⬅ חזרה לאינדקס

:( מסחר יומי תיק מנוהל - תובנות והמלצות

🕒 פורסם בתאריך: 03/07/2017 16:03
אני לא בטוח שאתם זוכרים אבל לפני מספר חודשים היה דיון פה בפורום בנושא מסחר יומי ... וניהול תיק אצל סוחר יומי . שלדבריו מצליח ליצור תשואות עודפות על השוק ...

ובכן אני קפצתי למים .. נתתי לסוחר כזה שמתיימר להרוויח לנהל לי תיק, וגם מתפאר בזה שיש לו ניסיון בזה כעשור וניהל די טריידינג במכללה בארץ וכו' וכו' .. ויש לו סרטונים אין ספור ביוטיוב .. בקיצור משהו די משכנע...

אז ככה . בחודש הראשון הוא הרוויח קצת (אולי 2%) . לאחר מכן התחיל להפסיד ולהפסיד .. לאחר כשלושה חדשים כנראה שהתייאש . התקשר אלי עם כל מיני הסברים וקישקושים למה מנטלית הוא לא הצליח להרוויח ...

מסקנה : יש אולי סוחרים יום שמרוויחים רק אני לא בטוח כמה מהם אם בכלל מוכנים לנהל תיק במסחר יומי . וגם אם יסכימו יש לבקש מהם הוכחות מוצקות כמו חשיפת החשבון שלהם וכדומה בכדי להאמין למה שהם אומרים .

אני לא מבקש פה מאף אחד שיגיד לי "אמרתי לך !" . יכלתי גם לא לכתוב כלום ...

הסיבה שכתבתי את זה כאן זה לתועלת הציבור .. גם לאלה שהולכים ללמוד אצל כאלה סוחרי יום , שמעבירים קורסים ועושים ים כסף , זה על פי רוב חלומות וקישקושים ... הסיכויים להיות סוחר יום רווחי .ובטח שלאורך זמן.. באמת קטן ...
🕒 פורסם בתאריך: 03/07/2017 16:24
תודה על השיתוף. מקווה שזה לא היה אחוז ניכר מהתיק הכולל שלך, ואם כן בכל מקרה זה שכר לימוד מעולה להמשך.

ההסבר שתמיד הסברתי לעצמי לגבי למה לא ללכת לקורסים כאלה הוא שאם הם באמת היו טובים במסחר יומי, הזמן שלהם היה מנוצל יותר טוב במסחר עצמו מאשר בהעברת קורס.
🕒 פורסם בתאריך: 03/07/2017 16:56
לפי מה הוא סוחר? אנליסטים? מידע פנים? ניתוח טכני?
🕒 פורסם בתאריך: 03/07/2017 16:58
לא היה מפסיד אם זה היה נכון
🕒 פורסם בתאריך: 03/07/2017 17:02
מידע פנים מוטעה
🕒 פורסם בתאריך: 03/07/2017 17:12
אם הוא היה סוחר לפי מידע פנים .. אז כנראה המידע שלו על הפנים ... אני רק יכול להגיד לכם שלפי הסירטונים שלו הוא מאד משכנע שהוא ממש יודע מתי להיכנס לעסקה ... כנראה שהסוחרים האלה יודעים להקליט עיסקאות (כניסה למניות) שהם כביכול עשו .. ונכנסו בזמן לפי הניתוח והידע שלהם ... אבל כנראה שזה אחיזת עיניים וההקלטה היא לאחר יום המסחר עם עריכה וכדומה ...
🕒 פורסם בתאריך: 03/07/2017 17:20
אני מכיר גם סוחר מפורסם שמעלה סרטונים ליוטיוב כאשר הוא סוחר בחשבון דמו..
🕒 פורסם בתאריך: 03/07/2017 17:29
ראשי התיבות של שמו הן ע.ר.?
🕒 פורסם בתאריך: 03/07/2017 19:31
או שהם פשוט מקליטים הרבה.
🕒 פורסם בתאריך: 03/07/2017 20:39
גם יכול להיות ... רק מראים את העסקאות שהלך להם ולא את שאר העסקאות שהם שנכשלו ..
🕒 פורסם בתאריך: 03/07/2017 20:44
בלי קשר לזה שמסחר יומי נשמע לי כמו רולטה ההגינות מחייבת למדוד את הביצועים על פני תקופה ארוכה יותר משלושה חודשים. במדידה על שלושה חודשים גם השקעה פסיבית קלאסית יכולה בקלות רבה לאכזב.
🕒 פורסם בתאריך: 03/07/2017 21:07
גם אני נפלתי בעבר בפחים דומים, לומדים רק מניסיון וזה בסדר.

מה ההבדל בין מהמר לבין משקיע?

משקיע - קונה ומחזיק, נותן לזמן לעשות את שלו. גם משקיעי ערך שמתבססים על הערכות שווי ומבצעים יותר פעולות ממשקיע פאסיבי לחלוטין, יודעים לדגור כשצריך, ולרוב צריך.

מהמר - תמיד מרגיש שהוא צריך ליזום, להכריע, לשלוט, לעשות משהו. התנהגות כזו בשוק תוביל כמעט וודאית לתשואות שליליות לאורך זמן.
🕒 פורסם בתאריך: 03/07/2017 21:09
אתה צודק ... אבל הוא לא הראה נתונים אמיתיים אחרים .. ככה שרק ה 3-4 חודשים של הביצועים האומללים שלו היו האינדיקציה היחידה ...
🕒 פורסם בתאריך: 03/07/2017 21:11
כן, אבל הוא רק פיקציה, מראה.

אתה זה שצריך ללמוד את הלקח.
🕒 פורסם בתאריך: 03/07/2017 21:33
במסחר יומי תקופת המדידה הדרושה אמורה להיות משמעותית קצרה יותר ביחס להשקעה פסיבית בגלל ריבוי העסקאות שאמור לגרום לכך שהתשואה תתכנס לתוחלת הרבה יותר מהר
🕒 פורסם בתאריך: 03/07/2017 21:42
לכל אחד יכולים להיות שלושה ימי מסחר רצופים ממוזלים, רק בגלל שהתנודתיות יותר גדולה לא אומרת בוודאות שהתוחלת יותר גדולה.

מה גם בשביל למדוד תוחלת אמיתי צריך מדגם גדול.
🕒 פורסם בתאריך: 03/07/2017 21:49
יש הרבה שמרוויחים רק שהם לא יבואו אליך כדי שינהל לך את כספך, יש להם אלטרנטיבות טובות ורווחיות הרבה יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 03/07/2017 21:52
אולי אוסיף עוד משהו שיעזור להבין מה היה עם הסוחר ההוא ... הוא עשה איזשהוא מפגש ... והראה שם יומן מסחר (קובץ אקסל) של סוחר יומי .. ושם דיבר על זה שסוחרים לא ממש ממושמעים בלבלבלה ולכן יש להם הפסדים . אז שאלתי אותו (הוא לא ידע שזה אני שהוא מנהל לו את התיק..) שמדבריך נשמע שאתה כן ממושמע ומרויח לאורך זמן .. אז אפשר בבקשה לקבל את יומן המסחר שלך ? .. ענה לי שבוודאי אחרי המפגש ישלח למייל שלי ... עוד היום לא קיבלתי כלום ... למרות שהזכרתי לו את זה אחר כך שוב ....
🕒 פורסם בתאריך: 03/07/2017 22:32
לא אמרתי שיש קשר בין גודל התנודתיות לגודל התוחלת אלא בין מס' ההעסקאות לקצב ההתכנסות לתוחלת.

מדובר פה על 3 חודשי מסחר יומי ואם נניח שאותו סוחר מבצע 10 עסקאות ביום אזי מדובר בלמעלה מ-200 עסקאות וזה לגמרי מספיק כדי שהממוצע יתכנס לתוחלת
🕒 פורסם בתאריך: 03/07/2017 22:41
שאלת תם @adamshalev או @המשקיעה , האם יש מניעה לרשום את שמו של הנ"ל?
🕒 פורסם בתאריך: 03/07/2017 23:35
לא אצלי בבקשה. יש פלטפורמות מתאימות יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 03/07/2017 23:54
אמנם לא סוחר טוב אבל איש מכירות מעולה, זה גם משהו

הלקח כמובן פשוט - לא כל הנוצץ זהב
🕒 פורסם בתאריך: 04/07/2017 04:35
יש הרבה שיטות לסוחרי אינטרנט (ככה אני קורא להם), אלו הם החבר'ה שהבינו את הטרנד ואת הריבית הנמוכה והתחילו לשווק קורסים ולנהל כספים של אנשים.

באופן עקרוני רק לסוחר מקצועי (אדם שעושה עסקאות עבור עצמו או עבור חברה למעלה מרף דולרי מסוים) על פי הרשות לניירות ערך בארה"ב מותר לנהל כספים של אחרים וגם אם הוא מקצועי הוא צריך לקבל הכשרה נוספת כדי לעשות את זה על מנת להיות מה שנקרא fiduciary - אדם/חברה שמנהל כספי אחרים.

אחת השיטות הנפוצות של סוחרי יום אינטרנטיים להראות את ההצלחות שלהם היא להכנס לאותה פוזיציה ב-2 חשבונות מסחר שונים, אחד בלונג ואחד בשורט, ולעשות צילום מסך של זה שהצליח - הרי ברור שאחד מהם יצליח :)

עכשיו ברור שהכסף שהוא מצליח להביא לידיו בעקבות שיטת השיווק הזאת עוברת בהרבה את הכסף שהוא הפסיד באותה פוזיציה כושלת.

יש טריקים מפה עד להודעה חדשה, מסחר יומי עובד רק ל-10% מהאוכלוסיה שכל הזמן on the lookout לאסטרטגיות מסחר חדשות בגלל שכל הזמן השוק משתנה ואסטרטגיות הופכות ללא יעילות. גם חברות פיננסים ענקיות כמו גולדמן זקס, מורגן סטנלי, דויצ'ה בנק וכו' מפעילות מערך סוחרים יומיים מקצועיים ענקי שמצליח לייצר לחברה תשואות נהדרות על חלק מסויים מהנוסטרו שלה, אבל מדובר על הטובים באדם, חברה חדים, עם משמעת עצמית מדהימה שיש להם כשרון והכשרה מתאימה שלא מסתכמת בקורס אינטרנטי.
🕒 פורסם בתאריך: 04/07/2017 10:07
יש רובוטים ואלגוריתמים שמנהלים תיקים?
🕒 פורסם בתאריך: 04/07/2017 10:14
ברור, השוק מוצף בהם אבל הם לנוסטרו בלבד, לא לצד ג'.
🕒 פורסם בתאריך: 04/07/2017 10:23
האמת שיש כמה קרנות גידור שמשתמשות במסחר אלגוריתמאי כמעט בבלעדיות והן פתוחות "לציבור" :lol: אני צוחק כי הציבור הוא כזה שיש לו את המינימום שהם דורשים - 1 מיליון דולר.