⬅ חזרה לאינדקס

חישוב סכום ביטוח נדרש לביטוח חיים

🕒 פורסם בתאריך: 20/02/2025 12:25
היוש,

לי ולאשתי יש כרגע ביטוחי חיים ב-הכשרה ע"ס 1.1 מיליון כל אחד.

סוכנת הביטוח של העבודה הציעה 2 שינויים:

1. לעבור לביטוח אחר של הראל, שבו יש הכפלה של הביטוח בעת כל מקרה ביטוח. כלומר - אם חלילה קורה מקרה ביטוח, המבוטח שנותר יהיה מבוטח על 2 מיליון, במקום מיליון אחד. זה מייקר לי את הפרמיה סה"כ ב-5 שקלים (זניח).

2. להגדיל את הביטוח על כל אחד מאיתנו ל-2 מיליון בלי קשר לסעיף (1), משום שיש לנו 2 ילדים קטנים (בגילאי גן) ויש לנו הכנסות גבוהות (שנינו מהנדסים). זה מייקר לי את הפרמיה ב-37 ש"ח.

רציתי להתעייץ אם יש הגיון \ כדאיות לפעולות האלה.

תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 20/02/2025 12:29
תלוי כמה ביטוח שארים יש לכם בקרן פנסיה, וכמה כסף בן הזוג השורד והילדים שלכם צריכים במקרה מוות.
🕒 פורסם בתאריך: 20/02/2025 12:33
75% מהשכר לאלמן\ה.

זה בדיוק מה שאני שואל :)

איך אני יכול לדעת אם מיליון זה מספיק? אולי גם 2 לא מספיק.
🕒 פורסם בתאריך: 20/02/2025 12:41
זה נשמע כמו ביטוח נכות.

בשארים זה לרוב 60% לאלמן ועוד 40% לילדים עד גיל 21

רק אתה יודע אם הסכום הזה מספק את בן/בת הזוג או לא.
🕒 פורסם בתאריך: 20/02/2025 12:47
ואם חלילה מתים ביחד בתאונה, הילדים מקבלים 2 מיליון או 3 מיליון?

בתור התחלה, אתם מנהלים מעקב הוצאות?
🕒 פורסם בתאריך: 20/02/2025 12:50
זה תלוי בהכנסות ובהוצאות שלכם. אם קשה לך להעריך, אתה יכול לעשות חישוב סנדלרים:

למשל, הבן הכי צעיר שלך בן 5. אתה יוצא מנקודת הנחה שהביטוח צריך לתמוך באישתך ובילדים עד שהוא יגיע לגיל 25, בתקווה בגיל הזה הוא יהיה מספיק מבוגר לדאוג לעצמו ולאמא שלו. 20 שנה זה 240 חודשים. מיליון חלקי 240 חודש זה 4,100 שח. כלומר במקרה מוות, אישתך תקבל (בנוסף לכיסוי שיש לך בפנסיה וקצבה מביטוח לאומי בתור אלמנה) עוד 4100 שקלים במשך 20 שנה. אתה חושב שהסכום הכולל הזה מספיק או לא?
🕒 פורסם בתאריך: 20/02/2025 15:44
צודק, זה אכן 60\40.

זה אומר בעצם שהביטוח הוא בפועל על 100% מהשכר...?

אבל, מצד שני, הילדים לא יתומים. כתוב "קצבה ליתום".

3 מיליון.

בוודאי שמנהלים מעקב, אבל אתה יודע.. החיים דינאמיים ובלתי צפויים. אנחנו מוציאים בחודש ממוצע 16 אש"ח סה"כ, אבל בוא נגיד שאם מחשבים לפי זה - אז לא צריך לעשות ביטוח כלל, כי משכורת של כל אחד מאיתנו לחוד תספיק.

זה רעיון מצויין לחישוב!

כלומר צריך לחלק את הסכום הזה עבור 2 ילדים, אבל גם להוסיף קצבת שארים. זה אמור לתת הערכה גסה (בוא נגיד שצריך לפגוע פה בדיוק למיליון בקרוב, אז... :lol: )
🕒 פורסם בתאריך: 20/02/2025 15:54
כן, 100%, אפשר להיות יתום מאב או יתום מאם.

בתלות בגיל של הילדים תצטרך הלתחשב בגידול בהוצאות (שמירה על הילדים), או אפילו קיטון בהוצאות (פחות אנשים חיים עכשיו בבית).

אבל כן, אם כל בן זוג יכול לכסות בעצמו את ההוצאות הצפויות לאחר פטירת מי מהם, אין צורך בביטוח חיים פרטי.

אם גם לכל אחד יש ביטוח שארים על סך 16,000 שח אז בכלל אין צורך בביטוח חיים.

אין חובה והכרח לביטוח חיים, יש לו מטרה מאוד סצפיפית - לכסות הוצאות. אם ההוצאות מכוסות, לא צריך ביטוח חיים.