⬅ חזרה לאינדקס

בעיה במציאת עבודה - הנדסת חשמל

🕒 פורסם בתאריך: 13/12/2024 13:51
שלום לכולם, אני באמצע הלימודים בתואר הנדסת חשמל באחת האוניברסיטאות המובילות בארץ, בעל ממוצע מאוד גבוה, ולא מצליח למצוא משרת סטודנט, זה נראה ומרגיש שפשוט לא קיימות משרות. אני מרגיש תקוע ובלי מסלול ברור, אשמח לתובנות. תודה
🕒 פורסם בתאריך: 13/12/2024 13:55
זו תקופה מאוד קשה למצוא עבודה, בייחוד ללא ניסיון.

אם האקלים הפוליטי כלכלי ישתנה זה עשוי להשתפר.

גם בתחילת שנות ה-2000 היה מצב דומה וגם ב-2008.
🕒 פורסם בתאריך: 13/12/2024 14:45
תמשיך לחפש ולחכות להזדמנויות. השוק זז לאט בתקופה האחרונה.
🕒 פורסם בתאריך: 13/12/2024 15:25
תודה על התגובות. האם כדאי לי 'להתפשר' וללכת לחברות בטחוניות או חברות שהן לא סטייל גאמפא?

האם יש לי יכולת לשפר את המעמד שלי? כי אפילו לא מזמנים אותי לראיון
🕒 פורסם בתאריך: 13/12/2024 19:23
נשמע הגיוני ללכת לחברה בטחונית ולצבור ניסיון ראשוני.

נראה שיש להן עבודה רבה.
🕒 פורסם בתאריך: 13/12/2024 20:55
השאלה אם הנסיון הזה רלוונטי, בסוף במגזר הפרטי המשרות והתפקידים שונים
🕒 פורסם בתאריך: 13/12/2024 21:42
מעריך שככל שתכוון לחברה שנמצאת בחדשות רק בזכות הפיתוחים שלה ולא בזכות יו"ר וועד העובדים כך הניסיון שתצבור יהיה רלוונטי יותר להמשך.
🕒 פורסם בתאריך: 13/12/2024 21:50
קח בחשבון שהבית ספר למהנדסים הכי גדול בארץ(אינטל) כרגע במשבר מעבר למה שקורה בארץ אז זה יוצר מחסור עוד יותר גדול

על פניו הנתונים שלך טובים, אני סיימתי ללמוד בדיוק בשיא הקורונה וחוויתי דבר דומה אבל פתאום אחרי חודשים ארוכים של חיפושים השוק התפוצץ ולכל כיוון שיריתי פגעתי - ככה זה עובד, בגלים, צריך להמשיך לנסות עד שתופסים איזה גל טוב ולהיות מוכנים ב100% כשזה קורה כדי לא לפספס הזדמנויות
🕒 פורסם בתאריך: 14/12/2024 11:01
אם התפקיד רלוונטי או קרוב לרלוונטי אז כן.

אני לקחתי משרת סטודנט כאעצ בצהל, ולאחר מכן מצאתי עבודה אמיתי בשנייה לקראת סוף התואר, בשכר הרבה יותר גבוה מאנשים אחרים במסלול בו למדתי.
🕒 פורסם בתאריך: 24/12/2024 09:11
לפי ההבנה שלי את השוק, אז כל העניין של "משרות הסטודנט" קצת נמצא בירידה. באופן כללי אלו סוגי משרות שבדר"כ רק חברות גדולות ומבוססות יכולות להציע.

כפי שאמרו מעליי, זה נובע מהרבה סיבות - המשבר באינטל, הגידול בבוגרי האוניבריסטאות, זה שהחברות הנוכחיות פחות מתרחבות (למעט אפל ונבידיה) ועוד.

ברוב החברות באמת לא קיימות כאלה משרות, או שהן בודדות עם מתחרים רבים.

מבחינה פרקטית - אם אתה תהיה בוגר אוניברסיטה מובילה עם ממוצע גבוה (90+), אתה תמצא עבודה אח"כ בקלות, גם בלי הניסיון במשרת סטודנט אז אל תחשוב שבלי זה תישאר מובטל. זה יותר חשוב לבוגרים בעלי ממוצע לא משהו / ממוסדות לימוד פחות נחשבים.

אם אתה בכל זאת מרגיש שיש לך זמן להשקיע בזה, ומאמין שהניסיון הזה יועיל לך, אז תוכל להתפשר אולי על חברה בטחונית או על משרה שהיא משיקה לתחום. הנדסת חשמל זה תחום רחב מאוד, גם משרד סטודנט תכנותית כלשהי תעזור לך בהמשך הקריירה.
🕒 פורסם בתאריך: 24/12/2024 16:26
כמובן שזה תלוי בכמה התפקיד יהיה תואם למה שנדרש במקומות אחרים, אבל אין סיבה עקרונית שלא תצליח לשפר אחר כך כי התחלת בחברה בטחונית. אני מכיר כאלה שהתחילו בחברות בטחוניות ועברו משם לאחלה חברות אמריקאיות עם שכר גבוה (אבל לא גמפ"א).
🕒 פורסם בתאריך: 24/12/2024 22:11
אני מוחה על האמירה שעבודה בחברה בטחונית היא התפשרות! :)
🕒 פורסם בתאריך: 27/12/2024 15:59
אני מאמין שעקב שנות הבועה, הרבה הלכו ללמוד תחומים שהתפרסמו אז שנותנים תנאים טובים. אני מניח שהשוק מוצף, כפי שנרשם פה, כי רבים מסיימים כעת את הלימודים (21 - שנת הבועה), אולי שנה הבאה דברים יתאזנו.
🕒 פורסם בתאריך: 30/12/2024 23:32
לא חושב שרוב מוסדות הלימודים הגדילו יותר מדי את מספר הסטודנטים/בוגרים שלהם.

פשוט תקופה קשוחה, למרות שאני מכיר מישהו שמצא יחסית מהר.