⬅ חזרה לאינדקס

להמיר בib ולקנות בואנגרד

🕒 פורסם בתאריך: 01/07/2017 20:36
- האם הבנתי נכון שבחשבון ישיר בונגרד אין עמלות קנייה ומכירה ולא עמלות קבועות?

- בהנחה שלא, מה לא להמיר שקלים בib ולהעביר את הדולרים לחשבון בואנגרד ולקנות etf של ואנגרד ישירות?

- מה התנאים לפתיחת חשבון? (אזרחות אמריקאית?)

- ממה הם עושים את הרווח בתור ברוקר? האם דמי הניהול של הניירות?

- יש דרך להמיר שקלים לדולרים בואנגרד?
🕒 פורסם בתאריך: 01/07/2017 22:26
נכון לגבי המוצרים שלהם.

אין שום מניעה מלבד סיבוכיות נוספת.

כתובת אמריקאית. ישנם חברות אחרות שמוכנות לקבל כאלה עם כתובת זרה, ויש להם רשימה נרחבת של ETF של ואנגרד ללא עמלות קנייה או מכירה ואין מינימום לחשבון (גילוי נאות לי יש חשבון ב-TD Ameritrade).

כמו כן, יש ברוקר שמאפשר גם עם כתובת זרה ויש לו קרנות זולות מאוד בהנפקתו (Schwab).

תקראי קצת על ואנגרד. המודל שלהם בנוי על כך שאין להם רווחים והם גובים את דמי הניהול רק עבור התפעול השוטף. במידה ויש צפי לרווחים, הם מיידית מורידים את דמי הניהול בכל/רוב/חלק הקרנות.

לא. הם מקבלים רק דולרים וזה חייב להיות בהעברה מבנק/ברוקר אמריקאי (לדוגמא IB).
🕒 פורסם בתאריך: 01/07/2017 22:29
נראה לי התעסקות מיותרת, במיוחד לאור העובדה שעמלות ק\מ ב IB זניחות.
🕒 פורסם בתאריך: 01/07/2017 22:36
לא בהכרח. יש יתרונות נוספים בחשבונות הללו כמו הוצאת כרטיס אשראי אמריקאי ש-IB לא מאפשרים.

גם הפחד מההשלכות מהשקעה דרך אינטראקטיב ישראל מצד אחד וה"פחד" מעמלת מינימום של $10 ב-IB לבעלי צבירות נמוכות גורמות לאנשים לחפש חלופות.
🕒 פורסם בתאריך: 01/07/2017 22:55
ההשאלה המקורית לפחות דיברה על שימוש ב IB בכדי להעביר ולהמיר שקלים בארץ לדולרים בחשבון בונגארד.

כלומר בכל מקרה תצטרך עדיין חשבון באינטראקטיב ישראל או בIB.

מאחר ואנחנו (רוב משתמשי הפורום לדעתי) מרווחים משכורות בארץ בשקלים, ומאחר וכרגע הדרך הכי זולה להעביר ולהמיר שקלים בארץ לדולרים בארה"ב זה IB, אני לא רואה איך אנחנו נמנעים מלהחזיק שם חשבון. כלומר אפשר, אבל זה סתם יוצא הרבה יותר יקר.

עכשיו, ברגע שגם ככה יש חשבון בIB, השאלה האם הסיבוך של להחזיק חשבון נוסף ב TD/ונגארד/schwab ודומיהם שווה את החסכון הקטן של עמלות הק/מ בIB.
🕒 פורסם בתאריך: 01/07/2017 23:12
$3,000 פחות מפחיד אותי לסכן.

מסכים שהחיסכון הוא שולי למשקיע פאסיבי (מה גם שהפטור בעמלות תקף למוצרים מסוימים בניגוד ל-IB שם המחיר זהה לכל נייר).
🕒 פורסם בתאריך: 02/07/2017 01:09
כן, זו יחסית טירחה בשביל העמלות הנמוכות בib עם מעט פעולות, שאלתי לידע כללי. תודה לתשובות.