⬅ חזרה לאינדקס

יש הגיון לסגור כסף בקרן כספית לכמה ימים ועד 20 ימים?

🕒 פורסם בתאריך: 08/02/2025 20:05
אני תוהה אם יש הגיון או שיש סיבה דווקא לא לעשות את זה.

מדובר על סכום של כ50-100 אלף בכל חודש (כלומר בכל חודש ביום מסויים אני אסגור בין 50 ל100 אלף שח לתקופה של עד 20 ימים)?

לפי חישוב של 0.01 אחוז יומי, זה יוצא 5-10 שקלים, כך שבשבוע אני מרוויחה 35-70 שקלים.

יש איזו סיבה שלא לעשות את זה?
🕒 פורסם בתאריך: 08/02/2025 20:13
חוץ מקצת התעסקות, אין סיבה לא לעשות את זה.
🕒 פורסם בתאריך: 08/02/2025 22:08
לא... האינטואיציה שלך נכונה ואין סיבה שלא לעשות את זה.

זה אמנם כסף קטן, אבל זה כסף.

התעסקות? - כן, זו בהחלט התעסקות... צריך להיכנס לחשבון הבנק, לעבור ללשונית המסחר בשוק ההון, לבחור קרן כספית, להזין פקודת קניה, לאשר את פקודת הקניה עצמה.

יום למחרת צריך להיכנס שוב לחשבון הבנק, לוודא שהרכישה בוצעה בפועל ולראות כמה ממנה נקנה.

ואז לגשת לאקסל ולהזין את הנתונים של רכישת קרן הכספית השיקלית הנ"ל כי צריך לעקוב.

לשים לב שרוכשים את קרנות הכספיות השיקליות דרך תיק ההשקעות בבנק (לשונית מסחר בשוק ההון) כך שלא משלמים שום עמלה.

שזה בחינם לגמרי ולא משלמים על הרכישה ועל הקניה אגורה אחת.

ייתכן שגם בתיק ההשקעות העצמאי בבתי ההשקעות לא משלמים שום עמלה, אבל את זה אני לא יודע כי לא הייתי צריך לדעת (קרנות כספיות קונה אך ורק דרך חשבון ההשקעות בבנק, וזה מוצר ההשקעה היחיד שאני קונה דרכו).

תשואה שנתית כרגע של 4.3% בשנה, מתואמת אינפלציה (במילים אחרות ובעקיפין מאוד - ריבית בנק ישראל).

תשואה יומית של 0.012% (חילקתי 4.3% תשואה שנתית ב- 365 ימים ועיגלתי למעלה).

בסה"כ זו בהחלט חניה הגונה וראויה לכסף של בין לבין.

לא משהו לדבר עליו, אבל גם לא משהו להתעלם ממנו כי הרכישה/מכירה היא בחינם לגמרי אז למה לא.
🕒 פורסם בתאריך: 08/02/2025 22:15
שים לב לפדות אחרי ה 16 לחודש, כך תמוסה אחרי עדכון המדד (זה טוב בהנחה והמדד עולה)
🕒 פורסם בתאריך: 08/02/2025 22:39
למה צריך לעקוב?

למה אני צריכה לנהל אקסל?

יש טעויות במערכת הבנק?
🕒 פורסם בתאריך: 08/02/2025 22:47
לא צריך אקסל. תקני קרן כספית ותפדי אותה יומיים לפני שאת צריכה את הכסף.
🕒 פורסם בתאריך: 08/02/2025 23:01
מיקרו-אופטימיזציה שכבודה במקומה מונח.

אבל עדיין, מיקרו-אופטימיזציה.

אבל עדיין #2, הערה חשובה מאוד ולכן תודה.

צריכה?... לא צריכה כלום.

לעקוב?.... לא חייבת לעקוב אחרי כלום.

אני מזין כל נתון שיש לו חשיבות בעיניי לאקסל שלי שהוא מגה-אקסל של כל דבר שקשור לכל דבר שחשוב לי.

הוא מהווה לי גם סוג של היסטוריה לגבי פעולות שביצעתי וגם סוג של יומן אישי כי אני רושם בו הערות/מחשבות/כוונות/רצונות/מוציא עצבים על עצמי.

טעויות במערכת הבנק? - חלילה. שאלוהי הידין ענתבי גועל נפש של בנאדם הלוואי יקבל הרפס בכל הגוף תעזור לנו. בחיים לא. לעולם לא. אין דברים כאלו. מעולם לא קרה ואת לא תצליחי להוכיח אחרת גם אם מאוד תתאמצי ואפילו אם תשימי פה קישורים לאינטרנט שזו הפלטפורמה הזאת של האילומינטי בהנהגת יעקב פרונקל. הבנקים ישרים כמו סרגל ומעולם לא טעו אפילו לא באגורה אחת. מעולם. הם טעויות-Proof. לא תצליחי לשחנא אותי אחרת.
🕒 פורסם בתאריך: 09/02/2025 01:05
לא דורש התעסקות

אם מדובר בסכום קבוע מידי חודש - שימי הוראת קבע לקניה ומכירה בתאריכים הרלוונטיים
🕒 פורסם בתאריך: 09/02/2025 08:48
התכוונתי בשאלה שלי אם יש בפעולה הזו משהו שדורש יותר מעקב מפעולות אחרות כי טרחת לציין. תמיד אני בודקת שפעולות התבצעו.
🕒 פורסם בתאריך: 09/02/2025 08:49
ואם המדד יורד?

או לא קורה שהמדד יורד?
🕒 פורסם בתאריך: 09/02/2025 08:52
המיסוי הוא לפי המדד המצטבר מתאריך הקניה עד תאריך המכירה.

בדרך כלל המדד עולה, לעיתים יורד, ככל שטווח הזמן ארוך יותר, כך פחות סביר שיירד, זה לפחות מה שהיה ב 100+ השנים האחרונות ברוב עולם ובפרט בישראל.
🕒 פורסם בתאריך: 09/02/2025 09:47
אם המדד יורד אז הרווח הריאלי שווה לרווח הנומינלי, ולכן 25% מס על כל הרווח הנומינלי.

אם המדד עולה, הרווח הריאלי קטן מהרווח הנומינלי, ולכן 25% מס רק על הרווח הריאלי.
🕒 פורסם בתאריך: 09/02/2025 11:05
מאוד נדיר בשנים האחרונות שהמדד יורד.

הכלכלה העולמית והקפיטליזם בנויים על שחיקת הכסף וכן עליית המדד.

זה לא אומר שנקודתית זה לא יכול לקרות, אבל זה אירוע נדיר, שבדר"כ גם קשור לכל מיני מניפולציות במדידה על ידי הלמ"ס (למשל סעיף הטיסות).