⬅ חזרה לאינדקס

פתיחת קה"ש לעצמאי/ת כאשר באופק מעבר אפשרי לארה"ב?

🕒 פורסם בתאריך: 28/05/2017 17:35
שלום לכולם

אני רגע לפני פתיחת קה"ש לעצמאיים דרך IBI במסלול מחקה S&P500, הכניסה הראשונה שלי לעולם ההשקעות (הפאסיביות בפרט, ובכלל לאזור הבורסה :) ), אשר חיכיתי לה המון. (*לא IRA כי הסכום להשקעה קטן יחסית ולא מאפשר פתיחה של כזו עדיין).

בסבירות בינונית עד גבוהה מעבר לארה"ב לקראת סוף שנת 2018, למשרת פוסט-דוקטורט, המאפשרת ויזה J1, J2 - כלומר אישורי עבודה אך לא נהיה אזרחים, ואף אחד מאיתנו אינו אמריקאי.

אז במילים פשוטות אם אפשר - האם אוכל להמשיך להחזיק בקה"ש גם אם אנחנו גרים בחו"ל לשלוש-ארבע שנים?

אם לא, מהן הברירות שלי בנושא?

האם בכלל כדאי אז לפתוח כזו?

תודה רבה!
🕒 פורסם בתאריך: 28/05/2017 19:52
להבנתי, אם לא תמשוך מהקרן בכלל בתקופת השהות בארה"ב, לא תמוסה עליה, ואתה יכול להמשיך להחזיק אותה ללא חשש.

אם הקרן קטנה, יתכן שגם לא תצטרך לדווח על קיומה.
🕒 פורסם בתאריך: 28/05/2017 22:01
בגלל סוג הויזה הם ימוסו כ-nra ולא כתושבים. כלומר רק על הכנסה שמקורה בארה"ב.

גם אין חובות fbar ללא תושבים.
🕒 פורסם בתאריך: 29/05/2017 10:19
תודה רבה! @FIYaacov האם תוכל להסביר לי מה כתבת? נשמע שאתה מסכים עם @TunaGolem , האם אני טועה?
🕒 פורסם בתאריך: 29/05/2017 10:27
כל עוד לא תסווגו כתושבי ארה"ב לצרכי מס (להבנתי הויזה הזו לא גוררת סיווג שכזה), תמוסו רק על הכנסות מתוך ארה"ב (עבודה, השקעות בארה"ב וכו).

Nra - non resident alien זר שאינו תושב

לתושבים לצרכי מס יש בנוסף חובה שנתית של דיווח על כל חשבונותיהם שמחוץ לארה"ב בתנאי שעוברים סף מסוים.

כאמור מכיוון ולהערכתי לא תסווגו כתושבים לצרכי מס, לא תחויבו בדוח הזה.

בערך. הוא אמר שגם אם תחויבו בדוח הנל, קרן ההשתלמות שלכם תהיה מתחת לסף ולכן לא תחויבו בדוח הנ"ל.

בכל מקרה הייתי מוודא את כל זה עם מומחה הגירה ועם מומחה מיסוי אמריקאיים.
🕒 פורסם בתאריך: 29/05/2017 10:28
@LIROZ

יעקב הוסיף על דברי ואמר שכל עוד לא תהיו אזרחים או בעלי גרין קארד, לא תצטרכי לדווח על קיום קרנות השלמות אפילו אם הן גדולות, ולא תמוסו אפילו אם תמשכו מהן.

עריכה:

מהצללים, כרגיל.
🕒 פורסם בתאריך: 29/05/2017 10:51
או תושבים לצרכי מס גם ללא גרין קארד
🕒 פורסם בתאריך: 30/05/2017 13:43
אחרי שנתיים בסטטוס מס NRA תהפכו לRA. אם מראש הפוסט הוא ליותר משנתיים אז תהיו RA הרבה קודם.

אם כRA יהיה לכם יותר משווה ערך של 10 אלף דולר בחשבונות בארץ, תצטרכו לדווח עליהם בfbar אבל למיטב ידיעתי בהנחה שאין הפקדות חדשות לא אמורה להיות חבות מס לארה"ב.

(גודל הקה"ש עצמה לא חשוב כי אם צריך לדווח fbar על סמך סכום כולל אז צריך לדווח על הכל)