⬅ חזרה לאינדקס

חישוב הוצאות עתידיות: ילד ראשון ותואר שני

🕒 פורסם בתאריך: 07/12/2024 15:36
שלום לכולם ,

אני ואשתי התחלנו את לימודי התואר הראשון בנובמבר האחרון, חודשיים אחרי החתונה . יש לנו לא מעט חסכונות שהיו לנו לפני כן, ועכשיו אנחנו רוצים לעשות סדר ולשפר את התכנון הכלכלי שלנו. המטרה היא להעביר את כל מה שאנחנו לא נדרשים לו כרגע (שנמצא בעו"ש ובקרן כספית) לחסכון במסלול מנייתי (חיסכון קיים) .

הבעיה היא- אנחנו לא יודעים איך לשערך את העלויות של השנתיים הראשונות של ילד ראשון ושל התואר השני שאנחנו מתכננים לעשות (אני בפסיכולוגיה ואשתי בוטרינריה ).

נכון לעכשיו אני עובד ואשתי מקבלת מלגה מלאה עם דמי מחייה, ולכן יש לנו כבר חישובים לגבי שלוש השנים הקרובות - אבל אנחנו לא יודעים באמת להעריך את ההכנסות שלנו לתואר השני (באיזה אחוז משרה נוכל לעבוד, כמה נרוויח, עלויות גידול ילד וכו') ולכמת הוצאות.

האם מישהו פה יכול לעזור לנו עם הערכות או טיפים בנושא?

תודה מראש!
🕒 פורסם בתאריך: 07/12/2024 19:04
העלויות יכולות להיות מכמה סיבות:

הורה שנשאר עם התינוק יותר בבית עלול לקבל פחות במשכורת (במלגה אולי ישאר אותו דבר)

מעון (כדאי לכם להיות במעון תמ"ת ולקבל סבסוד בסטטוס שלכם) יעלה אחרי סבסוד כ2000 ש"ח בחודש.

יש הוצאות חד פעמיות של 3000-10000 ש"ח לציוד.

הוצאות שוטפות נוספות כ500 ש"ח בחודש.
🕒 פורסם בתאריך: 16/12/2024 14:21
אשמח לדעת כמה עולה מעון פרטי והאם מניסיון זה עדיף על מעון מסובסד?
🕒 פורסם בתאריך: 29/12/2024 21:17
המחיר של מעון פרטי באיזורים ברמה סוציואקונומית גבוהה מהממוצע הארצי הוא לרוב יותר יקר ממעון תמת (אפילו בלי סבסוד). ככל שיש מחסור ולאנשים באיזור יש כסף המחיר יהיה גבוה יותר. לדעתי ברמה הארצית המחירים נעים בין 2000 ל7000 ש"ח.

יש מעונות מסובסדים טובים, בדרך כלל צריך להירשם אליהם מוקדם וגם רבים מהם מבקשים תוספת תשלום שקרובה למקסימום שמותר להם לבקש. צריך לשים לב שיש עדיפות בקבלה למעון תמת למישהו שיש לו סבסוד.
🕒 פורסם בתאריך: 29/12/2024 21:19
ראה הודעה למעלה. בקיצור אין לזה כללים חד משמעיים.