⬅ חזרה לאינדקס

גילתי שאבי מתמודד עם OCD לאחר 30 שנה

🕒 פורסם בתאריך: 17/11/2024 10:07
בקצרה:

אבי, בן 73, סיפר לי לאחר 30 שנה שיש לו מחשבות לא טובות והוא פונה לטיפול פסיכיאטרי. עד עכשיו לא ידעתי על הבעיות הנפשיות שלו, וההורים שלי בחרו להסתיר ממני את המצב כדי שלא אדאג. גילוי זה צורם לי מאוד, כי הייתי רוצה לעזור להם.

אבי סובל גם מפיגור שכלי קל, כך שהוא לא יכול לטפל בעצמו בכל דבר. לאחר שיחה איתו, הבנתי שכנראה יש לו פוסט-טראומה מהעבר בעקבות טביעה בים, מה שגרם לו בעבר מדי פעם להיחנק עד הקאה מלחץ. (כל השנים חשבתי שהבעיה נובעת מעישון סיגריות, ולא קישרתי את זה לבעיות נפשיות). הוא מאובחן בOCD

מטרת הדיון:

לעזור לאבי ולקוראים העתידיים במצב זה, אשמח שתשתפו מה רצף הפעולות הנדרש על מנת למצות זכויות רפואיות, נפשיות וכלכליות עבור אבי.

טיפול כרגע:

אבי הולך כל חודש לטיפול אצל פסיכיאטר, וכרגע מחכה לתשובה של בדיקה גנטית על מנת להתאים לו תרופה אחרת, עד עכשיו הוא לקח המון תרופות שלא עזרו לו

1)האם אבי זכאי לקבל ביטוח לאומי, למרות שהוא בפנסיה?

2) האם יש תרופות טבעיות שיכולות לעזור? (בעבר פרוזק היה עוזר לו לפי מה שהבנתי אבל לאחר כמה שנים התרופה הפסיקה להשפיע)

תודה רבה לכל העוזרים רק בריאות
🕒 פורסם בתאריך: 17/11/2024 11:25
הייתי שוקל גם לנסות אפיקים נוספים - ביופידבק, מדיטציה, דמיון מודרך, emdr, דיקור סיני ואני מניח שיש עוד הרבה שיטות אחרות.

בחלק מהמקרים אפשר לקבל אותם דרך הקופת חולים, בחלק מהמקרים דרך הרשות המקומית (אני יודע שבתל אביב יש מטעם העירייה אבל שם זה יותר מכוון wellness לצעירים ופחות בכיוון טיפולי) וכמובן באפיקים פרטיים.
🕒 פורסם בתאריך: 17/11/2024 13:29
יש שיטת טיפול שנקראת cbt שלמיטב ידיעתי עשויה להקל על תסמיני OCD. זה מעין טיפול פסיכולוגי התנהגותי שמוגבל בזמן. יכול להיות שניתן לקבל טיפול זה גם במסגרת קופת החולים.