⬅ חזרה לאינדקס

מעבר מסלולים בקרנות מנוהלות ללא אירוע מס -איך זה עובד?

🕒 פורסם בתאריך: 05/04/2025 07:54
תמיד תהיתי איך במכשירי ההשקעה של המוסדיים כמו גמל להשקעה, תיקון 190 פנסיה וכו׳ ניתן לעבור בין מסלולים לדוגמה מסנופי למסלול אג"חי בלי שהדבר ייחשב אירוע מס.

הרי בתיק עצמאי אי אפשר לעשות פיפס בלי לשלם מס במקור/באותו הרגע.

אז איך עובד ׳הפלא׳ הזה בבתי ההשקעות?

על פניו נראה כמו דרך לא פחות ממדהימה לדחיית מס, האם יש פה ׳אותיות קטנות׳ שאני מפספס?

תודה.
🕒 פורסם בתאריך: 05/04/2025 08:07
מה ככ מדהים בלשלם למישהו חצי אחוז מההון שלך כל שנה?
🕒 פורסם בתאריך: 05/04/2025 08:57
שאני יכול לדחות את תשלום המס רק למתי שארצה לממש ולאפשר למנוע ריבית דה-ריבית לעבוד בכל רגע נתון על סכום גדול יותר..

כשתנאי ההתחלה/אמצע שלך זה תמיד x ולא 0.75x, לחישובי ריבית אקפוננציאלים לטווח הארוך יש לזה משמעות ענקית למספר בסופי.

האם זה שווה את החצי אחוז דמי ניהול? לדעתי האישית כן.

לדוגמה בתחילת השנה העברתי את הקופת גמל להשקעה מסנופי לכללי בלי לחשוב על המיסוי אפילו, מה שהיתי מת לעשות בתיק האמצעי שלי עם המדד העולמי אבל עצם המחשבה על המס במקור שאצטרך לשלם מונעת ממני.

השאלה היא איך מתבצע ה׳פלא׳ הזה מאחורי הקלעים שמאפשר לי לעבור מסלול בלי לחשוב על המיסוי.
🕒 פורסם בתאריך: 05/04/2025 08:59
יש מכשירים מנוהלים שהם מעין קופסה שחורה, וכל עוד הכסף לא יוצא מהמכשיר (ובמקרים מסוימים, גם ניוד הכסף למכשיר אחר / חברה אחרת) אין אירוע מס.

הדבר מגיע עם מספר חסרונות שמפחיתים משמעותית את היתרון - דמי ניהול גלויים וסמויים, חוסר שליטה ושקיפות במסלולי ההשקעה, חוסר אפשרות לקזז בין הפסדים לרווחים לצרכי מס, מגבלות על נזילות ועוד.
🕒 פורסם בתאריך: 05/04/2025 14:15
לא הבנתי מה הפלא?

הרי גם אם אתה מחזיק קרן נאמנות*, בתוך הקרן המנהל שלה יכול להחליף מניות, להחזיק חוזים, ואפילו לשנות מסלולים בלי שישולם מס.

רק כשתמכור את יחידות הקרן תשלם מס.

* תקף לרוב הקרנות שמוגדרות פטורות, יש מיעוט קרנות שמוגדרות חייבות שבהן הפוך.
🕒 פורסם בתאריך: 05/04/2025 14:54
זה לא משהו מתוחכם. פשוט כך נקבעה הרגולוציה לנושא הזה, בכוונה.