⬅ חזרה לאינדקס

חשבון מסחר בשביל קטין

🕒 פורסם בתאריך: 23/03/2025 09:10
ראיתי שניתן כעת לפתוח ב פסגות חשבון מסחר ללא דמי שימוש

וראיתי שרשמו שניתן לרשום את הילד שלי כמי שנהנה בחשבון

אז חשבתי במקום להפקיד לגמל להשקעה, לפתוח לו חשבון מסחר בשביל לחסוך בעמלות

האם אפשר לפתוח לילד בן 6 על שמו חשבון מסחר? אם התשובה שלילית אז ניתן לפתוח על שמי, ולרשום את הילד כנהנה בחשבון?

השאלה מה קורה כשהוא מגיע לגיל 18 ואני רוצה להעביר את החשבון על שמו? האם אני אצטרך לשלם את המס עבור הרווחים עד אותה נקודה? (ככה קראתי)

האם ניתן להעביר את זה לקרבה ראשונה ללא אירוע מס?

שאלת המשך, האם בגיל 21 הילד יוכל להתחיל למשוך, ובמידה ואין לו עבודה, הוא יוכל להזדכות על המס בגין הנקודות זיכוי שלו?
🕒 פורסם בתאריך: 23/03/2025 11:44
למה שלא תשאל את מי שפרסם את זה?
🕒 פורסם בתאריך: 23/03/2025 11:51
כי אז לא יהיה דיון פה.

יש לזה שתי יתרונות:

1) לעדכן אנשים שלא מכירים על האופציה הזו

2) לקבל תשובה יותר "נכונה" כאן בפורום

מסכים שאם קוראים משהו, רצוי שמי שמפרסם את זה גם יעמוד מאחורי הדברים.

התשובה היא שכן, החל מגיל 18 אפשר להעביר לחשבון שממש על שמו, ללא אירוע מס (ייתכן וידרשו ממך להביא ממס הכנסה אישור שמדובר במתנה לקרוב ללא תמורה).

עדיף לחכות לשנה בה הילד הופך ל-19. בשנה זו המיסוי של הכנסות פאסיביות הופך להיות 100% שלו, עד אותה שנה כל הכנסה מהחשבון הזה נחשב כהכנסה של האפטורופוס. ואז הוא יכול לנצל את נקודות הזיכוי (גם לפני 21).

עם זאת, אני רוצה להציע הצעה חלופית. שכל הכספים שאתה מייעד לילד, יהיו בחשבון ההשקעות שלך.

דברים משתנים, וואלה יש ילדים שמתברר בדיעבד שלא היה צריך להביא להם סכומים מופלגים בגיל 19.

אם וכאשר תרגיש שמתאים שהניירות יעברו להיות על שמו, הוא יוכל לפתוח חשבון חדש על שמו, ואתה תעביר לו את הניירות ועדיין זה ללא אירוע מס, כי זה העברה לקרוב.
🕒 פורסם בתאריך: 23/03/2025 11:58
ברור לא חולק.

כוונתי שכאשר מביאים נתון יבש בשם מישהו אם יש אפשרות לברר קודם אצל המפרסם, זה ודאי עדיף כך התמונה תהיה יותר רחבה עם יותר מידע וממילא התגובות יהיו יותר.