⬅ חזרה לאינדקס

קרנות אג"ח מה ההיגיון

🕒 פורסם בתאריך: 09/01/2025 00:14
כבר שבועיים שאני מנסה להבין את ההיגיון בקרן אג"ח, ופשוט לא מצליח.

לכאורה, אג"ח תמיד נותן תשואה כלשהי. לפי זה המדד אמור רק לעלות, וגם אם ישנה תנודתיות כלשהי של סחירות התוחלת אמורה להיות חיובית אז איך יכול להיות שיש הרבה נקודות זמן, שאם השקעת בקרן אג"ח ומשכת אחרי שנה ואפילו 3 שנים הפסדת כסף?

(בכלל למה שמישהו ירצה לקנות אג"ח ביותר ממה שאפשר לקבל בסוף התקופה?)

קרן אג"ח אמורה לתת יותר רווח מקרן כספית (הרי יש תנודתיות וסיכון שאמור ליצר יותר רווח) ואני פשוט לא רואה את זה.

אם בטווח של שנה שנתיים, אין לי שום ביטחון שאני ארוויח, ובהנחה ולמשוך בהפסד זה לא אופציה. אז אג"ח הוא לא באמת נזיל וכבר עדיף פיקדון בנקאי לא?

אני לא רואה יתרון באג"ח מול פיקדון בנקאי. ודאי לא מול קרן כספית. היא גם נזילה, גם נותנת תשואות טובות יחסית, וגם עם גרף בכיוון אחד כל נקודת זמן.

אני מבין שכנראה יש משהו שלא הבנתי, מהו?

או בקיצור, מתי ובעיקר למה כדאי להשקיע באג"ח?

תודה רבה.
🕒 פורסם בתאריך: 09/01/2025 00:16
גוגל: המשקיעה אייק

ובפרט חפש על הקשר בין ריבית למחיר האג"ח
🕒 פורסם בתאריך: 09/01/2025 00:44
מי אמר דבר כזה? קרן כספית היא קרן אג"ח (ופקדונות, שהם מגובי חוב) לכל דבר, פשוט זה אג"ח קצר מאוד, כך שהתשואה היא פחות או יותר הריבית ולא מעבר.

קנה קרן אג"חית ל3 חודשים - התשואה שלך תהיה משהו כזה.

כל אחד שיעשה מה שבא לו, אבל קרן כספית היא אג"חית לכל דבר ועניין, פשוט לזמן קצר. אבל כשקונים אג"ח בינוני או ארוך - זה שונה לחלוטין.

זה כמו לומר שמניית אפל ומניית בורגר ראנץ' זה אותו דבר כי שניהם מניות.

זה עולם שלם, אי אפשר ללמד על רגל אחת, כל הזמן לומדים עוד משהו. החתול נתן לך כיוון טוב - ריבית היא הגורם המשפיע ביותר על רוב סוגי האג"ח, והיא משפיעת תמחורים.

אם תקנה קרן אג"ח שאורך האג"ח בה דומה לקרן כספית, בהחלט יש לך הבטחה ב99%, אמנם זה לא פקדון, אבל כל עוד המדינה לא תפשוט רגל ולא תהיה אינפלציה משוגעת -

שתקבל מה ששמת וגם תרוויח. ואם המדינה תפשוט רגל ותהיה אינפלציה משוגעת - גם הפקדון שלך לא מובטח, בכלל בכלל לא.

זה פשוט לא נכון. אם קנית אג"ח ל5 שנים, ובזמן הזה הריבית במשק עלתה - יש אג"חים משתלמים בהרבה בשוק, חדשים שהונפקו בריבית גבוהה. ברור שמחיר האג"ח שלך ירד.

פשוט כשאתה קונה קרן כספית - האג"ח הוא לכמה חודשים במקסימום. כשאתה קונה פיקדון - הבנק מלווה את הכסף שלך ועושה איתו ים כסף.

כי אם הריבית במשק 1% והאג"ח משלם 10%? משתלם לך לספוג "קיצוץ" של כמה עשרות אחוזים בסוף התקופה תמורת ריבית בטוחה שאין בשום מקום במשק, לא?