⬅ חזרה לאינדקס

מס על אינפלציה בברוקר זר

🕒 פורסם בתאריך: 11/12/2024 15:57
היי, חיפשתי בהרבה מקומות כאן בפורום ובמקומות אחרים ועדיין לא הצלחתי להבין אז אשמח לעזרה:

יש לי תיק בברוקר זר (IB), ולכן בסוף השנה אני צריך להגיש דוח מס. אני סוחר רק במניות וקרנות אמריקאיות כגון spy, cibr, ועוד.

במהלך השנה עשיתי מעט רווחים. הבנתי שאת הרווחים הדולריים אני צריך להמיר לשקלים בדוח המס. אבל האם מותר לי להתחשב באינפלציה בחישוב המס כדי להפחית מתשלום המס?

לצורך העניין אם היה השנה 4% אינפלציה מאז שקניתי, האם אשלם רק 21% מס במקום 25% על הרווחים בשקלים?
🕒 פורסם בתאריך: 11/12/2024 15:59
אתה צריך להשתמש במדד, לאו דווקא אינפלציה. במקרה של ני"ע זרים המדד הוא שער המטבע הרלוונטי.

החישוב הולך ככה:

"

את התמורה השקלית (המחיר שמכרת בו) מחשבים תמיד לפי השער היציג ביום המכירה.

את העלות השקלית (המחיר שקנית בו) מחשבים גם לפי השער היציג ביום המכירה, וגם לפי השער היציג ביום הקנייה.

כלומר אפשר לחשב את העלות בשתי דרכים שונות, ולכן גם את הרווח (תמורה מינוס עלות) בשתי דרכים שונות.

אם יש רווח חיובי בשתיהן, הרווח הריאלי הוא הקטן מבינהן והוא זה שיש לשלם עליו מס.

אם יש הפסד בשתיהן, ההפסד הריאלי הוא הקטן מבינהן והוא זה שיזכה במגן מס.

אם באחת הפסדת ובשנייה הרווחת, אין "חובת מס ואין מגן מס.
🕒 פורסם בתאריך: 11/12/2024 16:11
אז אם הבנתי נכון, אני יכול 'לבחור' באיזה שער המרה של הדולר להשתמש עבור יום המכירה - בשער הקנייה או בשער המכירה, הזול מבין השניים.

אבל השאלה שלי היא האם אני יכול להתחשב גם במדד המחירים לצרכן. כלומר אם היתה אינפלציה של 4% מאז הקנייה, האם אני יכול בנוסף גם לשלם 4% פחות מס.

אם לא, יוצא שעדיף לי לקנות מניות בשקלים שהמס עליהם הוא צמוד למדד המחירים לצרכן.
🕒 פורסם בתאריך: 11/12/2024 16:53
לא.

נכון עד כדי איפוס הרווח/הפסד, ולא מעבר.

באם יש אפשרות, זו האופציה העדיפה (לאזרחי ארה"ב למשל, אין אפשרות כזו).