⬅ חזרה לאינדקס

דיווח מיסוי כבעל מניות בחברה בארה"ב

🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2025 21:52
שלום וברכה,

אני בעל מניות בחברה בארה"ב שעוסקת בנדל"ן ואני מקבל ממנה כל חודש הכנסות משכירות, החברה רוצה שאני ידווח בארה"ב על החלק שלי מבחינת מיסוי.

מה ואיך הכי נכון לעשות את זה?

מציין כי איני תושב ארה"ב וכל ענייני המס שלי מנוהלים רק מול מדינת ישראל.

בתודה מראש!
🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2025 22:16
אתה בטוח שמדובר בחברה? אם זו חברה אז אתה מקבל דיבידנד.

אולי מדובר ב־LLC?
🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2025 22:54
LLC זה סוג של חברה.

להגיש דוח מס בארה"ב.

וזה בעיה כי יש לך חבות מס וחובת דיווח גם בארה"ב.
🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2025 23:28
מבקש מהם יפה Schedule K1 עם החלק היחסי של ההכנסה שלך בשכירות וכן הוצאות.

אבל גם אם יביאו וגם אם לא, פונה לרו"ח שיודע לדווח בארה"ב על הכנסות של זרים (NRA).
🕒 פורסם בתאריך: 27/01/2025 01:55
אכן מדובר ב-LLC

@אורי ג. מה אני עושה עם הבעיה הזאת?

לא יעזור לי Tin?
🕒 פורסם בתאריך: 27/01/2025 07:49
ענה לך נכונה יעקב.

יעזור מאד, יתרה מזאת אתה חייב לבקש ITIN, יותר נכון הרו"ח מבקש זאת בשבילך במועד הגשת הדו"ח הראשון.
🕒 פורסם בתאריך: 27/01/2025 22:54
ברשותכם אני חדש בנושא.. תודה!!

בתור אזרח ישראלי ששותף ב-LLC בארה"ב, אני משלם מס בארה"ב וצריך לבקש מהם החזר מס (אפשר בכלל?) או שיש לי אפשרות לדווח בארה"ב אבל לשלם מס רק בישראל?
🕒 פורסם בתאריך: 27/01/2025 23:07
אתה מגיש דוח שנתי בארה"ב כל שנה, בו מחושב חבות המס או זכאות להחזר.

על המס ששילמת בארה"ב, מזדכה עליו בהגשת הדוח השנתי בישראל.
🕒 פורסם בתאריך: 17/07/2025 10:33
תוכל לחדד בבקשה את המשפט השני?

כאזרח ישראלי, נניח שבמסגרת אקזיט של פרויקט נדל"ן בארה"ב שהשקעתי בו $100K (שותף ב-LLC) קיבלתי השנה חלוקה של $130K (החזר קרן + רווח), שממנה ה-IRS גבה במקור 48% מהרווח, כלומר קיבלתי בסה"כ נטו לחשבון $116K (מעוגל לצורך פשטות).

1) כשאקבל Schedule K-1 מחברת הפרויקט אצטרך לצרף אותו לדו"ח שנתי בארה"ב. בגלל אמנת המס עם ישראל אני יכול לצפות להחזר מס מה-IRS, כך שסך כל המס שיגבה ממני בארה"ב יהיה 25% על הרווח, כלומר אקבל החזר מס מה-IRS בגובה 23% מהרווח. אני צודק?

2) מה אצטרך לדווח בישראל במקרה הזה, באיזה שלב (ביחס להגשת הדו"ח השנתי בארה"ב), והאם אני אמור לשלם מס כלשהו בישראל על הרווח הנ"ל, כלומר, איך באה לידי ביטוי "ההזדכות" שציינת?

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 17/07/2025 11:13
לא. אין קשר לאמנת המס.

את המס אתה תשלם בארה"ב לפי חבות המס שלך שם וזה מורכב הרבה יותר מאשר רק אחוז מסוים מהרווח:

האם הרווח נחשב לטווח קצר? טווח ארוך? אולי ריבית בכלל?

האם חלק או כל הרווח נחשב ORDINARY INCOME?

מה מדרגת המס שלך שם?

האם נדרשו הוצאות פחת?

האם יש מס ברמת הSTATE?

את ההפרש של המס, ככל וישנו, אתה תשלם לישראל וזה תלוי כבר אם זה נחשב בתור פעילות עסקית או רווח הוני.

גם החישוב מס הוא שונה, בעוד המס בארה"ב הוא דולרי בארץ הוא שקלי.

זה משנה גם אם הLLC הוא בבעלות אמריקאים או ישראלים, כמה אחוזים יש לך בLLC וכמה דקדקן הרו"ח שלך.

את המס אתה צריך לשלם עד סוף ינואר של השנה העוקבת, כלומר ההשקעה נגמרה ב2025 והK1 הסופי והאחרון יהיה של 2025 (אותו תקבל מתישהו ב2026) תאלץ לשלם את המס עד סוף ינואר 2026 כדי להמנע מריבית והצמדה. אם תשלם לאחר מכן תשלם ריבית והצמדה.

מהמס שעליך לשלם אתה צריך להפחית את המס שאתה חייב בארה"ב וגם שולם בפועל.

הכל עבודה לרו"ח שלך.
🕒 פורסם בתאריך: 17/07/2025 11:33
@אורי ג. - תודה על ההסבר המפורט.

עד סוף ינואר 2026 אדע רק את המס שנגבה ממני במקור בארה"ב השנה (48%).

בהנחה שבארץ אני חייב במס בגובה 25% על הרווח מהפרויקט (כמו רווח הון), אז אם הבנתי אותך נכון לא אצטרך לשלם מס (גם) בארץ בינואר 2026 היות ונגבה ממני יותר מ-25% מס במקור בארה"ב. נכון?
🕒 פורסם בתאריך: 17/07/2025 12:15
לא נכון.

48% זה מה שגובים ממך במקור זה לא חבות המס שלך בארה"ב. אתה צריך לדעת את חבות המס ואת זה לדרוש בתור זיכוי מס זר בארץ.
🕒 פורסם בתאריך: 18/07/2025 09:27
אני מקווה שתהיה לי דרך לדעת את חבות המס בארה"ב לפני סוף ינואר 2026, בהינתן שאת הK-1 אקבל מהחברה רק בחצי השני של 2026...

הבעיה גם שאני עובד שנים עם רו"ח להגשת דו"חות בארץ, ואצטרך לחפש חברה/רו"ח להגשת הדו"ח הזה לארה"ב. מקווה ששני הגורמים האלה ידעו להסתנכרן.
🕒 פורסם בתאריך: 18/07/2025 09:47
נראה לי שיש חוסר הבנה מסויים.

החובה לשלם את המס בישראל, היא אחרי הגשת הדוחות בארץ, התאריך האחרון להגשת דוחות לפי הפקודה הוא 30 במאי, ויש ארכות כלליות וארכות פרטניות, בסופו של דבר בקלות אפשר לקבל דחיה לפחות עד סוף 26.

עד סוף ינואר אין חובה לשלם, זו אפשרות לשלם על חשבון חוב צפוי, ובכך לחסוך לעצמך ריבית והצמדה.

מי שרוצה לנצל את האפשרות הזו, מבצע שיערוך ולא חישוב סופי של הרווחים ומשלם.
🕒 פורסם בתאריך: 18/07/2025 12:33
אני מכיר את זה ולכן משלם על חשבון חוב צפוי כל שנה כדי לחסוך ריבית והצמדה.

כתבתי את התגובה האחרונה בגלל התגובה של אורי לפיה:

הבעיה שלא מובן לי כיצד אוכל לדעת כמה מס (הערכת מס) לשלם בינואר בארץ אם לא אדע באותה נקודת זמן כמה מס אני חייב בארה"ב. אני רק יודע כמה מס ניכו לי במקור בארה"ב כרגע (48%), אבל זה לא חבות שלי בארה"ב, כפי שאורי הסביר.
🕒 פורסם בתאריך: 18/07/2025 12:36
עושה הערכה בארצות הברית, בדיוק כמו הערכה בישראל.

בכל מקרה צריך לזכור, כשמדובר ב־LLC יש עוד גורמים בחישובים.

האם בארצות הברית החברה מדווחת כשקופה או אטומה?

לפי זה נגזר הדיווח בארץ, האם בארץ הדיווח הוא כעל חברה שקופה או חברה אטומה?

בנוסף על זה, האם יש כאן חנ״ז? האם השליטה והניהול הם מישראל?

כל הדברים האלה ועוד, משפיעים גם על אופן הדיווח בישראל וגם על חבות המס.
🕒 פורסם בתאריך: 18/07/2025 12:41
בישראל יותר קל לי לעשות הערכה. בארה"ב אני לא מכיר את הגורמים שציינת (ואורי ציין לפני כן), לכן אני מניח שאצטרך להיעזר ברו"ח לארה"ב בתחילת 2026 כדי להבין את חבות המס שלי בארה"ב ולפי זה להבין איזה מס אני אמור לשלם בארץ, אם בכלל.
🕒 פורסם בתאריך: 18/07/2025 13:37
בהנחה וחוב המס שלך צפוי להיות מעל $1,000 (או מעל 110% מהחוב של שנה שעברה, הגבוה מביניהם) גם ככה רצוי שתשלם תשלומים רבעוניים שוטפים של מקדמות, כדי לא להיות מחויב בקנס "אי תשלום מקדמות".
🕒 פורסם בתאריך: 18/07/2025 13:47
ולא לשכוח שהקנס אינו מותר בזיכוי.
🕒 פורסם בתאריך: 18/07/2025 14:44
כאמור, ניכו לי במקור בארה"ב 48% מס מהרווח בעת החלוקה. כאזרח ישראלי ללא הכנסות נוספות החייבות במס בארה"ב - יש תרחיש כלשהו בו יהיה לי חוב מס לארה"ב בכלל?

אם כבר, אני מצפה לקבל החזר נאה מה-IRS בשנה הבאה בגין הניכוי במקור השנה (אלא אם כן תפוצץ לי גם את הבועה הזאת, כמו בפוסט על ההחזר שציפיתי לקבל השנה ממ"ה :) )
🕒 פורסם בתאריך: 18/07/2025 14:50
זה לא משנה שניכו לך בעת החלוקה, אתה אמור לשלם מקדמות לפני החלוקה.

האם יש תרחיש כזה? כן אבל מאד לא סביר, בטח שלא אם ניכו לך 48% מס במקור שאני אגב לא מבין איך הגיע למספר כזה בכלל (השקעה בSTATE אם מיסוי גבוה אולי?).
🕒 פורסם בתאריך: 18/07/2025 14:56
לפי החוק החדש הניכוי במקור לזרים על MLP וכדומה הוא 10% מהברוטו או 37% מהרווח כגבוה מביניהם.

ייתכן ומשם זה הגיע להיות 48% מהרווח.
🕒 פורסם בתאריך: 18/07/2025 14:58
התוצאה של הדוח לא משנה, אתה מקבל החזר כי שילמת בעודף, לא כי חבות המס לאותה שנה שלילית. מה שמשנה זה חבות המס החוקית והסופית, אם שילמת 48% ותקבל 23% בחזרה (סתם זרקתי מספר, זה לא בהכרח זה), אז חבות המס הסופית שלך היא 25% בארה"ב (וכמובן מתייחסים לערך הדולרי, לא לאחוזים).
🕒 פורסם בתאריך: 18/07/2025 14:58
1. זה לא MLP.

2. הוא מדבר על 48%, הדרך היחידה להגיע לזה זה 37% מס פדראלי ועוד מס סטייט כלשהו או אולי עוד מס על הפחת שנדרש בעבר.
🕒 פורסם בתאריך: 18/07/2025 15:00
ניכו לי את המס הזה בעת החלוקה חודש אחרי שהפרויקט הסתיים, כלומר הכסף כבר אצל ה-IRS. איזה מקדמות הייתי אמור לשלם לו לפני החלוקה, כלומר לפני שהפרויקט הסתיים למעשה?

אכן כן (NY).
🕒 פורסם בתאריך: 18/07/2025 15:05
אם הניכויים שלך גבוהים מחבות המס, אין לך מה לדאוג ממה שציינתי מקודם.
🕒 פורסם בתאריך: 18/07/2025 15:06
אוקיי, זה מה שחשבתי, אבל רציתי לוודא איתכם. תודה! :)
🕒 פורסם בתאריך: 18/07/2025 15:20
לא מבין בזה אבל בתור אמריקאי אני אמור לשלם מקדמות ללא קשר למועד קבלת הרווח או מועד ניכוי המס במקור, אני אמור לשלם מס גם אם הרווח כלל לא חולק לי.
🕒 פורסם בתאריך: 18/07/2025 19:27
לא מתייחס למועדים כרגע.

אם ניכו לך מס במקור, והצפי הוא שזה מכסה לך את כל חבות המס, לא תקבל קנס "אי תשלום מקדמות" באם לא תשלם תשלומים רבעוניים.