⬅ חזרה לאינדקס

מספר שאלות על מיסים כאזרח אמריקאי

🕒 פורסם בתאריך: 13/12/2024 12:35
יש לי כמה שאלות לא קשורות אחת לשנייה:

1. מגיע לי החזר מס מה-IRS. ניתן לבקש איכשהו שיביאו את זה לא עם צ'ק? (אין לי חשבון בנק אמריקאי).

אם לא, אולי אפשר לבקש שלא יביאו אותו הביתה, אלא ישירות אליי עם שליח או משהו?

2. זכור לי שקראתי ב-Reddit על כך שבתחילת שנה או בסוף שנה אנשים מוכרים מניות בגלל משהו שקשור למיסים. מכירים?

3. אולי שאלה קצת מסובכת ותלוית סיטואציה, אבל בכל מקרה - אם אני רוצה למכור מניות ויש לי חלק ב-LT וחלק ב-ST, ואני מעוניין למכור רק חלק קטן מאוד. מאיזה כדאי למכור, בהנחה שיש לי השנה הפסדים?
🕒 פורסם בתאריך: 13/12/2024 12:45
צ'ק בדואר או בנק אמריקאי.

יש אנשים שרושמים כתובת אמריקאית, ואז זה מגיע לקרובי משפחה שלהם.

תגגל Tax Loss Harvesting/Tax Gain Harvesting.

עם זאת, בהנחה ואתה תושב ישראל, ההמלצות האלה לרוב יניבו רווח זעום עד כדי כלום.

הפסדים לרוב עדיף למכור ST.
🕒 פורסם בתאריך: 13/12/2024 15:36
אני לא כל כך מעוניין שיגיע אליי הביתה מסיבות פרטיות, ולכן מעדיף שיגיע אליי ישירות.

יש משהו לעשות עם זה? לדבר עם דואר ישראל אולי?

אני יכול לבקש שישלחו לי את זה לעבודה, אבל זה מקום גדול בלי תיבת דואר (מתחם עם שער בכניסה), ואני קצת פוחד כי אני לא יודע מה הדוור יעשה כאשר יראה שאין איפה לשים את המעטפה הקטנה.

אני מכיר את זה. זה בעצם איזון ההפסדים עם הרווחים. אבל למה בסוף או תחילת שנה דווקא?

רגע, אולי לא הסברתי את עצמי כמו שצריך. כבר מכרתי בהפסד מזמן (מניה אחרת לגמרי). עכשיו אני מעוניין למכור ברווח.

מה כדאי במקרה הזה? ST או LT?
🕒 פורסם בתאריך: 13/12/2024 15:52
לא חושב שיש אופציה לבקש מהם לנטר מכתב שנשלח בדואר רגיל, ולהעביר אותו לדואר שליחים, אבל פשוט תשאל.

לגבי העבודה, לא הייתי מסתכן.

אין לי מושג מה הדבר שראית, ניחשתי שזה מה שניחשתי. אם אכן זה הניחוש הנכון, אז עושים בדצמבר, כי אז אתה יודע מה שאר ההכנסות שלך ויכול לעשות סימולציה מיטבית ולמכור רק את מה שדרוש ולא מעבר.

היות ואתה הולך לקזז אותו במלואו מול ההפסד, אז ST.