⬅ חזרה לאינדקס

בדיקת סקר רפואית - מתי כדאי?

🕒 פורסם בתאריך: 16/01/2025 19:40
אני רואה שדרך הביטוח של הקופת חולים וגם דרך הביטוח הפרטי ניתן לעשות בדיקת סקר רפואית בהנחה,

באיזה גילאים/מצבים כדאי לעשות בדיקה כזו?

מישהו התנסה ויכול להמליץ?
🕒 פורסם בתאריך: 16/01/2025 20:12
מה שנקרא בטעות "בדיקת סקר מנהלים" הוא בעצם סל של בדיקות רפואיות שגרתיות, שעל כל אדם בוגר לערוך מדי שנה, כדי לוודא שמצב בריאותו תקין. מטרת הבדיקות לעלות על מחלות חבויות שעדיין אין להן סימפטומים וזאת כדי למנוע הדרדרות, או לטפל בהן מוקדם ככל האפשר.

(נלקח מהאתר של איכילוב)

אתה יכול לבדוק בדיוק איזה בדיקות עושים שם וללכת לעשות אותם אצל הרופא הרלוונטי. לא מצאתי בזה איזה שהוא ערך יותר גדול חוץ מזה שיש יום מרוכז שבו עושים לך הרבה בדיקות. חוץ מזה, אצל הרופא הרגיל אתה בדרך כלל עושה בדיקות שמציק לך משהו. פה בודקים אותך לכל מיני דברים עוד לפני שזה מציק
🕒 פורסם בתאריך: 17/01/2025 09:47
לא בדיוק.

עשיתי פעם אחת, מהעבודה. לקחתי את התוצאות לרופא. הרופא שלף ספר ועבר בדיקה בדיקה על הטעות בבדיקה (false positive etc) וההמלצה אם לעשות אותה ובאיזה גיל. רוב הבדיקות היו מיותרות, ואפילו עם המלצה שלילית.

אבל עדיף אם אחד הרופאים יכול לענות
🕒 פורסם בתאריך: 17/01/2025 11:25
אני עושה פעם בשנתיים. אני חושב שזה כדאי לכל אדם מעל גיל 40. אם יש לך גורמי סיכון (למשל סרטן במשפחה, אתה מעשן ושותה על בסיס קבוע, וכולי) אולי אפילו קודם.
🕒 פורסם בתאריך: 17/01/2025 13:05
יש הבדל בבדיקות בין המכונים?

או שבדיקת סקר זה אותו הדבר בכל מכון?
🕒 פורסם בתאריך: 17/01/2025 13:49
תסתכל מה הם מציעים, הבסיסי זה די סטנדרטי, ספירת דם, בדיקת עיניים, אולטראסאונד בטן.

מלבד כל מחלות החס וחלילה, זה מאפשר לאבחן מצבים רפואיים ומחלות שאין להם תסמינים מיידיים כמו אבנים בכליות, כבד שומני, סוכרת שמתפתחת וכולי. מה שחשוב יותר זה אם תצליח לשנות אורח חיים בעקבות הבדיקה. להגיד לך שכדאי לאכול פחות, להתעמל יותר ולישון כהלכה אפשר גם בלי בדיקת סקר.