⬅ חזרה לאינדקס

שאלה על תאריך ירידת כרטיס האשראי בבנק

🕒 פורסם בתאריך: 10/02/2025 09:00
שלום,

בכל חודש כרטיס האשראי שלי יורד ב10 לחודש - אני רואה את זה בפירוט העו"ש בבנק רק ב11 לחודש

וב10 לכל חודש נכנסת לי גם משכורת - אני רואה את זה בפירוט העוש בבנק רק ב11 לחודש.

בגלל שאני "מפחדת" שלא יהיה כסף בעו"ש בשביל האשראי שהולך לרדת אני תמיד משאיר בעו"ש כסף בשביל זה, ואני תוהה אם זה הכרחי.

כלומר אם ב9 לחודש יהיה לי בחשבון 0 שקלים, האם ב10 לחודש שהאשראי אמור לרדת ואני אמורה לקבל משכורת להיה בעיה והאשראי ידחה? (מדובר בכסף גדול באשראי שאמור לרדת)

אני שואלת כי אני רוצה לעשות משהו עם העו"ש - לקנות קרן כספית או להעביר למערכת המסחר. אז האם כדי להימנע מבעיות פשוט לדחות את הפעולה הזו ל11 לחודש (זה אומר לדחות את הפעולה בהרבה ימים, כי במקום שב11 לחודש הקודם אני אעביר את כל הכסף שנשאר בעוש אחרי ירידת האשראי, אני כאילו משאירה את הסכום הבא באשראי (שאני יודעת פחות או יותר כמה הוא) עד ה10 לחודש הבא
🕒 פורסם בתאריך: 10/02/2025 09:13
זה שאלה טכנית, הייתי שואל את הבנקאי

אולי לעשות מסגרת (שם יפה ל"אפשרות להיכנס למינוס") לחשבון בגובה המשכורת. אני מניח שגם אם החשבון יהיה במינוס יום אחד לא תהיה לזה משמעות.
🕒 פורסם בתאריך: 10/02/2025 19:09
יש מושג שנקרא יום ערך.

יום ערך של יום חול מסתיים ב18:30 ויום ערך ביום שישי / ערב חג מסתיים ב14:00.

כל פעולה שקורית לאחר סגירת יום הערך, משוייכת ליום הערך הבא.

בתוך הפעולות של יום ערך מסויים אין משמעות לסדר, כלומר לא חשוב אם קודם הייתה העברה נכנסת ואז העברה יוצאת או להיפך. מה שחשוב הוא שבסיומו של יום הערך החשבון לא יהיה בחריגה ממסגרת האשראי, ושאין הרשאות חיוב / צ'קים שלא יבוצעו עקב היעדר יתרה מספיקה.

בנוסף, הבנקים משקפים חלק גדול מהפעולות רק לאחר שיום הערך נסגר - בשעות הלילה.

אז את המשכורת וחיוב האשראי את רואה באתר הבנק/אפליקציה רק בשעות הערב של ה10 בחודש (או לפנות בוקר של ה11 לחודש).

מה שצריך להיזהר הוא ממצב שבו המשכורת מתעכבת ביום אחד, ואז הבנק עלול לא לכבד את הרשאת החיוב של כרטיס האשראי.

הייתי מבקש מחברת האשראי להזיז את החיוב החודשי ל15 בחודש, או לחילופין דואג למסגרת אשראי מתאימה בחשבון לבלת"מ כזה.
🕒 פורסם בתאריך: 10/02/2025 22:14
של כרטיסי האשראי.
🕒 פורסם בתאריך: 10/02/2025 22:38
תודה, תיקנתי.
🕒 פורסם בתאריך: 10/02/2025 22:42
תודה על ההסבר, לא הכרתי את זה וזה משהו שטוב להכיר.