⬅ חזרה לאינדקס

תכנון פרישה להורים- וכנראה שגם לעצמי

🕒 פורסם בתאריך: 25/12/2024 16:27
שלום לכולם,

מכיר את העמוד של המשקיעה כבר כמה שנים אבל נכנסתי לפורום רק לאחרונה ואני נדהם מפוטנציאל הידע שאפשר לקבל כאן!

לאחרונה "לקחתי את המושכות" בתכנון התכנון הפיננסי של הוריי לקראת הפרישה (בני 55). זה התחיל בשיחה על נושא גנרי עם אמא שלי שקשור לפנסיה, כניסה לאיזור האישי שלה, לראות שהיא עושה מה שכולם עושים (או יותר נכון *לא עושים* בקשר לפנסיה ולפרישה בכללי) ולהבין שאני יכול לעזור, אפילו במעט, עם הידע שצברתי הודות לסקרנות בעולם הפיננסי, מעט מאוד ניסיון שלי וניסיון וידע רב של אחרים (בניהם המשקיעה כפרה עליה).

לצד מחקר של איך לשפר את תיק ההשקעות במובן הטכני, אני מבין שאני צריך לעזור להורים שלי לראות איך יהיו החיים שלהם אחרי הפרישה, ולראות אם במצב הקיים יהיה להם מספיק כסף, בצורה שהם רוצים (/יבינו בתהליך שהכי תתאים להם).

אילו שאלות חשוב לשאול את ההורים בשביל להשיג תמונה ברורה יותר? אילו דברים מתווספים/יורדים בכל מה שקשור להתנהלות כספית שוטפת ותקופתית כשיוצאים לפנסיה? לבעלי ניסיון- אילו דברים היו יכולים לעזור לכם עכשיו אם הייתם יודעים אותם ומתייחסים אליהם לקראת הפרישה? על מה אתם מודים לעצמכם שעשיתם לעצמכם כשתכננתם את הפרישה שלכם?

תודה רבה וחג חנוכה שמח ומאיר לכולם!
🕒 פורסם בתאריך: 25/12/2024 16:50
קרא את כל הבלוג של נדב טסלר, אחר כך חפש באינטרנט wade pfau, תקרא את כל הבלוג שלו, ואז יהיו לך תשובות לכל השאלות האלה.
🕒 פורסם בתאריך: 25/12/2024 18:18
ברוך הבא!

נפתחו כבר הרבה שרשורים של ילדים שרוצים לארגן/לשנות/לתכנן להורים שלהם את הפיננסים שלהם.

אתה יכול להתחיל בחיפוש בגוגל: המשקיעה עזרה להורים.

על קצה המזלג:

1. ההורים שלך מעוניינים בעזרתך?

2. מה אם ההצעות שלך יובילו להפסד? הם יכעסו? יש עוד אחים שגם עלולים לכעוס?

3. אם היחסים שלכם פתוחים וכנים, תתחיל מלשאול אם לדעתם הם מאורגנים לקראת פרישה או שמודאגים.

4. אם הם מודאגים, כדאי להם להיפגש עם יועץ פרישה ניטרלי שיעזור להם לתכנן הלאה. כך לא תיפול עליך שום אשמה מאף אחד.
🕒 פורסם בתאריך: 26/12/2024 06:25
שלום וברוך הבא לפורום!
🕒 פורסם בתאריך: 26/12/2024 07:29
מדהים! תודה רבה!
🕒 פורסם בתאריך: 26/12/2024 07:34
תודה על ההפניה לעוד חומר!

בנוגע לשאלות:

1. כן

2. שאלה מצויינת, יש אחים והם צריכים להיות חלק מהתהליך גם (גם אם לא מעורבים בו כמוני)

3. אעשה זאת, לדעתי הם מאוד פאסיביים בנוגע לפרישה שלהם, סוג של "סומכים על המערכת". אני לא אוהב את זה, מעדיף לעשות את המחקר ולהבין שאין להם שום בעיה מאשר לא לבדוק שום דבר

4. בלי כל קשר נלך ליועץ, גם לעניין האחריות וגם כדי לקבל הכוונה מאיש מקצוע
🕒 פורסם בתאריך: 26/12/2024 08:50
מתי הם מתכננים לצאת לפנסיה (כל אחד מהם)? כלומר, כמה שנים יש להתארגן באופן מיטבי.

האם מצפה להם ירושה כלשהי מצד הסבים? אולי זה לא יקרה בתחילת הפרישה, אבל במהלך חייהם המבוגרים כן ושווה להתחשב בפרמטר הזה.

האם יש להם חשש ממחלות ספציפיות (שעוברות במשפחה או שכבר יש להם)? להבין מה נדרש אם חס וחלילה. בעיקר במחלות כרוניות שמתדרדרות.

מה רמת הטיפול שירצו אם וכאשר תדרדר הבריאות? אנחנו אמרנו לילדים שמינימום התערבות רפואית (ובעיקר ציבורית) ולא לנסות להאריך לנו חיים.

מה רמת החיים שהם רוצים לעצמם ביציאה לפנסיה? כמו עכשיו? יותר? האם ירצו להישאר בדירה או לעבור לישוב/ארץ/שכונה אחרים?

יש להם תיק השקעות? או שאתה מדבר על קרנות פנסיה והשתלמות?
🕒 פורסם בתאריך: 26/12/2024 08:56
עוד שאלות מעולות! תודה :)

ומדובר בקרנות פנסיה, גמל והשתלמות (מתייחס להכל כתיק השקעות אחד)