⬅ חזרה לאינדקס

מה דינה של קרן מחקה שמפסיקה לפעול?

🕒 פורסם בתאריך: 27/06/2017 22:55
שאלה כללית על קרנות מחקות -

הקרנות האלה מופעלות ע״י חברות (הכוונה לקרנות מחקות כמו מגדל, קסם, תכלית סל חו״ל וכו),

אז האם יכולה חברה כזאת להחליט שהיא מפסיקה פעילות של אחת מהקרנות שלה?

אם כן, אז מה קורה בעצם?

אני שואל כי שמתי לב שהיו בפוסטים שאני קורא כאן רפרנסים לקרנות שכבר לא קיימות (נדמה לי מנורה משהו).
🕒 פורסם בתאריך: 27/06/2017 23:05
זה יכול לקרות. לרוב ממזגים את הקרן לקרן פעילה אחרת של בית ההשקעות עם מדיניות השקעה דומה (ולא בהכרח זהה). כלומר בבוקר אחרי המעבר תראה בחשבון שלך אחזקות בקרן החדשה בשווי זהה לזה שהחזקת בסוף יום קודם בקרן הישנה.
🕒 פורסם בתאריך: 27/06/2017 23:11
במקרה של מנורה מבטחים חלק מהקרנות הועברו לבית השקעות אחר, ולפחות אחת נפדתה - כלומר נמכרה באופן כפוי והשווי הועבר לחשבון. אבל זה לא ארוע נפוץ. להבנתי בתעודות סל מכירה כפוייה היא נפוצה יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 27/06/2017 23:13
מכירה כפויה קצת מדאיג, לא?

כלומר, עזבו אתכם את עניין הבורסה והמניות לאורך 20 שנים אבל האם בית השקעות יכול להחזיק קרן מחקה לאורך 20 שנים? גם אם הוא יהיה קיים 20 שנים, זה לא אומר שתפעול קרנות מחקות תהיה האסטרטגיה שלו.
🕒 פורסם בתאריך: 27/06/2017 23:34
והשקעה ב sp500 ולהפסיד 30% מההשקעה כל 5-10 שנים מדאיג יותר או פחות ?
🕒 פורסם בתאריך: 27/06/2017 23:39
זה אירוע מס?
🕒 פורסם בתאריך: 28/06/2017 00:08
לא, פשוט קונים בכסף קרן מחקה מקבילה של חברה אחרת.

כמעט תמיד לא. בהודעת המיזוג תמיד כתוב שלפי אישור של רשות המיסים זה לא ייחשב כארוע מס.
🕒 פורסם בתאריך: 28/06/2017 02:46
אתה מערבב אסטרטגיה עם טכניקה.

בחרתי מדד X לאחר בחינה מעמיקה שלה ובחרתי בקרן Y שמחקה אותה. אני מוכן לקבל את התנודתיות הנלווית למדד שבחרתי אבל זה ממש לא אומר שאני מוכן שיעבירו אותי בצורה כפויה לקרן אחרת שאולי כן ואולי לא עוקבת אחרי אותו המדד.
🕒 פורסם בתאריך: 28/06/2017 05:46
אוקי, אז תקנה את המדד בעצמך

אתה חובה סיכון, מה הסיכון לארוע ?

מה יותר סביר ? נפילה של 30% במדד ספ500

או סגירת קרן מחקה וארוע מס ?

מה אתה חושב ?

מי שזה מדיר שינה מעיניו

שיקנה מניות בעצמו או שלא ישקיע בשוק ההון (לא שאני מכיר אפיק "בטוח")
🕒 פורסם בתאריך: 28/06/2017 06:10
בישראל יש יותר סבירות לאיחוד קרנות מאירוע כמו שאתה מתאר בסנופי, אז בהחלט יש אופציית ביניים של לא להשתמש בקרנות ישראליות.
🕒 פורסם בתאריך: 28/06/2017 08:24
אז יש פתרון , דרך אגב כשאמרתי להשקיע ב ספ500 לא אמרתי דרך איזו קרן מחקה, ארהב , אוסטרלית או ישראלית

ובינינו אם משקיעים דרך ira ורוצים אחזקה בישראל (בלי קשר לאיזה מדד) האסון של ינוי יעוד או ארוע מס או העלאת דמי ניהול יורד.

באופן כללי הסיכונים האלה באים עם השקעה בשוק ההון אי אפשר להעלים אותו לחלוטין אבל אפשר כנראה על ידי בחירת קרנות נבונה /פיזור להפחית את הנזק וגם ברמה הפרקטית בה ארץ

הטרנד הנל של שינוי קרן או מכירה כפויה אינו באמת טרנד אלא ארוע די בודד של קרן אחת.

לגזור ממנו טקטיקה או אסטרטגיה זו טעות

שמונעת בעיקרה מפחד, ויש דברים הרבה יותר מפחידים בשוק ההון שקוראים בתדירות הרבה יותר גבוהה.
🕒 פורסם בתאריך: 28/06/2017 08:40
זה לצערי לא מדוייק, אני רואה הודעות כאלה על בסיס כמעט יומי.

אבל בדרך כלל זה שטויות. היום למשל אוחדה "אקסלנס תיק ללא מניות 5112438" עם "אקסלנס תיק השקעות ללא מניות 5116470".

לפני כמה ימים היה איחוד של קרן 10/90 עם קרן 20/80 (לא זוכר איזה בדיוק)

מה שקורה זה שמנהלי הקרנות מייצרים עשרות קרנות דומות, חלק מהן מצליחות באקראי ואז ממזגים את הקרנות הנכשלות לתוך אלה שהצליחו. ככה אפשר לספק לציבור מראית עין של הצלחה.

בקרנות מחקות הדבר הזה כמעט לא קיים כי כולן מתנהגות אותו דבר.
🕒 פורסם בתאריך: 28/06/2017 08:56
מסקנה

לבחור קרן גדולה, על מדד לא סינטטי

האם נעלמו קרנות תא 125/35 ?

האם נעלמו קרנות אגח ממשלתי כללי ?

האם נעלמו קרנות על sp500 ?

Iבכל מקרה זה אכן סיכון, ואפשר לנקוט במגוון שיטות לצמצם אותו

להשקיע בחול

לפזר קרנות

לקנות קרנות גדולות

לקנות קרנות גדולות

להשתמש ב ira לשינוי מודל ללא קנס מיסוי (אבל דמי ניהול מהצבירה)
🕒 פורסם בתאריך: 28/06/2017 09:01
לא