⬅ חזרה לאינדקס

ניהול תיקים של מיטב

🕒 פורסם בתאריך: 23/03/2025 14:04
התעניינתי בהצעה של מיטב לניהול תיקים. בפרסומת היה כתוב "ללא דמי ניהול", וזה חלקית נכון.

הם מציעים, בעצם, תיק מנוהל, שמורכב כולו מקרנות של מיטב. אבל, אכן הם לא לוקחים דמי ניהול. בכלל.

עכשיו, אני מבין שלא תמיד הקרנות של מיטב יהיו הזולות ביותר ואני מבין שלמיטב יש אינטרס לסחוט ממני כמה שיותר דמי ניהול. עם זאת, התיק הפרטי שלי מילא מורכב רק מקרנות, ואני בכל מקרה משלם דמי ניהול לאותן קרנות. אז...?

(כרגע אני מנהל תיק במיטב דש טרייד בעצמי)

מה דעתכם?
🕒 פורסם בתאריך: 23/03/2025 14:06
זה הגרוע מכל העולמות

לא פאסיבי לא אקטיבי

להשליך יהבך על 'מומחים' בדמי ניהול גבוהים

לא מומלץ
🕒 פורסם בתאריך: 23/03/2025 14:08
הם ייקנו לך קרנות אקטיביות ויקרות עם ביצועי חסר. אין לך שליטה על תוכן התיק במודל הזה.
🕒 פורסם בתאריך: 23/03/2025 16:07
אני עשיתי תיק מנוהל בבנק לאחר שנציג של תמיר פישמן שכנע אותי לנסות, אמרתי בסדר, נפזר השקעות, עד אז ניהלתי בעצמי שתי תיקים במיטב דש, לא היה לי חשבון השקעות בבנק בגלל העלות הגבוהה, אז פתחתי, הפקדתי כמה עשרות אלפי שקלים, חתמתי על כל הטפסים הנדרשים והתיק עבר לניהול תמיר פישמן.

בין הקרנות, יש שתי קרנות מנייתיות שלהם, דמי ניהול בשניהם 1.79 אחוזים!! הקרנות בנתח של בערך חצי מהתיק, שאר הקרנות מאוד זולות, עוקבות מדד אמריקאיות.

בינתיים אני מחזיק את התיק שלהם, הסכום שם נמוך ממש בהשוואה לתיקים האחרים שלי. הקרנות שלהם בממוצע מעל הsnp לפחות בשלוש השנים האחרונות, אבל יקרות.

במחשבה לאחור, לא הייתי עושה תיק מנוהל.
🕒 פורסם בתאריך: 05/03/2026 19:55
מישהו מבטיח לך את התשואה העתידית?
🕒 פורסם בתאריך: 05/03/2026 20:38
בינתיים אין בעיה, אבל תמיד מספרים לנו שאין כמעט מנהלי תיקים שמצליחים להכות את המדד לאורך זמן. כחלק מפיזור ההשקעות יש לי גם סכום קטן בתיק מנוהל.