⬅ חזרה לאינדקס

קרנות מחקות ישראליות

🕒 פורסם בתאריך: 07/06/2017 18:55
שאלת הבנה למשקיע חדש- למה השווי של חלק מהקרנות המחקות מתעדכנות רק אחת לכמה ימים? לדוגמא ttf מניות מהעולם של תכלית לא התעדכנה מאז 1.6 אם אמכור אותה היום האם אקבל את השווי שוק הנוכחי או זה שעוד לא התעדכן? תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 07/06/2017 21:03
האם יתכן שלא היה בה מסחר?

(כלומר יצירה או גאולה)
🕒 פורסם בתאריך: 07/06/2017 21:08
הקרן עוקבת אחרי מדדי מניות והיא לא מוגדרת מט"ח אז וודאי היה בה שינוי

למרות שהמשקיעה לא עוקבת אחרי מניות בטווח של ימים, בתור משקיע צעיר קשה לי להתעלם.. והעיקר הידע כמובן
🕒 פורסם בתאריך: 07/06/2017 22:01
אם אף אחד לא קנה ואף אחד לא מכר, איזה שינוי היה?
🕒 פורסם בתאריך: 07/06/2017 22:04
דמי ניהול :|
🕒 פורסם בתאריך: 07/06/2017 22:16
עד כמה שאני מבין, אתה לא יכול למכור אותה בימים שאין מסחר. ביום שיהיה מסחר אתה תקבל את השווי של הקרן נכון לאותו יום.

מדוע חלק מהקרנות נסחרות רק יומיים בשבוע - זה באמת קצת משונה, אני חושב שזה קשור לכך שימי המסחר בארץ ובח"ול לא חופפים (סופ"ש אחר).
🕒 פורסם בתאריך: 07/06/2017 22:22
תודה! האם יש דרך לדעת באילו ימים הקרן תיסחר? לא מצאתי כלום בתשקיף.. והאם יש למישהו השערות נוספות למה השינוי במחיר לפעמים קורה רק אחת לשבוע?
🕒 פורסם בתאריך: 07/06/2017 22:46
הקרן נראה לי נסחרת פעם ביום בסוף יום וניתן להעביר הוראה עד שעה מסויימת

מה שנראה לי שפשוט לא הופקדו מספיק כספים כדי להגיע ליחידת רכישה שתזיז משהו בבסיס, אבל יכול להיות שאני טועה
🕒 פורסם בתאריך: 07/06/2017 22:48
ספציפית השבוע לא התקיים מסחר באירופה ביום שני (Whit Monday) ולכן היה קיפאון קצת ארוך מהרגיל בקרנות המחקות האירופיות.

אני לא מקבל את הטענה שאם אף אחד לא קנה או מכר או ווטאבר אז הקרן לא תתעדכן. זה לא קורה. גם אם השער לא זז בפרומיל, תאריך הערך יעודכן.

כפי שענו, אם תבקש למכור, הפקודה תבוצע רק בסוף יום המסחר הבא, ותקבל את שווי השוק שנכון לאותו יום.

כן, בגלל כל הפרשי השעות והפרשי הסופ"שים יש בדרך כלל עיכוב משמעותי בביצוע פקודות על קרנות מחקות מדדים בחו"ל.

למי שלא מנסה לתזמן שום דבר, זה לא אמור להפריע יותר מדי. ומי שכן, זה חד-משמעית לא הכלי המתאים לכך.