⬅ חזרה לאינדקס

Reg-T margin vs Portfolio margin ב-IB

🕒 פורסם בתאריך: 28/05/2017 00:51
תגידו, יצא למישהו פה להתלבט בסוגיה של איזה סוג חשבון עדיף ב-IB?

כשפתחתי את החשבון, בהתחלה הגדרתי Reg-T Margin. בהמשך אבל שיניתי ל-Portfolio Margin ואני די מתלבט עם מה עדיף לי לעבוד. מניסיון שלי עד כה נראה של-Portfolio Margin יש יתרונות ברורים. הוא מעודד פיזור ואיזון סיכונים. כמו כן, בשונה מ-Reg-T הוא לא מגביל מכירה בחסר של מניות בעלות מחיר נמוך(נגיד פחות מ-5$). מצד שני, יש לו חיסרון אדיר. שיטת חישוב הסיכון שלו לאופציות נראית לי הזויה ושערורייתית. לפי מה שראיתי עד כה הוא מעריך בחסר את הסיכון בפוזיציות בחסר באופציות ומצד שני מעריך ביתר(מאוד מאוד מאוד ביתר) את הסיכון בקניית מספר גדול של אופציות על מניה. כשאתם קונים אופציה, אתם לא יכולים להפסיד יותר ממה ששילמתם עליה, אבל Portfolio Margin לא חושב ככה. בכך הוא מצד אחד מעודד לקיחת סיכונים גדולים במכירת אופציות ומצד שני מונע אפשרות להיכנס לפוזיציות מאוד מרוכזות עם קניית אופציות. כל חישוב הסיכון לאופציות ב-Portfolio Margin נראה לי מקולקל ולא הגיוני בכלל.
🕒 פורסם בתאריך: 28/05/2017 10:47
אענה בקצרה,

PM מתחשב גם בתנודתיות של הניירות המוחזקות אצלך בחשבון

REG-T הוא יותר "רובוטי" ומתחשב באחוזים קבועים של מינוף לנייר ערך ספציפי

אם ברצונך לבדוק מה יותר "משתלם" לך, אתה יכול ללחוץ על "Try Portfolio Margin" במסך של ה Account ב TWS

הוא יראה לך את ההבדלים במינופים ואז תוכל לבחור את הדרך הנכונה למנף את עצמך
🕒 פורסם בתאריך: 28/05/2017 10:53
כמעט תמיד PM יהיה לך טוב יותר וגם בטוח יותר.

יש מעט מאד תרחישים בהם REG-T יהיה לך עדיף. אם לא אכפת לך לחשוף את ההחזקות (לא צריך סכומים) אז אוכל לענות לך בוודאות.

בקניית אופציות הוא דווקא אמור כן להתחשב בזה שאתה לא יכול להפסיד יותר ממה ששמת אבל מאד יתכן שהוא לוקח בחשבון פרמטרים של ס"ת, אורך האופציה וכו'.
🕒 פורסם בתאריך: 31/05/2017 00:57
אני כרגע ב-Portfolio margin וכאמור אני מוצא אותו בעייתי מאוד. הוא מתמחר סיכון דומה לקניה ולכתיבה של אופציות, שזה לא הגיוני בעליל. כתיבה של אופציות בפועל מסוכנת יותר בסדרי גודל. התיק שלי הוא ספקולטיבי ביותר ולקחתי בעבר פוזיציות גדולות באופציות. Portfolio Margin מונע ממני לעשות זאת. הוא בהחלט שלא לוקח בחשבון שלא ניתן להפסיד יותר ממחיר האופציה. האקסטרפולציה שלו לסיכון נראית לינארית משהו במחיר המניה. זה לחלוטין לא נכון לאופציות ואני לא רואה שהוא מתחשב בזה. מצד שני יש לו יתרונות במקומות אחרים. אני חושב האם כדאי לי להפריד את החשבון שלי לשני חשבונות, כך שאחד יהיה ב-Portfolio Margin והשני ב-Reg-T. שאלה כמה זה יהיה נוח וכמה קל ומהיר יהיה להעביר כסף בין החשבונות.

ועוד דבר, אחרי שעוברים ל-Portfolio Margin, אין דרך לבדוק את מצב התיק תחת Reg-T. צריך או לשאול כל פעם בתמיכה או לחשב ידנית וזה נורא מעצבן.
🕒 פורסם בתאריך: 31/05/2017 02:52
שאלה אם שני חשבונות לא ייצרו גם סיבוך מבחינת הכנת הטפסים למס הכנסה.
🕒 פורסם בתאריך: 31/05/2017 21:30
קח בחשבון שהPM יצטרך לגדול מ$100k.
🕒 פורסם בתאריך: 02/06/2017 21:24
פתחתי עוד חשבון ועכשיו אני יכול להשתמש גם ב-Portfolio Margin וגם ב-Reg-T. זה בהחלט עובד וחבל שלא עשיתי זאת קודם.
🕒 פורסם בתאריך: 02/06/2017 21:35
גם לי יש 2 חשבונות בIB ושמתי לב שלפיזור יש השפעה מאד משמעותיץ בחישוב שווי לבטחונות, ולא רק פיזור, גם לנזילות, ס"ת ואני מניח שגם קורולציה בין האחזקות, בניגוד לREG-T שיש נוסחה מאד פשוטה לעניין בPM זה הרבה יותר מורכב.

באופציות אני בקושי נוגע אז לא כ"כ יודע מה ההשפעה שלהם.
🕒 פורסם בתאריך: 22/07/2017 12:33
@אורי ג. שאלת הבהרה בנוגע ל margin.

בהנחה שמשקיע רכש ת. סל על מדד מניות כלשהו באמצעות הלואה מהברוקר, האם החישוב של ה- maintenance margin משופע מתנודתיות נכס הבסיס או שמדובר באחוז קבוע שיהיה נכון למשך כל תקופת ההלוואה?

לצורך הדוגמא:

משקיע רכש ת. סל שעולה 100$, מתוכן 60$ מזומן ו- 40$ בהלוואה מהברוקר.

נניח שהברוקר דורש maintenance margin של 25%, אזי אסור ששווי ה- Equity [Value-Loan] ירד מתחת 25% משווי המניות.

במקרה קיצוני של ירידה של 40% במחיר ת. הסל

שווי המניות של המשקיע הוא 60$ ודרישת ה maintenance margin היא 15$.

שווי ה Equity בתרחיש זה הוא 20$ - כלומר המשקיע עדיין עומד בדרישות המינימום של הברוקר.

האם במצב כזה יכול הברוקר להחליט פתאום שה maintenance margin עולה נניח ל- 35% בגלל שתנודתיות נכס הבסיס קפצה ולאלץ את המשקיע למכור בהפסד, (או להזרים מזומן לחשבון)?

האם יש הבדלים מבחינה זו בין חשבון T-REG ל Prortfolio Margin?

תודה מראש
🕒 פורסם בתאריך: 22/07/2017 12:46
עקרונית כן אבל אתה קצת מקצין, דרישת הבטחונות של ת"ס הם 8% או 10%.

חושב שכן, בREG-T זה 25% קשיח.
🕒 פורסם בתאריך: 22/07/2017 13:14
תודה על התשובה. לא הבנתי איך דרישת הבטחונות של 8 או 10 אחוז של ת. סל נכנסת לתמונה?

לפי הבנתי חישוב equity המינימלי קשור לשווי השוק של המניות. מבחינה זו, לא אמור להיות הבדל בחישוב בין ת. סל על ה s&p שירדה 30% לעומת מנייה תנודתית של חברה קטנה שירדה 30%.
🕒 פורסם בתאריך: 22/07/2017 13:43
בREG-T אין הבדל, בPM יש.
🕒 פורסם בתאריך: 22/07/2017 14:06
תודה.

אני מבין ש ב T-REG יש יותר וודאות לעומת PM שם יש יותר נעלמים.

האם אתה מכיר איזשהו סימולטור של IB שניתן להזין ניירות ספציפים ולהריץ תרחישי קיצון בPM ?
🕒 פורסם בתאריך: 22/07/2017 14:36
גם בREG-T יכולים להחליט לקצץ לך את המינוף, הם לא מתחייבים לכלום. למניות "רגילות" ות"ס עדיף PM בגלל דרישת הבטחונות הנמוכה יותר.

יש לך כזה בTWS ואולי גם בניהול הWEBי.
🕒 פורסם בתאריך: 22/07/2017 18:35
השאלה הזו אמורה לעניין את מי שלא עולה על 10% מרג'ין?
🕒 פורסם בתאריך: 22/07/2017 21:11
לדעתי לא אבל אבל לכאלה שאוהבים לעסוק בתסריטי יום הדין אולי כן.
🕒 פורסם בתאריך: 21/10/2017 23:17
Risk Navigator.