⬅ חזרה לאינדקס

דעתכם לגבי 5133764 הראל מחקה ת"א All-Share?

🕒 פורסם בתאריך: 18/12/2024 18:29
חיפשתי איזו קרן מחקה לשוק הישראלי (כן, אני מכיר את דעת הרוב כאן לגבי הצמדות לשוק העולמי, וגם די מסכים עם זה. מחזיק בעיקר 1159235 אבל רוצה גם להשקיע בשוק המקומי)

ונתקלתי בקרן של הראל שמחקה את מדד ת"א All Shares.

על פניו, לאג'נדה של "לקנות את השוק" זה מתאים יותר מקרן מחקה ת"א 125.

הדבר המוזר ביותר היא שלא מצאתי שום התייחסות אליה. לא בפורום הזה ולא בשום מקום אחר.

למה זה?

ייתכן כמובן שזו מלכודת דבש של דמי ניהול (כרגע רק 0.02% דמי נאמנות. 0% דמי ניהול).

הקרן בת כ-3.5 שנים.

אני מפספס משהו?

יש סיבה שאף אחד לא מדבר עליה?
🕒 פורסם בתאריך: 18/12/2024 19:04
באופן כללי לא אוהבים את מניות היתר, מניות קטנות בסחירות נמוכה שקל לעשות מניפולציות על המחירים שלהן, והן פגיעות למשברים כלכליים.

מה שכן, יש טענה שהסיכון הזה מפוצה בתשואה גבוהה יותר בטווח הארוך. לא בדקתי בעצמי.
🕒 פורסם בתאריך: 18/12/2024 19:29
אתה מודע לזה שישראל היא חלק מהעולם, נכון?

כלומר אתה כבר היום משקיע בשוק המקומי.
🕒 פורסם בתאריך: 19/12/2024 20:45
כן. לא רק מודע לזה, אלא שממש התייחסתי לזה בפוסט המקורי :)

אני רוצה לתת לישראל משקל יתר ביחס לעולם. השאלה שלי היא לא האם זה מומלץ לדעתכם.

השאלה שלי היא, למי שהחליט להשקיע דווקא בישראל בלי פרופורציה לגודלה בשוק העולמי:

א. האם השקעה בת"א All Shares עדיפה על השקעה בת"א 125? (כי הפיזור יותר גדול, כי קונים "את השוק" וכו')

ב. איך זה שאין שום דיבור או חוו"ד על קרן מחקה ת"א All Shares?
🕒 פורסם בתאריך: 19/12/2024 20:51
לגבי התשואה, בדקתי מאז שהמדד קיים (יולי 2010) הבדל לא מאוד משמעותי מול ת"א 125 (תשואה עודפת במעט. וזה לא עקבי לכל תקופת זמן).

לגבי הסיכון - המשקל של הקטנות במדד כולו הוא קטן, כמובן.

אני מניח ש-125 עדיין תופסות את רוב הנפח של המדד הזה.

אבל כמו בכל מדד של מניות - לא עדיף את המדד המקיף ביותר, על פני אוסף שנבחר לפי פרמטרים ספציפיים? (למשל, 125 בעלות שווי השוק הגדול ביותר, העומדות בתנאי סף נוספים)
🕒 פורסם בתאריך: 19/12/2024 21:10
לא ברור.

אפשר לטעון למשל שהמניות הקטנות כבר לא מקיימות את השערת השוק היעיל, כי לא מסתכלים עליהן מספיק אנליסטים (לא ניתן לסחור בהן בלי להזיז את המחיר). ואז אתה מכניס לשק חברות שלא באמת היית רוצה או חברות בתמחור שגוי.
🕒 פורסם בתאריך: 19/12/2024 21:17
לא ראיתי התייחסות לזה בפוסט המקורי.

בפורום?

פשוט - כי רוב האנשים בפורום לא מאמינים בלתת משקל יתר למדינה מסויימת. (בטח שלא לאחת קטנה שמוקפת אוייבים).

אתה גם לא תמצא הרבה דיונים על האם עדיף קרן מחקה מדד זימבבואה 35 או זימבבואה all shares.

תלוי.

יש שיגידו שעדיף את המדד המקיף ביותר, כלומר עולמי.

אבל אם אתה כבר בוחר לא ללכת על המדד המקיף ביותר אלא להשקיע במדינה מסויימת מעבר למשקלה בשוק העולמי אז אותו רציונל שגרם לך להשקיע במדינה הזאת יכול לגרום לך גם להעדיף בה מדד שהוא לא הכי מפוזר.

במילים אחרות - השאלה למה אתה רוצה להשקיע יותר בישראל. אם זה כי אתה חושב שיש פה כמה חברות שיתנו ביצועי יתר על פני כל העולם, אז לפי ההגיון הזה שווה לך להשקיע רק בחברות הללו.

אם אתה חושב שכל החברות במדינה יתנו תשואת יתר, אז זה לא באמת משנה איזה בדד של המדינה לקחת ושווה אולי לבחור לפי מחיר (דמי ניהול שנתיים).

אם אתה חושב שיש יתרון כולשהו למניות ישראליות קטנות, אז אולי שווה להשקיע בהן.

בקיצור. הכל שאלה של מה הרציונל שלפיו אתה רוצה להשקיע.
🕒 פורסם בתאריך: 19/12/2024 22:27
א. לאו דווקא בפורום הזה (גם את זה כתבתי בפוסט המקורי). לא מצאתי הרבה התייחסויות לקרן הזו של הראל. גם בגיגול רחב יותר.

ב. זימבבואה35 באמת לא תמצא בפורום. אבל תא35 ותא125 מופיעות עשרות פעמים. ותא all shares בכלל לא.

ג. בכל מקרה, אני מקבל את התחושה שההתכתבות הולכת לכיוון יותר ווכחני, וזה לא מה שחיפשתי. רציתי באמת להבין למה קרנות מחקות של תא35 או תא125 פופולריות מאוד ותא all shares לא כל כך. יש רק קרן אחת כזו, ולא מצאתי אף אחד שאפילו כותב עליה בדל פוסט.

אז כן, אני מבין שלמי שלא מתייחס בכלל להשקעה בישראל מעבר לחלקה היחסי בתוך 1159235 או 1209220 השאלה לא מעניינת. סבבה. תודה.
🕒 פורסם בתאריך: 19/12/2024 23:10
בפורום הן לחלוטין לא פופולריות.

בארץ הן פופולריות כי משקיעים בפרסום שלהן.

זה לא בדיוק מה שאמרתי (כלומר כן, זה חלק מהעניין. אבל זה לא העיקר).

בשביל לענות על השאלה איזה מהן יותר טובה *בשבילך* צריך לדעת למה מראש אתה רוצה להשקיע באחת מהן.

כלומר את הקרן בוחרים לפי מטרת ההשקעה ולא הפוך.

אין דבר כזה קרן שהיא הכי טובה אבסולוטית.
🕒 פורסם בתאריך: 20/12/2024 01:01
לא שאלתי איזו מהן טובה יותר בשבילי. ולא איזו קרן הכי טובה אבסולוטית.

שאלתי למה הקרן הזו לא מדוברת בכלל, לא בפורום הזה ולא בכלל ("השקעות לעצלנים" ושאר פורומים דומים) כשהציפייה שלי היתה שיהיה איזשהו דיון, כי ישנם אנשים שכן משקיעים בשוק הישראלי דווקא (איש וטעמיו עמו) וביניהם יש "קוני מדדים" שמעדיפים לקנות את השוק כולו במקום לברור מניות.

ובכל זאת, יש פופולריות גבוהה לקרנות מחקות תא35 ותא125, ויש רק קרן אחת שמחקה את תא all shares, וגם עליה אף אחד לא מדבר.

בתגובה האחרונה שלך יש סיבה אפשרית - פרסום מסיבי של מחקות תא35 ותא125.

זה הסבר אפשרי (ועדיין אתהה למה שהראל לא ישווקו גם את זו אגרסיבית. למה בתי השקעות אחרים לא פותחים כזו ומתחרים בהם וכו')
🕒 פורסם בתאריך: 20/12/2024 02:04
אז מה המטרה שלך, אם לא לבחור אחת מהן?

סתם דיון אקדמי על למה אנשים מתעניינים יותר בא' במקום בב'?

ועניתי לך על זה.

כנראה שאין הרבה כאלה.

כלומר יש אנשים שמשקיעים דוקא בשוק הישראלי, ויש אנשים שמעדיפים לקנות את השוק כולו במקום לברור מניות, אבל כנראה שהחיתוך בין 2 הקבוצות הללו הוא מאוד קטן (מסיבות מובנות).

הגיוני.

הרבה מאלו שרוצים להשקיע דוקא בשוק הישראלי ילכו על אחת מהמדדים הללו, כי הם המפורסמים.

זה כמו שמי שמשקיע בשוק האמריקאי יקנה לרוב את SP500 או משהו דומה, ולא קרן כמו VTI. את VTI תמצא יותר אצל אנשים שמעוניינים בפיזור גדול יותר ומשקיעים בכל העולם.

פחות של הקרנות המחקות אלא יותר של המדדים עצמם.

תא35 מפורסם כ "המדד של ישראל" בערך כמו שSP500 מפורסם כ "המדד של ארה"ב"
🕒 פורסם בתאריך: 20/12/2024 14:09
המדד הזה יחסית חדש משנת 2010.

לדעתי, אין עליו מספיק סטטיסטיקות.
🕒 פורסם בתאריך: 21/12/2024 14:33
אם אתה רוצה להשקיע בארץ גם, עדיף אבל לא מייעץ, ללכת רק על מדד בנקים 5.

באקלים הישראלי העכשווי זה יותר בטוח מאג"ח ארצות הברית, כל השאר זה הימור במקרה הטוב.

לא ממליץ לא מייעץ.