⬅ חזרה לאינדקס

יש לי חשבון ברוקר זר (IB) עם רווח של כמה דולרים בודדים, האם אפשר למכור מניות בהפסד, בשביל לקזז את הרווחים ולהימנע מהגשת דוח מס שנתי?

🕒 פורסם בתאריך: 14/12/2024 17:45
היי,

יש לי חשבון IB ובשנה הנוכחית רק קניתי מניות שרובן עלו, אבל רק פעם אחת מכרתי מניות סתם בשביל בדיקה.

סה״כ הרווחים:

- כמה עשרות דולרים בודדים ממכירה של כמה מניות בודדות.

- כמה דולרים בודדים מריביות.

- רווח מדיבידנדים שכבר שילמתי עליו מס במקור (קורה אוטומטית ב-IB).

במקום לשלם מס ולהגיש דוח 1301 (שזה המון שעות התעסקות כי אף פעם לא עשיתי את זה) על סכום כל כך קטן, אני יכול פשוט למכור עכשיו מנייה בהפסד, כך שהתיק יהיה הפסדי? ואז אני פטור מהגשת דו״ח.

אם התשובה היא כן -

האם עמלות (עמלות המרה של שקלים לדולרים + עמלות קנייה של מניות אחרות) ששילמתי ל-IB גם יכולות לקזז את הרווח? כי הסכום ששילמתי על העמלות גדול יותר מהרווח.

תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 14/12/2024 18:01
לא.

קבלת ריבית מחייבת בהגשת דוח מס שנתי. קבלת דיבידנד מחייבת בדוח מס שנתי (גם אם שולם עליו מס במקור למדינה זרה).

מכירה ברווח (גם אם סך הכל אתה בהפסדים) - מחייבת בהגשה. מכירה מעל מחזור המכירות - מחייב בהגשה (מכירות, לא רווח).

העברת 500,000 ש"ח או יותר לחו"ל (להלן אינטרקטיב) במהלך שנת מס גם כן מחייבת בהגשת דו"ח מס שנתי.

נסה את "אלפי" עבור דוח מס שנתי.
🕒 פורסם בתאריך: 14/12/2024 19:01
תודה על התשובה!

יש דרך לקצר תהליכים? או שעדיין בשביל שורה אחת של כמה עשרות דולרים, אני צריך לשבץ נתונים ממשכורת, קופות גמל וכו׳

ראיתי במדריכים שיש דוח מקוצר שמגישים פעמיים בשנה בשביל לחסוך את השנתי, אבל הבנתי שאמורים להגיש אותו עד יולי 2024 (את המכירה עשיתי במרץ 2024)
🕒 פורסם בתאריך: 14/12/2024 19:34
לא ממש. אלפי היא קיצור תהליך, אתה מזין שם את הטפסים הרלוונטיים והיא מפיקה לך קובץ שממלא את הנתונים במס הכנסה. חשוב למלא את כלל סוגי ההכנסות, זיכויים והוצאות מוכרות במידה ויש.

אתה עצמאי? משכת קופת גמל? אין צורך למלא את כל האחזקות. אם משכת קופת גמל במהלך השנה כמובן שכן, אך במידה ומדובר בהפקדה כשכיר אין צורך.

כמעט אף אדם לא ממלא דו"ח חצי שנתי. מרבית פקידי השומה לא ידעו אפילו מה לעשות עם דו"ח חצי שנתי.

יש אפשרות לשלם מקדמה למס הכנסה ולהגיש דו"ח מס שנתי פעם אחת בשנה.

את המקדמה כדאי לשלם עד ה31/01/2025 - כך לא תיהיה ריבית והצמדה כלל. במידה ותשלם מקדמה בין ה01/02/2025 עד פתיחת מועד ההגשה תהיה ריבית והצמדה של 25% מהריבית וההצמדה הרגילה.

לאחר פתיחת הדוחות להגשה משלמים ריבית והצמדה על חוב מס. (לא מהותי במקרה שלך בהנחה ומדובר בשקלים מעטים, אבל כל שקל הוא עולם מלואו).

במידה ושילמת מקדמה, חשוב לציין זאת בדו"ח השנתי (או במילוי הסעיפים באלפי).
🕒 פורסם בתאריך: 14/12/2024 20:03
שכיר, ולא משכתי. אני ממלא דוח רק בגלל ה-IB.

וסבבה נתת תשובה די מפורטת. אבדוק את האפשרות עם אלפי, או אפילו בצורה עצמאית בשביל ללמוד לשנים הבאות