⬅ חזרה לאינדקס

מה קורה במיסים ל-2025 לפני אישור תקציב 2025

🕒 פורסם בתאריך: 28/11/2024 09:49
כבר נכתב הרבה על הגזרות החדשות של 2025. התקציב רק אושר בממשלה, אבל זה הצעד הראשון.

עכשיו יתכנסו ועדות הכנסת למעבר יותר מדוקדק, דברים ייצאו, דברים ייכנסו, ולבסוף תהיה ההצבעה במליאה עוד מספר חודשים.

אבל התקציב (אם יעבור) יאושר סופית רק באיזור מרץ. אז מה בעצם קורה מבחינות המיסים בחודשים ינואר-מרץ?

למשל הגדלת מס יסף, עליית המע"מ, העלאת ביטוח לאומי, הקפאת מדרגות המס וכו'.

ממה שקראתי בתקשורת, מתייחסים כאילו כל הדברים האלה יחלו החל מ1.1.2025, אבל לא ברור לי איך אם התקציב למעשה עוד לא עבר כחוק.

האם בחודשים עד אישור התקציב המסים יהיו המשכיים ואותו דבר כמו ב2024 והמסים ישתנו רק כשהתקציב יעבור?

או שהם איכשהו יילקחו רטרואקטיבית על החודשים של תחילת 2025 בדיעבד אם התקציב יאושר?
🕒 פורסם בתאריך: 28/11/2024 09:58
להבנתי, ביטוח לאומי, מדרגות מס הכנסה ומס יסף נדרשים באמת לעבור חקיקה מלאה לפני תחילת 2025, בעוד שתקציבי משרדים, מע"מ וסעיפים אחרים יוחלו להיות מוכלים החל מהחודש בו יחוקקו לעומק שנת 2025. אני עוד עוקב כדי לראות מתי יעברו.

ביטוח לאומי לרוב מעדכנים את האתר שלהם עם תעריפי המיסוי ממש בתחילת שנת המס/סוף שנת המס הקודמת. לעומתם, מס הכנסה מפרסמים את לוח העזר השנתי לרוב רק באמצע חודש ינואר של שנת המס (לא ברור למה כל שנה מחדש הפרסום מתעכב).
🕒 פורסם בתאריך: 30/11/2024 20:54
כלומר אם לא יעברו השנה, המשכורת של ינואר תיהיה גבוהה יותר? ואז מה יקרה? יקזזו חודש אחרי? הרי מס הכנסה הוא שנתי.
🕒 פורסם בתאריך: 30/11/2024 21:23
בכל חודש יעשו את החישוב לפי הנתונים התקפים בפועל.

בחודש בו זה יאושר התוכנות יעשו חישוב מתחילת השנה, וייתכן קיזוז/חיוב מס גדול כדי לתקן. (לדוגמא כשאישרו נקודת זיכוי נוספת עבור ילדים באפריל, אז אנשים קיבלו נטו גדול בהרבה בחודש מאי (ששיקף נקודה נוספת מתחילת השנה), ואז בחודש שאחרי רק קצת גדול יותר).
🕒 פורסם בתאריך: 30/11/2024 21:26
אבל בתכלס השאלה אם החוק יחול רטרואקטיבית או לא .
🕒 פורסם בתאריך: 01/12/2024 17:36
אוקי נראה לי שהבנתי את המצב. דבר ראשון אין כזה דבר רקטרואקטיבית.

אבל מה שכן, מסתבר שכל גזירות המיסוי פוצלו מהתקציב ואמורות לעבור באיזה מסלול מקביל ומהיר ולהיות מאושרות או לא מאושרות עד סוף 2024, כדי שיוכלו להתחיל להיות מוחלות בתחילת 2025.

מחר זה הMONEY TIME - הדיונים הסופיים על הגזירות יידונו בועדת הכספים של גפני שיחליט, ואז זה יעבור להצבעה מהירה.
🕒 פורסם בתאריך: 01/12/2024 17:41
מחר דיון שני בנושא בוועדה, אבל לא נראה לי שיהיה האחרון.

אבל כן, המטרה להעביר לפני תחילת השנה את החלק של ההקפאה.