⬅ חזרה לאינדקס

איך להתייחס למט"ח ששוכב בבנק?

🕒 פורסם בתאריך: 10/02/2025 19:10
מתנצל מראש על הכותרת הערטילאית. יש לי גם שאלות קונקרטיות, אבל בעיקר אני מנסה לסדר את הראש סביב הנושא של מט"ח ששוכב בתיק מט"ח בבנק.

הגעתי למצב שיש לי כמות צנועה של דולרים ששוכבים בתיק מט"ח בבנק (הכמות פחות משנה, ואני בעיקר מחפש הבנה עקרונית).

השאלות שלי הן:

1. אם היה מדובר בשקלים אז הייתי אומר "אוי לא, להחזיק שקלים בעו"ש זה נוראי (אינפלציה וכו')".

האם יש סיבה לא להתייחס לדולרים בבנק באותה צורה?

2. נניח ואני רוצה לשים את הדולרים בבית השקעות ישראלי (כמו שאני עושה עבור השקלים). ספציפית באקסלנס.

האם בהכרח תתרחש כאן המרת מט"ח, או שיש אפשרות להחזיק דולרים בבית ההשקעות ולקנות ישירות איתם?

(אם כן מתרחשת המרה, אז האם בית ההשקעות קובע את השער, וייתכן שעדיף לי להמיר בעצמי לשקלים?)

אם יש שיקולים אחרים שקשורים ל"מט"ח ששוכב בבנק", בלי קשר לשאלות שלי, אשמח לשמוע אותם.

תודה רבה!
🕒 פורסם בתאריך: 10/02/2025 19:15
אפשר להעביר מט"ח מהבנק אל הברוקר. צריך לבדוק מה עמלת ההעברה במקרה כזה.
🕒 פורסם בתאריך: 10/02/2025 19:17
כמו אל כל פיאט אחר.

מה זה משנה הצורה שלו?

לא.

למה זה משנה?

(למעט עמלות, שיש גם על העברת מט"ח וכו)
🕒 פורסם בתאריך: 10/02/2025 20:15
גם הדולר עובר אינפלציה.

כדי לשפר מעט את המצב אפשר לשים את הדולרים בקרן כספית דולרית נקובה בדולר.
🕒 פורסם בתאריך: 10/02/2025 21:37
אפשר להפקיד לפיקדון מט״ח בבנק
🕒 פורסם בתאריך: 11/02/2025 20:36
תודה על התגובות!

תודה, לא הכרתי את עניין הקרנות הכספיות נקובות המט"ח. אשים שם את הכסף עד שאחליט מה לעשות איתו.

האם בברוקר (הישראלי, כאמור) יש מה לקנות עם המט"ח בצורתו הדולרית, או שזה פשוט יומר לשקלים?

(הכוונה שלי היא לנייר כמו קרן כספית נקובת מט"ח, שקונים ישירות במטבע החוץ.)

עמלות. בכל מקרה, לא הכרתי שיש עמלה על העברת מט"ח, יכול להיות שזה מייתר את השאלה.
🕒 פורסם בתאריך: 11/02/2025 21:33
אפשר לקנות בבורסות אירופיות ביורו.
🕒 פורסם בתאריך: 12/02/2025 09:07
אוקי, אז השאלה היא מה יוצא הכי זול. זאת שאלה שונה.

לא רק שיש עמלות על העברת מט"ח, גם עמלת הקניה בבורסות בחו"ל גבוהה בהרבה מעמלת הקניה בארץ (בהנחה שאתה בברוקר ישראלי).

תבדוק מה סה״כ העמלות שלך בכל אחת מהאופציות ותשווה ביניהן