⬅ חזרה לאינדקס

שינוי מסלול בפנסיה והשתלמות

🕒 פורסם בתאריך: 20/01/2025 18:46
שאלה קצת מטומטמת האמת, כנראה יודע את התשובות אך בכל זאת.

בן 40, עם צבירה של כ 600K בפנסיה עוד כ 400K בקרנות משלימות.

לאחרונה גיליתי לדאבוני שהמסלול שלי בכל הקרנות הוא הדיפוליבי - כלומר זה של עד גיל 50. חבל על ה 15 שנה מאז התחלתי לחסוך , אבל בכל זאת עכשיו נשאלת השאלה -

האם לנייד למסלול בסיכון גבוה ואם כן באיזה אחוזים ? להעביר את כל הכסף או את חלקו. אני יודע שאסור לתזמן את השוק, אבל ה SPX היום על 6000 שזה בשיא של השיא.

תודה.
🕒 פורסם בתאריך: 20/01/2025 18:50
זה המשפט שחוזר הכי הרבה בפורום
🕒 פורסם בתאריך: 20/01/2025 18:53
Fun fact:

בכל פעם שהסנופי היה ב"שיא השיאים" בחמש השנים האחרונות, בהן אגב המדד הכפיל את עצמו, נפתח שרשור דומה מאוד לשלך.

החששות טבעיים. מתאים לך סיכון? לך על זה.

לא מתאים? אל תלך על זה.

רגשות מעורבים? תבחר בX אחוז סנופי וY אחוז לא מנייתי.

בהצלחה!
🕒 פורסם בתאריך: 20/01/2025 19:02
מה זה קרנות משלימות?... התכוונת לקרנות השתלמות?

תענה בכנות, ואני שואל לא כדי להעליב או לתקוף - הגם אתה קורבן של הטרנד לכיוון מילות הבאזז S&P500 וה- NASDAQ?

זה נורא אופנתי היום... "שים הכל על S&P500 אחי, תקשיב לי, הכסף ירוץ לכיוונך עם נעלי אדידס אולטראבוסט ומגש כנאפה".

הודעה 2 שלך בפורום... ממי שמעת ומה שמעת?

ואיפה שמעת? בעבודה? מחברים ש"מבינים"?

מה הצלחת ללמוד על הנושא עד עכשיו בתור בן 40 שחושב שהחלטות ההשקעה "שלו" בקרן הפנסיה ובקרנות ההשתלמות כל כך "גרועות"?

אתה חושב שמתאים לך 100% מניות על S&P500 בחסכונות הכי גדולים והכי משמעותיים שלך?

מה סיבולת הסיכון שלך?

מה האסטרטגיה שלך להשקעות?

מה אתה מחפש לעשות בדיוק?
🕒 פורסם בתאריך: 20/01/2025 19:34
הכל טוב. את האמת שמאז 2008 הבנתי שלא כדאי לשחק יותר מדי עם השוק, וקראתי המון על boggleheads וכו' ולכן האסטרטגיה שבדרך מוצגת בסולידית די מתאימה לי, ללכת על קרנות מחקות, דמי ניהול זולים, לא לגעת וכו.

לא נוטה להקשיב לחברים בלי לבדוק דברים בעצמי, ובטח שלא הולך אחרי טרנדים.

אם הייתי מקפיד, כמו שהייתי צריך לעשות, כנראה הייתי כבר ממזמן על מסלול שרובו מנייתי.

מה שכן תיאוריה בצד ומציאות בצד שני.

אני כן מאמין שלבנאדם בן 30 עם אופק של 35 בשוק העבודה נכון מסלול בסיכון גבוה, ואת האמת יש לי נטייה לחשוב שזה נכון גם לבנאדם בן 40. וכמובן שרמת הסיכון תלויי גם בגיל ובגם בסיבולת לסיכון.

ומכיוון שאני באמצע הדרך כנראה לא מתאים לי רמת סיכון של בן 30 אך גם לא רמת סיכון של בן 50, ואם השוק לא היה בשמיים כנראה הייתי מעביר חלק מהכסף כבר.

דרך אגב, דווקא בגלל שכולם מדברים על זה, גורם לי לחשוב שנית ולכם הפוסט....
🕒 פורסם בתאריך: 20/01/2025 20:24
טוב מאוד. אני שמח לקרוא את זה.

היה ממש לא מזמן פוסט שדיבר בדיוק על העניין הזה של גיל וחסכונות בקשר לבחור ששאל לגבי הפנסיה של אימא שלו והאם להעביר אותה למסלולים יותר אגרסיביים וכו'.

תעשה חיפוש בשרשורים קודמים.

אתה בן 40 ויש לך עוד 27 שנים בשוק ההון... זה מלאן תלפים זמן.

בוא תשאל בני כמה האנשים פה ומה % המניות שלהם ולא תופתע.

אז כנראה שכדאי לך להיות כנה עם עצמך אל מול לקיחת הסיכונים במסלולים מנייתים שלא מסתדרים עם האופי שונא הסיכון שלך?

אבל פה אתה מתזמן את השוק.

אם קראת מספיק אז אתה כבר יודע אם לתזמן זה טוב לך או לא טוב לך.
🕒 פורסם בתאריך: 20/01/2025 21:02
מה הפער הממוצע על פני הזמן בתשואות בין מסלול עד 50 לבין מסלול מחקה מדד עולמי? למשל אם הייתה עוצר בשלהי 2022 ייתכן שהמסלול הדיפולטיבי היה יותר טוב.

נראה לי שלהגיד שהיה עדיף סנופי על פני מדד מנייתי אחר זה חכמה בדיעבד. מה שכן כנראה שהמסלול הדיפולטיבי לא מספיק מנייתי.

צריך גם לשים לב שהפנסיה המקיפה מכילה הרבה אג"ח מיועדות. ברור שהביצועים שלה בעשורים האחרונים נמוכים יותר מפנסיה משלימה במסלול מנייתי שהיא בלי אג"ח.
🕒 פורסם בתאריך: 20/01/2025 22:25
נקודה חשובה וראויה לציון.

עד לא מזמן הפנסיה המקיפה הייתה מחויבת לרכוש מהמדינה אג"ח מיועדות "ערד" בשיעור של 28-30% מהסה"כ ובתשואה מובטחת של 4.86%.

עכשיו הפנסיות המקיפות כבר לא מחויבות ולכן כבר לא קונות שום אג"ח מדינה והן מקבלות מנגנון הבטחת תשואה. נדב מפנסיוני דיבר על זה בבלוג המעולה שלו.

כלומר ש- 30% מסה"כ הכסף בפנסיה הוא בכלל סולידי של הסולידי.

נשארים רק 70% שיעבדו בשבילנו.
🕒 פורסם בתאריך: 20/03/2026 11:01
שאלה קשורה לנושא

ראשית אציין שקראתי מלא על נושא תיזמון השוק ואני קבלתי הצעת המומחים והניסיון שאין דבר כזה לתזמן שוק כלל

אך בכל זאת יש לי שאלה בנושא.. יש לי מסלולי השקעה מגוונים בישראל ובעולם ואני מורווח

אך חושב שיהו ירידות בעולם בגלל מינוף יקר + השפעות מלחמה.. כדאי לי לשנות מסלול במוצרי הפנסיה וההשקעה השונים לתקופה קצרה או שגם זה נכנס בקטוגרייה של תיזמון שוק שממש לא כדאי מבחינה כלכלית ומבחינה נפשית {להיות עסוק הרבה}

ואם לא נכון לשנות האם לגבי הפקדות ח"פ גדולות בתקופה הקרובה גם לנהוג כך או לא?

אשמח לקבל חוות דעת לשמוע ממבינים מה הם היו עושים תודה רבה !!!
🕒 פורסם בתאריך: 20/03/2026 11:10
כן