⬅ חזרה לאינדקס

מדדים אמריקאים - השקעה בשקלים או במטח

🕒 פורסם בתאריך: 18/06/2017 19:27
היי,

אני קורא די הרבה בסולידית וגיבשתי תיק אישי להשקעה.

כחלק מהתיק אני רוצה להשקיע בחברות אמריקאיות עם שווי שוק גדול וקטן, ולעקוב אחרי מדדים כמוRUSSEL, S&P , מניות ארופאיות ושווקים מתעוררים.

העניין הוא שאני מחזיק כבר בכמות גדולה של דולרים. אם כך - אני מתלבט בין השקעה במוצרים ישראלים שמחקים קרנות אמריקאיות (תכלית S&P, מגדל STOXX 600 , ראסל 2000 וכו) - פעולה שתדרוש המרה של דולרים לשקלים (ותשלום גבוה של עמלת המרה) לבין קנייה של תעודות אמריקאיות, בדולרים, ובעיותיה איתה (מס לממשלת ארה״ב וכו׳)

השאלה שלי היא מה היתרונות והחסרונות לכאן ולכאן? מה הייתם עושים ומדוע?

תודה מראש!
🕒 פורסם בתאריך: 18/06/2017 19:37
ולממשלת ישראל לא תצטרך לשלם מיסים?

בכל מקרה, הסיבות שאני בחרתי בetfs אמריקאים הן:

1) דמי ניהול נמוכים לאורך זמן, בניגוד לקרנות ישראליות שנותות להעלות ד״נ עם הזמן.

2) אחזקה פיזית של המניות במדד.

3) אני סוחרת בIB כך שעלויות ההמרה זניחות.

4) מס ירושה לא מהווה שיקול עבורי.
🕒 פורסם בתאריך: 18/06/2017 19:40
כמובן, הם לא יוותרו על התענוג הזה. אבל לפי הפוסט של המשקיעה הבנתי שזה כרוך בעלויות מעט גבוהות יותר. ובואו לא נשכח את עלויות ההמרה אי שם עוד כמה עשורים בפדיון.
🕒 פורסם בתאריך: 18/06/2017 19:41
סדרי העדיפויות שלך לא נכונים לדעתי.

המרת הדולרים לשקלים תעלה לך סד"ג של עלות דמי ניהול לשנה אחת (של קרן ישראלית) ואולי אף פחות אם תתאמץ.

בהשקעה לטווח ארוך, זה לא דרמטי, במיוחד כשמדובר בהשקעה מנייתית.

תקבל החלטה עקרונית אם אתה מעדיף להשקיע בקרנות מחקות ישראליות או בקרנות זרות, ותפעל בהתאם.

נ.ב. יש גם קרנות ישראליות נקובות בדולרים, אבל ההיצע מוגבל יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 18/06/2017 19:44
תוכל להסביר?

זה פונקציה של איפה אתה סוחר. לא עשיתי את החשבון, אבל אני מאמינה שלמשקיעים לטווח ארוך זה לא מאוד משנה.
🕒 פורסם בתאריך: 18/06/2017 20:08
אני היום משלם 2$ על כל המרת כספים. אני לא רואה סיבה שזה יתייקר בצורה משמעותית בעתיד.

ההפרש בעמלות ק/מ בין ברוקרים יכול להיות יותר גבוהה מזה.