⬅ חזרה לאינדקס

מעבר משכיר לעצמאי

🕒 פורסם בתאריך: 15/01/2025 17:32
היי,

יש שינוי מסויים במקום העבודה שלי וכרגע מדברים על לאפשר לאנשים לעבוד כעצמאיים ולהדפיס קבלה.

הייתי רוצה לשמוע מאנשים שעשו את המעבר מלהיות שכיר ללעבוד באותו המקום כיועצים שנותנים חשבונית והם עצמאיים.

השאלות העיקריות שלי הן:

בגדול כמה יותר אני צריך להרוויח כעצמאי כדי לשמר את רמת השכר שהייתה לי כשכיר ?

מה אני מאבד שאני רגיל אליו כשכיר? ( לדגומא ימי מחלה ימי חופש זה משהו שיותר אין לי)

הפרשות לקרנות ( פנסיה והשתלמות ) אני צריך להפקיד לעצמי ולנהל את זה

עוד...

בכללי הייתי רוצה לשמוע חווית והמלצות / דיס המלצות לזה

תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 15/01/2025 18:31
כדי לשמר את רמת ההכנסה ואת התנאים הסוציאליים שהיו לך כשכיר, תצטרך לחשב את השכר העצמאי שלך כך שיכלול את כל ההפרשות הסוציאליות שהמעסיק ביצע עבורך. לדוגמה:

אם המשכורת שלך הייתה 7,000 ש"ח ברוטו, והמעסיק הפריש 1,000 ש"ח לפנסיה (בנוסף ל-1,000 ש"ח שהופרשו ממך), הרי שכעצמאי תצטרך להרוויח כ-8,000 ש"ח לפחות כדי לכסות את עלויות הפנסיה.

מעבר לכך, יש לקחת בחשבון הוצאות נוספות כמו ביטוח לאומי (3.5% עד 60% מהשכר הממוצע במשק), הוצאות תקשורת (אינטרנט ופלאפון), ובמידת הצורך גם ביטוח בריאות פרטי.

ימי חופשה:

כשכיר, קיבלת ימי חופשה בתשלום. כעצמאי, תצטרך לתמחר את ימי החופשה שלך בעלות שעתית.

לדוגמה: אם עבדת במשרה מלאה של 160 שעות בחודש, והשכר שלך היה 7,000 ש"ח, אז עלות שעת עבודה היא כ-44 ש"ח. יום חופש (8 שעות עבודה) שווה כ-352 ש"ח. אם היו לך 16 ימי חופשה בשנה, מדובר בכ-5,362 ש"ח נוספים לשנה, או כ-470 ש"ח לחודש.

חישוב כולל:

אם לוקחים בחשבון את הפנסיה, ימי החופשה וביטוח לאומי, תצטרך להרוויח כ-8,715 ש"ח לחודש לפחות. אם נוסיף לכך הוצאות אחרות כמו אינטרנט ופלאפון, השכר הרצוי שלך יעמוד על כ-8,800 ש"ח.

הערות נוספות:

תצטרך לנהל בעצמך את ההפרשות לפנסיה, קרן השתלמות וביטוחים נוספים.

אין ימי מחלה בתשלום, ולכן עליך להיערך לכך פיננסית.

מומלץ להתייעץ עם רואה חשבון כדי לוודא שהתחשיבים שלך מדויקים, וכדי להבין כיצד למקסם את ההוצאות המוכרות לצורכי מס.

בהצלחה במעבר ובהחלטה!