⬅ חזרה לאינדקס

בחירת קרן אירית במצב שההכנסה שלי היא בדולרים

🕒 פורסם בתאריך: 19/02/2025 16:30
שלום!

אני מעוניין להתחיל לרכוש קרן אירית של Invesco עוקבת מדד SP500 . המטרה שלי לרכוש אותה לפחות ל20 שנה עם הפקדה של 30 אלף דולר בשנה אם הכל ילך כשורה.

אני מתלבט בין 2 קרנות:

1. 1183441

2. LON: SPXS

לאור העובדה שההכנסות שלי הן כולן בדולרים (אני לא אזרח אמריקאי) אני מנסה להבין מה יהיה נכון יותר לרכוש. על פניו אין היגיון להמיר את הדולרים לשקלים ואז לקנות את הקרן הראשונה (אלא אם כן אני מפספס משהו) אבל ההתלבטות שלי נובעת בעיקר בגלל שלא הצלחתי להבין איך עובד המיסוי של הקרן השנייה (LON: SPXS) ואני מפחד שיש משהו שאני מפספס באופן כללי עם הקרן הזאת כי לא ראיתי יותר מדי אנשים שרוכשים אותה, פה בארץ לפחות.

בנוסף, חשבון במסחר שלי הוא בבלינק ושם אין לי אופציה לקנות את הקרנות הללו אז אני אצטרך חשבון מסחר שמתאים למה שיהיה כדאי לי לקנות בעיקר מבחינת עמלות (אם זה משמעותי).

אציין שלא מפריע לי שהקרן סינטטית ויש בה את הסיכונים שלה.
🕒 פורסם בתאריך: 19/02/2025 16:37
ייתכן שאתה מפספס הטבת מיסוי ריאלי לפי מדד המחירים לצרכן.
🕒 פורסם בתאריך: 19/02/2025 17:01
כמו שאמרו - היתרון היחיד של הקרן שנסחרת בשקלים זה מיסוי לפי מדד המחירים.

השאלה אם הייתרון הזה שווה את הבלאגן והעלויות הנוספות של המרת הכספים לשקלים.

לדעתי האישית, ההבדל בין שני האופציות זניח. בכללי היתרון של מיסוי "ריאלי" הוא זניח לדעתי (למרות שחתול יחלוק עלי), וגם עלות ההמרה לש"ח די זניחה לטווח הארוך.

אתה יכול לפתוח אקסל, לעשות מליון חישובים ולראות מה יותר משתלם. אבל ההימור שלי שבתוצאה תראה הבדל מאוד קטן, שמאוד תלוי בכל מיני הנחות יסוד שלך שאין לך דרך באמת לנבא (כמו האינפלציה העתידית, שינוי שערי מט"ח בעתיד. שינוי חוקי מס בעתיד וכו'). ולכן אישית הייתי פשוט הולך על מה שיותר פשוט.
🕒 פורסם בתאריך: 19/02/2025 17:09
נכון, בהשקעה לטווח קצר וכשהאינפלציה גבוהה (כמו היום) היתרון אינו זניח.
🕒 פורסם בתאריך: 19/02/2025 17:12
אבל פות"ש לא מדבר על השקעה לטווח קצר.
🕒 פורסם בתאריך: 19/02/2025 18:33
תודה רבה לשניכם. עשיתם לי סדר בראש.
🕒 פורסם בתאריך: 19/02/2025 18:38
אז מה החלטת, מי צודק? :>
🕒 פורסם בתאריך: 19/02/2025 20:50
לא מזמן שאלתי את עצמי שאלה דומה ולא ממש מצאתי תשובה, אז הנחתי ש-NO FREE LUNCH תקף גם במקרה הזה ואין ממש הבדל, אבל אולי אני טועה?

אז רק כדי להיות בטוח - אם נוריד רגע את עניין המיסוי הריאלי, לצורך העניין נניח שפותח השרשור ממיר את LON-SPXS ל-1183441 בסוף התהליך (כי זה ני"ע דואלי). מה יותר כדאי על פני טווח ארוך במציאות הישראלית:

א) המרת דולרים לשקלים + קניית 1183441 בבורסת תל אביב

ב) קניית SPXS בבורסת לונדון + המרה חד פעמית ל-1183441 לפני המכירה
🕒 פורסם בתאריך: 19/02/2025 20:58
אם אתה מתעלם מהפרשי מיסוי, אז ההבדל היחיד הוא עמלות.

ועמלות זה משהו שמשתנה בין בתי השקעות שונים, ולפעמים אפילו בין לקוחות שונים באותו בין השקעות. במילים אחרות - השאלה היא כמה *אתה* משלם בכל אחת מהאופציות.

באופציה א יש לך עמלת המרה של הכסף + עמלת קניה בבורסה בת"א. ובנוסף אתה חייב להשתמש בברוקר שתומך במסחר בישראל (מה שיכול לעלות עוד כסף ברמה החודשית/רבעונית יחסית לברוקר זר).

באופציה ב יש לך עמלות קניה בלונדון + עמלת המרה של הנייר ואולי גם עמלות ובירוקרטיה על העברת הנייר בין ברוקרים (אם קנית בחו"ל בברוקר זר ואתה רוצה להעביר לברוקר ישראלי בסוף).
🕒 פורסם בתאריך: 19/02/2025 23:37
תוסיף לזה שמדובר על טווח ארוך של 20 / 25 שנה.

* המיסוי הריאלי יכול להשתנות בקלות (אין שום סיבה להבדלים במיסוי בקרן דואלית).

* תרחיש די סביר (לדעתי) ש IB כבר יוכלו לסחור בארץ רגיל.
🕒 פורסם בתאריך: 20/02/2025 01:27
תאורטית אפשר לקנות עכשיו את הגירסא הדולרית ובעוד 20 שנה כשתרצה למכור להמיר אותה לגירסא השיקלית ולמכור במיסוי ריאלי.

פרקטית עוד לא היה מישהו בפורום שדיווח שעשה זאת בהצלחה.
🕒 פורסם בתאריך: 20/02/2025 09:09
חחחחח למדתי מכם שאין דבר כזה צודק.

אבל האמת היא ששניכם הסכמתם שלאורך שנים כנראה ההפרשים לא יהיו כאלה משמעותיים אז בעצם למה לא לפצל את ההשקעה. נראה לי שזה הכיוון שלי.

אפשר לעשות דבר כזה ללא אירוע מס?
🕒 פורסם בתאריך: 20/02/2025 09:31
תאורטית כן.

מעשית, לא מוכר לי אף מקרה של מישהו שהצליח לבצע את התהליך.
🕒 פורסם בתאריך: 20/02/2025 10:12
להמיר בין קרן בין מטבעות/בורסות שונות (לא משיקולי מס אלא מכיוון שהעדיפו ברוקר זר או ישראלי) לדעתי כן היו פה כבר כמה אנשים שדיווחו שהצליחו, אבל לא זכור לי שמישהו מכר אחר כך ודיווח איך חושב המס.
🕒 פורסם בתאריך: 20/02/2025 10:16
היו מקרים שהעבירו קרן ישראלית לזרה כדי להעביר לברוקר זר, לא זכורים לי מקרים הפוכים.
🕒 פורסם בתאריך: 20/02/2025 11:50
כמו שאמרו, יש המון אנשים (כולל לא מעט דיווחים בפורום) שהמירו נייר דואלי.

זה משהו שקיים, אפשרי, קורה כל הזמן ולא גורר ארוע מס.

יש המון מקרים. גם של קרנות וגם של מניות דואליות.
🕒 פורסם בתאריך: 20/02/2025 20:50
למה בעצם בטווח הארוך ההשפעה של ההצמדה למדד פחות משנה?

הרי לאורך השנים האינפלציה עולה כמעט בוודאות ובהתמדה, זה לא אמור לגרום לכך שדווקא בטווח הארוך תהיה השפעה גדולה יותר?
🕒 פורסם בתאריך: 20/02/2025 21:01
כי המס מוגבל ל 25% מההון.

בעצם ההבדל בין מיסוי נומינלי למיסוי ריאלי זה ההגדרה של כמה משווי הנכס זה רווח. ככל שעובר הזמן חלק הרווח שואף ל 100% משווי הנכס (בהנחה של תשואה חיובית), ולכן ההבדל בין שיטות החישוב השונות קטן.

אם ריאלית 99.6% משווי הנכס זה רווח, כמה זה כבר יכול להיות יותר בחישוב נומינלי? אז זה יהיה 99.7%? 99.8%? כמה זה כבר משפיע על המס? תשלם 24.9% מכלל הכסף במקום 24.95%?

לעומת זאת אם ההבדל הוא בין 40% רווח ל60% רווח, ההבדל במס הרבה יותר גדול.

כלומר ככל שעובר הזמן ההבדל בין מיסוי ריאלי לנומינלי קטן.
🕒 פורסם בתאריך: 05/10/2025 19:56
את האירית אתה יכול לקנות בבלינק. (אפשרות חדשה) (יכול להיות שכרגע רק CSPX - איישרס זמין.)