⬅ חזרה לאינדקס

אנגלית

🕒 פורסם בתאריך: 16/11/2024 14:57
שלום לכולם,

אני מתכנת אחרי לימודי מדמ״ח באוניברסיטה. במהלך הלימודים הבנתי כמה משמעותית השפה האנגלית, לאו דווקא בתחום הספציפי, אבל כמובן שהעבודה בשפה האנגלית ברמה היומיומית מדגישה את זה.

הציון במבחן הפסיכומטרי בחלק האנגלית היה 106/150 (לא אכנס על איך התקבלתי ללימודים בכל זאת) ככה שהאנגלית היא לא ה cup of tea שלי.

בראיונות למשרות מאוד (מאוד!) חששתי לדבר באנגלית תוך ידיעה שאני לא ברמה הנדרשת, הן בדיבור דקדוק וכתיבה.

כדי להתכונן לראיונות השתמשתי בפלטפורמה כמו Italki, ראיתי סדרות עם כתוביות באנגלית (עד היום) ובעיקר יוטיוב. (אבל אני לא רואה שזה נחל הצלחה מרובה)

אחרי שהתחלתי לעבוד אני שם לב שמאוד קשה לי להתכתב, לכתוב מיילים, מאוד נמנע מלדבר.

גם ללא קשר לעבודה, אני מאוד מעוניין לדבר אנגלית ברמת שפת אם.

לאחרונה קניתי ספר דקדוק שאני לומד דרכו ( English Grammar in Use by Raymond Murphy). אני מנסה למצוא דרכים לשפר את השפה האנגלית, בעלויות יחסית נמוכות.

אשמח לשמוע עצות לאיך ״לתקוף את הבעיה״
🕒 פורסם בתאריך: 16/11/2024 15:06
כדי לדבר אנגלית ברמת שפת אם צריך להתחיל להתאמן בה.

ללמוד דקדוק זה טוב וחשוב אבל זה לא יעזור לך להפוך לדובר אנגלית.

תצטרך להתאמן על כל אחת מארבע היכולות: דיבור, שמיעה, כתיבה, קריאה.

הכי קשה להתאמן כמובן על דיבור כי אתה צריך מישהו שתהיה לו סבלנות להקשיב לך ולתת לך ביקורת בונה. יש תוכניות כאלה של "חילופי שפה" שבהן אתה מלמד נניח מישהו עברית (או שפה אחרת שאתה יודע) והוא מלמד אותך בתמורה אנגלית.

אני למדתי אנגלית לדוגמא עם:

1. מורה פרטית מאז כיתה ב'.

2. כיתת דוברי אנגלית שמנתה כ-5 או 6 תלמידים שבמהלכה דיברנו רק באנגלית והיינו צריכים נניח לשוחח על ספרים שקראנו, או לקרוא ספר במהלך השיעור ולדבר עליו, וכו'.

3. צפייה באינספור סרטים וסדרות ללא תרגום.

4. קריאה של בערך ספר בשבוע.

5. משחקי וידאו שדרשו הכנסת פקודות באנגלית (ולכן לימדו אותי אוצר מילים) וכיו"ב כמו SPACE QUEST ודומיו.

אתה מוזמן לנסות כל אחד מאלה - ויכול להיות שלחלקם תצטרך למצוא חלופה יצירתית (נניח במקום כיתת דוברי אנגלית אולי קבוצה סביב תחביב או עניין כלשהו שחבריה דוברים אנגלית והם בעלי סבלנות לאנשים עם אנגלית פחות טובה).

פשוט תמצא את הזוית שמתאימה אישית לך (נניח אולי אתה מאוד אוהב בישול, אז יעזור לך לצפות בתוכניות בישול באנגלית)

זה לא יהיה פשוט או קצר. זה לוקח שנים. הלימוד לא מפסיק אף פעם, תמיד יש עוד מילים חדשות שאני מגלה, ביטויים, וכו'.

אתה צריך לפתח תשוקה לשפה ולמצוא את היופי בה כדי שתוכל באמת ללמוד אותה.
🕒 פורסם בתאריך: 16/11/2024 17:03
נשרתי מהתיכון, אף פעם לא למדתי אנגלית בצורה פורמאלית (בית ספר, חטיבה או תיכון). יחד עם זאת במבחן אמיר"ם קיבלתי ציון 150/150.

למדתי בעיקר ממשחקי מחשב, העיקרי מבינהם הוא WOW (world of warcraft) ומוזיקה, סרטים וסדרות כמובן.

בכתיבה אני מעט פחות טוב עקב דיסלקציה, אבל גם אותה שיפרתי מאוד בעיקר עקב התנסות יומיומית בשפה במשך שנים רבות.

כאחד שמאוד מתקשה ללמוד ממשהו שהוא לא נהנה ממנו או מתעניין בו, אני אנסה לעזור לך "לתקוף את הבעיה". מה הם התחביבים שלך?

האם באחד מהתחביבים תוכל לשלב אנגלית?

בחר נושא. למשל מבשלות בירה עתיקות. קרא עליו ערך ויקיפדיה בעברית ולאחר מכן באנגלית. כתוב את הסיכום ותקריא אותו בקול. תפתח יומן מסע בפורום ותעדכן בו באנגלית בלבד.

תתנסה ותצליח
🕒 פורסם בתאריך: 16/11/2024 17:41
לנסוע לחול למדינה דוברת אנגלית לחודש חודשיים. כשאין ברירה וחייבים להשתמש בשפה אז המחסום נשבר.
🕒 פורסם בתאריך: 16/11/2024 18:12
היה שרשור בנושא לפני כמה חודשים, מוזמן לחפש בפורום
🕒 פורסם בתאריך: 17/11/2024 23:17
תודה רבה! התשוקה לא במלוא עוצמתה באמת, מקווה שתגיע עם הזמן.

נשמע טוב! תודה

זה היה התכנון אם לא הייתי מתקבל למשרה, אולי אבקש לעבוד מחו״ל לתקופה
🕒 פורסם בתאריך: 18/11/2024 08:39
1. לראות סרטים באנגלית, בלי תרגום או עם תרגום לאנגלית בלבד.

2. לקרוא ספרים באנגלית.

3. לשחק משחקים באנגלית, רצוי משחקים עם קבוצת דיון בדיסקורד או משהו דומה.

4. לטייל בעולם ולהסתובב עם תירים ממדינות אחרות ולא ישראלים. אם יש לך בבית מישהו שיכול לדבר איתך רק אנגלית (חובה שידבר טוב כדי שיוכל לתקן אותך או לפחות שתשמע איך מדברים כמו שצריך)'עוד יותר טוב, ככה אני מלמד את הילד שלי.

ככה אני למדתי, קיבלתי ציון מושלם בפסיכומטרי כאשר בבית ספר הוצאתי בקושי בגרות.
🕒 פורסם בתאריך: 18/11/2024 09:56
אפשרות נוספת היא למצוא מבוגר דובר אנגלית אשר ישמח לחברה, ולבקר אותו כשאתה פנוי. שעה+ פעם בשבוע יכולה לעזור לשניכם מאוד.

אולי אפשר לשאול בבתי אבות בסביבתך.
🕒 פורסם בתאריך: 18/11/2024 11:32
הסגרתם את הגיל שלכם. אני למדתי מfortnite ;)

חשיפה, חשיפה, חשיפה.

אלא אם כן המטרה היא לשפר את הדקדוק, אבל הוא גם ככה בקושי קיים באנגלית, והאנגלית של ההייטק היא שפה גלובלית, לא שייקספירית, ולא ממש אכפת לאף אחד.

זה גם צריך לעזור לך מנטלית - החסימה היא בעיקר בך, אף פעם לא יגיע שלב בו תרגיש בנוח לדבר, אלא תוך כדי שתדבר, תתחיל להרגיש בנוח.

תאמין לי שאם האאוטסורס מחרקיב או מברטיסלבה מרגיש בנוח לדבר, גם אתה יכול. כאמור, זו שפה גלובלית עם אלפי מבטאים ודקדוקים.

הרעיון הוא תמיד לאתגר את עצמך ברמה אחת לפני שתרגיש תסכול על אי הצלחה (אל תלך לראות מחזה שייקספיר ללא תרגום), ורמה אחרי שקל לך מדי (רחוב סומסום מתורגם).