⬅ חזרה לאינדקס

חיסכון לכל ילד מול קרן השתלמות - האומנם?

🕒 פורסם בתאריך: 02/04/2025 22:55
בחקירה זריזה עלו לי הנתונים הבאים,

בקרן השתלמות יש דמי ניהול אבל אין מס,

בחיסכון לכל ילד אין דמי ניהול אבל יש מס,

נמצא אם כן שבמקום שההורים יפקידו עוד 57 ש"ח לחיסכון לכל ילד, עדיף שהם יפקידו את זה בקרן השתלמות, (לעצמאים),

כי המס שהם ישלמו בחיסכון לכל ילד יהיה בערך פי 3 מסכום הדמי ניהול שישלמו בקרן השתלמות,

האם זה נכון?

פספסתי משהו?
🕒 פורסם בתאריך: 02/04/2025 23:03
זה תלוי לכמה שנים ההשקעה וכמה דמי הניהול.

דרך אגב נראה לי שאפשר להפוך את החיסכון לכל ילד לקרן גמל להשקעה (עם אותם דמי ניהול של 0.21% שהמדינה שילמה?) להשאיר אותם עד גיל 60 (או מה שיהיה 60 החדש עוד 40 שנה) ולקבל אותם בתור קצבה ללא מס. במצב שבממוצע כל עשור השווי מוכפל (כמו שהיה ב120 שנים האחרונות אבל לא בטוח שימשיך) זה סכום לא זניח בכלל.

הבדל פעוט נוסף שבחיסכון לכל ילד הכסף של הילד.
🕒 פורסם בתאריך: 02/04/2025 23:09
זה נכון שאפשר למשוך ללא מס בגיל פרישה,

אבל לא מדבר על זה, אלא על חיסכון עד לגיל 21, וזה עדיין יותר משתלם מהפקדה בביטוח לאומי (לפי החשבון שלי).

ולגבי דמי ניהול, גם אם תשלם דמי ניהול של 0.8 זה עדיין משתלם בהרבה.
🕒 פורסם בתאריך: 02/04/2025 23:28
ואיך זה לעומת מסחר עצמאי עם דמי ניהול אפקטיביים של 0.05%?

התשובה תלויה לכמה זמן ההשקעה ואיך תתנהג לאורכה (רוב האנשים מרווחים בהשקעה במניות פחות ממדד המניות באותו סיכון).

אם יש לך בהשתלמות הטבות מס בהפקדה וברווחי הון אז כנראה שלטווח של פחות מ10 שנים זאת ההשקעה הכי טובה. מי שיכול שינצל גם את ההטבות בה וגם בחיסכון לכל ילד (שעיקר ההטבה מעבר ל60 שקל בחודש שמקבלים במתנה זאת הנגשה של עוד 60 שקל בהשקעות טובות למשפחות עם ילדים, שזה לא קריטי למי שיודע להשקיע).
🕒 פורסם בתאריך: 06/04/2025 01:53
לא הבנתי כ"כ,

אתה שואל איך זה לעומת חיסכון לכל ילד? ברור שחיסכון לכל ילד עדיף כי במסחר עצמאי יהיה מס.

אני שואל באופן כללי, המוצר של 57 ש"ח בחיסכון לכל ילד, לעומת הפקדה חודשית בקופת גמל שאין שם מס, האם יכול להיות שקופת גמל עדיפה?

כי אני אישית מפקיד גם את החלק של ההורים בחיסכון לכל ילד, ועכשיו אני שוקל להפקיד את זה בקופת גמל.

תודה רבה.
🕒 פורסם בתאריך: 06/04/2025 08:35
בחיסכון לכל ילד יש מס רווח הון