⬅ חזרה לאינדקס

חברות מתחרות לגאמפ״א

🕒 פורסם בתאריך: 31/12/2024 01:01
מתכנת בגאמפ״א כבר כמה שנים וחושב לעזוב.

מרגיש שמציתי, לא מתפתח מקצועית, לא לומד דברים חדשים, הגעתי לתקרת זכוכית מסוימת מבחינת קידומים, הגיע הזמן לאתגר חדש.

אילו חברות הייטק אחרות בארץ יכולות להתחרות בגאמפ״א מבחינת שכר, מקצועיות ותנאים מסביב?

גמפאו״ת אחרות פחות בכיוון כרגע.

אשמח לשמוע מניסיונכם.
🕒 פורסם בתאריך: 31/12/2024 02:18
vp או פרינסיפל בחברות קטנות יותר שמונפקות.

מה עם נוידיה?
🕒 פורסם בתאריך: 31/12/2024 10:53
עוד לא שם מבחינת דרגה, כיום אני סניור.

אבל אילו חברות למשל?

עושים בעיקר חומרה או low level, אז הם פחות רלוונטיים.
🕒 פורסם בתאריך: 31/12/2024 11:59
יש להם הרבה יותר תוכנה מחומרה. וממש לא רק low level.
🕒 פורסם בתאריך: 31/12/2024 12:06
אני רואה שעל רוב המשרות מבקשים נסיון ב c/c++.

אני עושה בעיקר פול סטאק ואת זה אין להם כלכך.

נסיתי להגיש, נאמר לי שהם מחפשים נסיון אחר.
🕒 פורסם בתאריך: 31/12/2024 12:08
אם המטרה העיקרית היא למידה והתמקצעות, הייתי ממליץ ללכת לסטארטאפ קטן-בינוני (עסק שקיים שנה לפחות, אחרי גיוס משמעותי ראשון לפחות, קבוצת פיתוח של לפחות 20 איש).

זה יאפשר מצד אחד המון חופש פעולה, דברים שזזים מהר, פוטנציאל ליזום דברים בעצמך ולספק ערך נרחב.

מצד שני, בגלל שהחברה לא ממש בתחילת הדרך, כבר יהיו שם אנשים משופשפים שיוכלו לספק תמיכה.

אבל צריך לשקול, מה היכולת להתמודד עם ירידה משמעותית בשכר?
🕒 פורסם בתאריך: 31/12/2024 12:35
האם חשבת על מעבר פנימי לפרויקט/צוות אחר לגמרי בחברה שאתה מועסק כיום?
🕒 פורסם בתאריך: 31/12/2024 12:41
עד לפה זה נשמע הגיוני.

ניסית מעברים פנימיים? ברוב החברות בגאמפ״א (ובכלל בתאגידים עצומים) יש אפשרות לעבור לתחום אחר / תפקיד אחר.

כנ״ל, וגם עניין של גישה, גם בצוותים שיש להם את העבודה ה״שוטפת״, יש מי שבוחר להתעניין בדברים קצת מעבר למה שנדרש וליזום במסגרת הצוות משימות ״העשרה״ (בין אם זה להשתמש בכלי חדש, שיטת עבודה חדשה, או אפילו רעיון ליכולת חדשנית שרלוונטית לצוות).

אם מה שחשוב לך זה הטייטל אז בטח תוכל למצוא סטארטאפ שייתן לך טייטל יותר בומבסטי אם אתה >לא מצליח להתקדם בגאמפ״א מעבר לסיניור
🕒 פורסם בתאריך: 31/12/2024 12:43
כתבתי את התגובה שלי בזמן שאתה הגבת אז יצא שחזרתי על הרעיון הזה, אבל כן, לדעתי הוא כנראה רעיון ממש טוב (ועדיף על שנמוך המשכורת שזה צעד שלא קל לחזור ממנו)
🕒 פורסם בתאריך: 31/12/2024 12:48
זהו, זה די קשה, היום המשכורת שלי מאד מכובדת וסטארטאפים לא יכולים להתקרב לזה בכלל.

בסוף אנחנו הולכים לעבודה כדי להרוויח כסף, אז ירידה כזו משמעותית של 30-40 אחוז מרגיש לי כמו מעשה לא אחראי.
🕒 פורסם בתאריך: 31/12/2024 13:02
אכן, בדקתי לגבי זה, אך כרגע בחברה צמצמו את המשרות הפתוחות לקראת סוף השנה, והמשרות הקיימות שכן פתוחות נמצאות בצוותים ומוצרים שפחות מעניין אותי לעבוד בהם כרגע.

יצא לי לעשות את זה לא מעט, זה גם הוביל ללא מעט קידומים מהירים שקיבלתי במשך השנים, אבל הדינמיקה בקבוצה השתנתה והיא כבר לא מה שהייתה פעם, אגב, לא רק אני שותף להרגשה הזו בצוות.

אני מרגיש ככה כבר לא מעט זמן, ובאמת נסיתי לתת עוד צ׳אנס ולעשות כל מה שהזכרת אבל כשאין שיתוף פעולה מצד ההנהלה זה בסוף מתיש וגורם לתחושת מיצוי.

לא רק הטייטל חשוב.

חשוב לי בעיקר אופק הקריירה שלי.

מה יתרום לי יותר לעתיד, עוד שנתיים בחברה הנוכחית שאולי אצליח אולי לא לקבל קידום, או מעבר לחברה אחרת, מוצר אחר, טכנולוגיות אחרות, אבל בלי שיפור של הטייטל.

אז לא, לא מרגיש שממצה את היכולות שלי.

אינטל זה מפתיע.

לגבי פאלו וסיילספורס, אני מניח שרק עם שיפור של הטייטל יכול להגיע שיפור בשכר, לא?

כלומר אם אעבור אליהן כסניור, זו כנראה תהיה ירידה.

גמפאו״ת אחרות לא בכיוון כרגע כי להתקבל אליהן בסביבת השוק הנוכחית הפכה להיות משימה כמעט בלתי אפשרית.

לא שלא נסיתי, נסיתי, הלך ממש טוב בראיונות, אבל זה לא הספיק להן.
🕒 פורסם בתאריך: 08/01/2025 20:40
לא. אתה טועה. הכל שאלה של כמה תפציץ בראיון. מאיפה לך מה התקציב שלהם לסניור? והאם אתה מקבל שכר של האחוזון העליון בתור סניור בחברה שאתה בה?

אפשר לנסות שוב.

סתם נקודה כללית, אבל אתה במצב טוב, וכדי לשפר מצב טוב למצב ממש טוב צריך לעבוד אקסטרא קשה.

בהצלחה.
🕒 פורסם בתאריך: 09/01/2025 00:48
Levels.fyi

כן

הבעיה שיש תקופת המתנה לפני שאפשר שוב

אין לי בעיה בכלל לעבוד קשה, אבל חלק מחברות הגאמפ״א אפילו לא נותנות לי הזדמנות, לא חוזרים לקו״ח אפילו שזה סופר מוזר בהתחשב בכך שאני סניור בגאמפ״א.

לא ברור את מי הם רוצים לגייס בסביבת השוק הנוכחית.

תודה רבה!
🕒 פורסם בתאריך: 09/01/2025 00:50
זאת אגב הסיבה שאני שואל כאן, כי אני לא יודע באמת כמה המספרים שם מדויקים
🕒 פורסם בתאריך: 09/01/2025 10:02
אני חושב שאתה כן יכול לנסות להתקבל לאחת מהחברות המונפקות שאינן גמפא קרי פאולו אלטו וחבריהן, ואולי אם ירצו אותך מספיק ישימו אותך staff בשכר מותאם.

הם בהחלט כן מתחרים בעובדים מהגמפאות ואני מכיר אנשים שקיבלו שיפור תנאים משמעותי כשרצו אותם מספיק.
🕒 פורסם בתאריך: 09/01/2025 10:54
יש כמה חברות TIER 2 בארץ שמציעות תנאים מאוד דומים לגמפ"א ובמקרים מסויימים גם תנאים שקולים (אם אתה מספיק טוב ו/או יודע להתמקח ולשכנע מדוע כדאי להם להתאמץ). חברות ציבוריות בינ"ל גדולות עם סניפים מקומיים, שהן פשוט לא גמפ"א. פאלו אלטו זו דוגמא אבל יש עוד.

מצד שני, לא יודע אם החוויה שלך בהן תהיה שונה מהותית.

אני חושב שכמו שנאמר פה - בשביל חוויה אחרת אתה צריך סטרטאפ - ואם אתה רוצה תנאים טובים אתה צריך למצוא סטרט-אפ מספיק מבוסס (או שקיבל השקעות מספיק גדולות) שיכול להרשות לעצמו לתת תנאים טובים.
🕒 פורסם בתאריך: 09/01/2025 10:59
תבדוק מול מיקרוסופט ואפל, זה שאתה כרגע באמזון / מטא / גוגל זה לא מידע ששיתפת איתנו.

בכל מקרה אם אתה כרגע מרוויח אחוזון עליון באחת מ-3 החברות שמשלמות הכי הרבה (לא כולל עליית מניה) בישראל, אין שום סיבה שתצפה לעבור למשרה אחרת (בין אם זה בגאמפא או לא בגאמפא) באותו הטייטל ולקבל יותר כסף.
🕒 פורסם בתאריך: 09/01/2025 13:28
מי עוד למשל?

שום סטארטאפ שדיברתי איתו לא יכול היה להתקרב אפילו לתנאים, גם סטארטאפים מבוססים, תמיד זו ירידה דו ספרתית באחוזים.
🕒 פורסם בתאריך: 09/01/2025 13:30
מנסיון עם חברות כאלה, הן הרבה פעמים שואלות מה הדרגה שלי היום, מסתכלות ב levels.fyi ומשוות לדרגה התואמת אצלם.

לא ראיתי הרבה מקרים בהם היה שדרוג בדרגה, במיוחד לא בתקופה הנוכחית שעל כל משרה יש עשרות אם לא מאות מועמדים.
🕒 פורסם בתאריך: 09/01/2025 13:39
מעדיף לא לחשוף איפה אני בדיוק, אבל סתם מסקרנות, לשתיים הראשונות שציינת, יש חברות שיכולות לתת פייט בארץ?
🕒 פורסם בתאריך: 09/01/2025 13:49
לא אעשה עכשיו השוואה של ההצעה הכי טובה בכל חברה, אבל על פי הממוצעים, בישראל, במשרות בין סניור לסטאף, אפל מקום שני או שלישי אז המתחרות הן רק גוגל ומטא.

ביחס למיקרוסופט יש הרבה חברות שנותנות פייט, הבולטות (בממוצע) הן פאלו אלטו ואינטל ויש גם את אנבידיה, קראודסטרייק, וסיסקו
🕒 פורסם בתאריך: 09/01/2025 23:10
אישית, הייתי נמנעת מסיסקו כרגע - פיטורים כיד המלך והיד עוד נטויה.
🕒 פורסם בתאריך: 09/01/2025 23:52
גם מאינטל.
🕒 פורסם בתאריך: 10/01/2025 23:38
אינטואיט, בוקינג.קום, וויקס ועוד כמה.

יש גם TIER 3 כמו למונייד, טנבל, וכו'

חוץ מזה יש סטרטאפים כמו וויז ואחרות שכן מסוגלות כנראה לספק תנאים די גבוהים. אם תצטרף עכשיו כנראה לא תראה צמיחה כמו בסטרטאפ קטן של האקוויטי, אבל תוכל להתמקח על זה...
🕒 פורסם בתאריך: 11/01/2025 00:02
אינטואיט קצת מוזרים, כמה פעמים דיברו איתי להתחלת תהליך, ממש התלהבו ואז נעלמו בלי שום עדכון.

וויקס נתנו לי הצעה עם TC משמעותית נמוך מכפי שאני עושה היום.

הכיוון שלהם לא ברור לי, כל העניין של הרכישה מגוגל ואז הפיצוץ של זה.

אני פחות בקטע של סטארטאפים כרגע, אף פעם לא ברור באמת מה שווי האופציות וברוב הפעמים זה פשוט 0.

הפער הכלכלי ביניהם לבין קורפורייטים עם מניה מונפקת שעולה, פשוט גדול מדי, מה גם שרובם מקבלים חום כשאני מבקש TC של 70 צפונה.
🕒 פורסם בתאריך: 11/01/2025 13:21
אני מכיר אדם שיש לו TC לא רחוק מגמפ"א בוויקס. חלק מהמשחק זה לדעת להתמקח ושיהיה לך מה להציע להם מעבר למועמד הממוצע

יכול להיות שכבר איישו את המשרה. הכי טוב תמיד למצוא ממליץ מבפנים

אני לא מכיר אותם לעומק, וזה גם לא ממש משנה - אני רק מציין דוגמאות לחברות שלפחות ברמת העקרון מסוגלות להציע תנאים טובים ומצד שני הן לא קורפורייט

הדרך לחשוב על זה היא בתוחלת. אני לדוגמא הייתי פעם חלק מאקזיט שבו המניות צמחו פי יותר מ-30,

וכעת אני מחזיק במניות של סטרטאפ שכבר צמח פי יותר מ-20 (אבל טרם עשה אקזיט). גם אם הסטרטאפ בסוף ימכר או יונפק במחיר נמוך יותר - עדיין אעשה ממנו סכום נאה. כבר כעת השווי של המניות הוא יותר מאשר אני מקבל בחברה הנוכחית (המונפקת) שבה אני עובד.

קח את הסיכוי של התרחיש החיובי (נניח 10%) ותכפיל בשווי האופציות באותו תרחיש. תדרוש את כמות האופציות שתביא אותך בתוחלת לאותה כמות שאתה מקבל בחברה מונפקת. לדוגמא, אם בחברה מונפקת אתה יכול נניח לקבל 200,000 דולר על פני 4 שנים, אז בסטרטאפ תצטרך שבתרחיש החיובי האופציות תהיינה שוות 2 מליון דולר אחרי 4 שנים, בתרחיש החיובי. אם תקח נניח צמיחה של פי 20 כמפתח זה אומר שעליך לדרוש אופציות עם סטרייק של 50,000 דולר כרגע. זה כהמחשה של החשבון. מן הסתם יש פה משחקים לכאן או לכאן עם המשתנים (הסיכוי, השווי המקביל, הזמן, והיקף הצמיחה)

זה שהמניות לא סחירות לא אומר שהשווי שלהן הוא תיאורטי, במיוחד אם החברה כבר הצליחה להגיע לסבב D או E - סבבים שנדיר מאוד שחברה "נעלמת" אחריהן: היא בדרך כלל נמכרת או מונפקת. רוב הסטרטאפים שנעלמים, עושים זאת בין השקעת הסיד ובין סבב B
🕒 פורסם בתאריך: 11/01/2025 15:24
הם מאד מאד רצו אותי שם, ונתנו לי הצעה די יוצאת דופן ממה שהם נותנים בדרך כלל (מבדיקה עם חברים שגם קיבלו שם הצעות), אבל הפער המרכזי נובע מכך שאין שם בונוס שנתי (בנוסף זה שאין שם דרגות ברורות זה חסרון).

נכון מאד, מצד שני כנראה שלא יהיה x20 כשאתה מצטרף לסטארטאפ בסבב E, אבל אני מבין מה אתה אומר.
🕒 פורסם בתאריך: 11/01/2025 16:35
מחברים שעובדים בZipRecruiter אני יודע שמתוגמלים יפה. שווה בדיקה.

האם אנשים שעשו את המעבר בכיוון ההפוך (ריגוש ועניין של סטארט-אפ לטובת תגמול של גאמפא) מרוצים מכך?

זה צעד שאני שוקל מדי פעם אך חושש מחוסר עניין
🕒 פורסם בתאריך: 11/01/2025 20:00
אני עשיתי את המעבר, כמובן שזה לא מייצג את הכלל:

wlb - טוב יותר בגאמפא, למי שיש ילדים קטנים זה משמעותי

עניין, יצירתיות, התפתחות אישית, הרגשה שמה שאתה עושה ״משפיע״ - סטרטאפ

שכר - גאמפא בפער (אצלי מעל x2 בtc)

כרגע אני בתהליך הצבירה, יכול להיות שאגיע קרוב לפרישה אשקול לחזור לסטרטאפ, אבל who knows יש עוד זמן :)
🕒 פורסם בתאריך: 12/01/2025 12:20
לפי מה המידע של הTiers השונים?

מחפש לבסס הבנה של לאיזה חברות כדאי לשאוף מבחינת שכר.
🕒 פורסם בתאריך: 12/01/2025 16:42
אין הגדרה פורמלית, כל אחד מגדיר כראות עיניו. אבל בגדול לפי השכר/תנאים. לכן כל אלו שכתבו שהשכר שלtier 2 או 3 הוא לפעמים או מדי פעם או אם מתאמצים קרוב לגאמפא זה שטות מוחלטת. עבדתי, ניהלתי וגייסתי בחברות סטארט-אפ, חברות tier 2 וכרגע עושה זאת בגאמפא. הפער בין החברות האלו הוא עצום.

אני אתן דוגמא בתור מועמד - כשהתראיינתי לאחרונה וחיפשתי עבודה, התקבלתי לבוקינג ולגוגל. הפער בשכר הכולל (בסיס, בונוס ומניות) הוא פי 2! עבור אותו תפקיד באותה רמת סניוריטי.

זאת אומרת שגם בוקינג (tier 2 כביכול ), חברה גדולה רווחית וותיקה לא עומדת בשכר המטורף שזורקים עליך בגאמפא.

מתייחסים לחברות האלו בצורה נפרדת כי הם פשוט משהו אחר, אי אפשר להשוות אותם לשום דבר.

דרך אגב, מישהו דיבר על עניין בעבודה - אני מרגיש בגאמפא עניין ומשמעות הרבה יותר מסטארטאפ קטן. כל החלטה שלך נוגעת במיליוני או מיליארדי אנשים... בשום סטארט-אפ זה לא המצב.
🕒 פורסם בתאריך: 12/01/2025 17:47
צריך לזכור שלא הגאמפא נולדו שווים, ודין מ לא כדין ג ו פ, כפי שכבר הוזכר כאן בשרשור.

מבחינת סקייל קשה להביס גאמפא, אך מנסיוני בגאמפא, מאד קל ליפול לנישה ולעשות משהו יחסית קטן בכל המכונה העצומה הזו. בסטארטאפ הסקייל אמנם קטן יותר אך יוצא לגעת בהרבה יותר דברים, ולהתנסות ביותר טכנולוגיות.

מה גם שברוב הגאמפאות הרבה מהטכנולוגיות הן פנימיות, ואז לאחר כמה שנים אתה מבין שאתה לא מעודכן ומכיר את הטכנולוגיה שהתעשייה בחוץ משתמשת.
🕒 פורסם בתאריך: 14/01/2025 14:59
המון הכללות, שלא נכונות תמיד.

קיימים תפקידים חסרי משמעות או משמימים לחלוטין בגאמפ"א.

קיימים תפקידים משמעותיים ומרתקים בסטרטאפים שיש להם גם סקייל והשפעה.

(כמובן שגם קיימים ההפך).

נשאל דבר כזה: מה יותר "משמעותי" : לשנות מקצה לקצה חיים של 100,000 או מליון אנשים, או לשנות איזשהו פיקסל בפרסומת שמיליארד משתמשים רואים? אתה חושב בצורה מאוד בינארית והמציאות פשוט אינה כזו.

לאדם בסטרטאפ בתחום הבריאות יש פוטנציאל להשפיע על חיים אמיתיים של אנשים יותר מאשר מי שאחראי על שדרוג הקאפצ'ה במטא.

"כמות" זה לא הכל.

לגבי עניין התמורה - ברור שבסופו של דבר בממוצע (וגם מבחינת מקסימומים) גמפ"א מביסה הכל. אבל - זה פשוט שגוי לכתוב שחברות TIER 2 לא יכולות להתחרות בגמפ"א - עבור אנשים ספציפיים שהן חפצות ביקרם. לפעמים יכול מאוד להיות שתצטרך להתעקש (או יצטרכו לרצות לתת לך) סניוריטי גבוה (לפעמים בהרבה) בחברת טיר 2 או בסטרטאפ מבוסס - כדי להשוות את התמורה לגמפ"א. כשמדובר על סטרטאפ שהוא כבר בסבב E למשל ולקראת הנפקה, העובדה שהוא טרם הונפק לא תמיד סופר קריטית, במיוחד אם ידוע שיש הנפקה באופק.

איך אני יודע? למשל כי אני מכיר אדם שספציפית עזב סטרטאפ מבוסס למטא, ואז עזב את מטא וחזר לסטרטאפ בסיניוריטי משודרג ועם בנפיטס שהפכו את זה לכדאי עבורו מבלי שירד בתנאים (והוא נהנה כמובן גם מההנפקה שהייתה זמן לא רב לאחר מכן). וזו רק דוגמא אחת.

אין שום בעיה בעובדה שמי שיכול להיות ארכיטקט בכיר בסטרטאפ או איזשהו פרינסיפל ב-T2 לא בהכרח יהיה כזה בגמפ"א, כי גם הסקייל של החברות שונה לחלוטין וכמות העובדים לפעמים שונה בסדרי גודל.

בקיצור - יש סיבה שיש TIERS שונים - בדיוק בגלל שהחוויה של "האדם הממוצע" שמנסה להתקבל לגוגל או מנסה להתקבל לבוקינג יהיה כמו שתיארת. אבל זה לא אומר המון כי יש שונות גבוהה בין מועמדים.

נכון, מצד שני - אתה יכול להחליט נניח כמה זמן אתה מוכן לתת לחברה להגיע לסבב הזה או להתקרב אליו, ואם נראה שהדברים תקועים אתה תמיד יכול לעזוב מוקדם ולאסוף עוד מנה של אופציות במקום אחר. ממילא המימוש שלך יהיה יחסית זול אם הצטרפת מוקדם.

אני אכן חושב אבל שלהצטרף לסטרטאפ מבוסס בשלב מאוחר זה הדבר הכי לא "אקונומי" שאפשר לעשות - מצד שני, נראה לי שבאלק משמעותי מסך המשרות הוא בדיוק מהסוג הזה. זה הגרוע בכל העולמות: גם אופציות במקום מניות, וגם פוטנציאל הצמיחה (או מחיר המימוש) לא מרשימים. המצב היחיד שבו זה איכשהו הגיוני זה אם אתה מגיע לשם כדי לשמש בתפקיד בכיר מאוד.