⬅ חזרה לאינדקס

דמי ניהול IRA קופת גמל ישנה

🕒 פורסם בתאריך: 13/04/2025 12:47
שלום וברכה,

לבעלי קופת גמל להשקעה ישנה מאוד שאני מנהלת עבורו במיטב דש דרך IRA. זה חיסכון ישן שההורים פתחו עברו בזמן שלא חל מס רווחי הון על הרווחים ולכן לכל שקל שם יש משמעות רבה.

כרגע בכספים זמנים נשארו משהו כמו 84 שקלים מה שלא מספיק לדמי ניהול השוטפים. בדרך ככל אני מוכרת קצת ואז יש מספיק לדמי ניהול אבל בעקבות הירידות והשוק לאחרונה אני ממש לא רוצה למכור.

השאלה שלי, האם אני יכולה להזרים לשם כסף חדש, לא לקנות בו שום מניה רק להשאיר אותו ביתרה וככה לשלם את הדמי ניהול ולא למכור. או בגלל שזו קופה ישנה עם תנאים ישנים אי אפשר להעביר אליה כסף חדש ?

מישהו נתקל במצב כזה?
🕒 פורסם בתאריך: 13/04/2025 12:49
אין אפשרות להעביר כספים חדשים, ללא תלות במה השימוש המיועד שלהם בתוך הקופה.
🕒 פורסם בתאריך: 13/04/2025 13:11
לא מבין מה היתה התוכנית המקורית. ניתן לקנות ני"ע מחלק דיבידנד ואז לשלם את דמי הניהול מהכספים שמצטברים, במקרה כזה ירידות דווקא עוזרות לך כי סך הכספים קטן יותר ובדרך כלל הדיבידנד לא משתנה משמעותית ודמי הניהול נמדדים לפי הצבירה. מה תכננת לעשות לפני הירידות?

אם תכננת למכור כל פעם קצת זה בדרך כלל יותר יקר ולא נוח במיוחד.
🕒 פורסם בתאריך: 13/04/2025 13:17
לא יכולה לקופה הזו.

אבל כן יכולה לקופת גמל אחרת שמתנהלת באותו IRA.

ואז לא תצטרכי למכור.
🕒 פורסם בתאריך: 13/04/2025 16:43
למיטב ידיעתי קופ"ג חדשה וישנה מנוהלות בחשבון מסחר אחר, גם תחת אותו ira.
🕒 פורסם בתאריך: 13/04/2025 21:38
אין לי קופת IRA אחרת באותה פלטפורמה או בכלל. יש קרן השתלמות של מיטב דש אבל היא לא IRA . היא נזילה ללא הפקדות חדשות מזה כחצי שנה. אפשר להשתמש ביתרה שלה לשלם את הדמי ניהול של הIRA ? איך ?

אני לא מבינה איך אפשר לשלם דמי ניהול על קופה אחת דרך קופה אחרת.

בסה . תודה רבה על התשובה

האמת שלא היתה תוכנית. השארתי יתרה מסויימת ואחרי כמה שנים היא נשחקה (הגיוני) ועכשיו קיבלנו הודעה שהיתרה נמוכה מידי לדמי ניהול, וצריך להסדיר את הנושא. יש בקופה 3 ניירות סהכ וכולם צוברים את הדיבדנט אז לא מצטברת שום יתרה.

אני מתבאסת למכור בירידות אפילו יחידה אחת כי אני נועלת את ההפסד וזו קופה בלי 25% מס רווחי הון. אז בסה קיוותי שיש דרך להימנע אבל לא מדובר על הפסד גדול מן הסתם אני אתגבר.

תודה רבה לכולם על התגובות.
🕒 פורסם בתאריך: 13/04/2025 21:44
המשפט לא ברור לי.

אין אפשרות לנהל קופת גמל להשקעה בIRA.

אולי את מתכוונת לקופת גמל הונית ישנה (לא להשקעה)?

למה? מה זה משנה?

כאילו מעבר לאפקט הפסיכולוגי, אין באמת משמעות אם את מוכרת עכשיו ניירות או לוקחת כסף מזומן שהיית יכולה לקנות איתו היום ניירות חדשים.

תמכרי יחידה אחת בIRA, ובמקביל את הכסף שתכנן להעביר לIRA לתשלום דמי הניהול תעבירי לתיק הממוסה ותקני איתו נייר היום בהנחה
🕒 פורסם בתאריך: 13/04/2025 21:51
אפשר לאחד מספר קרנות השתלמות או קופות גמל לחשבון מסחר אחד בתנאי שזה אותו מוצר (איחוד קרנות השתלמות, איחוד קופות גמל, כל אחד בחשבון נפרד). כאמור למיטב ידיעתי לא ניתן לאחד קופת גמל ישנה (מלפני 2008 אם אני לא טועה) קופת גמל חדשה.

אם אין לך תוכנית אז כדאי לגבש אחת. אם את קונה מדד מניות כלשהו אין בעיה כנראה למצוא ני"ע מקביל מחלק דיבידנד, לעשות חישוב כמה צריך לקנות ממנו כדי ש דיבידנד ישלם את דמי הניהול ולבצע את השינוי הזה. כאמור, אין לך ממשבקירה אחרת וזה גם לא משנה. שימי לב שאם הדיבידנד מתקבל בדולר עדיין תצטרכי להמיר בעצמך לשקל.
🕒 פורסם בתאריך: 14/04/2025 00:03
התכוונתי שלא היתה לי תוכנית לגבי הדמי ניהול, יש לי תוכנית לגבי פיזור הניירות בתיק ולמה בחרתי את הניירות שקניתי ואני לא רוצה לשנות אותה.

אני לא בטוחה מה המונח הנכון. זו היתה תוכנית חיסכון ישנה שההורים של בעלי פתחו עברו שהוא היה ילד. היא פטורה ממס רווחי הון. בסופו של יום אחרי מספר גילגולים היא הגיע לניהול IRA במיטב דש תחת ידיעה ברורה שאין אפשרות להפקיד לשם כספים חדשים שכן הם לא יהיו פטורים ואפשר רק לפדות אותה בשלמותה מתי שנבחר. ככה לפחות אני הבנתי את הדברים. לא מדובר על אופציה של קיצבה בגיל מסויים אלא סכום כסף שבנתיים צובר רווחים ויום אחד יפדה במלואו.

אני לא רוצה להעביר לשם כסף על מנת לקנות ניירות חדשים כי אני לא יכולה, ואני קונה ניירות דרך חשבון השקעות אחר.

אני רוצה להעביר לשם כסף שישכב שם בתור יתרה ולא לקנות איתו כלום וככה יקחו את הדמי ניהול מהסכום הזה ואני לא אמכור כלום. כנראה שמדובר על הפסד של כמה מאות או אלפים אבל זה עדין בסה ואני מנסה לראות אם יש דרך להתחמק ממנו. אם השוק היה בעליה או אפילו בירידות קלות, לא הייתי שואלת בכלל רק מוכרת כמה יחידות וזהו אבל בגלל החודש הסוער כואב לי למכור אפילו יחידה אחת.
🕒 פורסם בתאריך: 14/04/2025 00:09
מה ההבדל?

בסופו של דבר זה אותו דבר עד כדי מס ודמי ניהול, שלא רק שהם מתקזזים אלא שהסכום בכל מקרה אפסי על הסכומים הקטנים שאנחנו מדברים עליהם.

שוב, מה ההבדל בין לא לקנות לבין למכור?

זה אותו דבר.

ככה או ככה יהיה שם כסף (בסכום זניח לחלוטין) שישב שם ולא יעבוד. זה לא משנה אם זה כסף שבא מבחוץ ולא קנית איתו מניות או שזה כסף שהיה במניה שמכרת.

בסוף כמות הכסף במניות וכמות הכסף בפיאט נשארת זהה.

ההפסד הוא לכל היותר שקלים בודדים, וגם זה כנראה שלא.

הבעיה היחידה עם "למכור בהפסד" זה עניין פסיכולוגי.

בדיוק הנקודה שלי - כואב לך. כלומר זה פסיכולוגי בלבד.

אם תעשי חישוב כלכלי קר ומלא תראי שההבדל בין שתי האופציות מסתכם בסכום זניח לחלוטין.
🕒 פורסם בתאריך: 14/04/2025 01:46
מה הבעיה למכור יחידה אחת או שתיים, אפילו לאחר הירידות? כמה הבדל זה כבר יעשה לתיק לתיק שלו?

אגב, אם למשל הוא צריך רק 200 ש"ח פנויים לדמי ניהול ויש צורך למכור נייר של אינבסקו באלפי שקלים לשם כך, אפשר לקנות בחזרה ניירות עם מחיר יחידה נמוך יותר (איישרז או ישראלים, רחמנא ליצלן) בהפרש.
🕒 פורסם בתאריך: 14/04/2025 08:08
הדיון פה פילוסופי לגמרי.

את רוצה להכניס כסף חדש אבל התקנות אוסרות עליך.

יש לך אפשרות למכור חלק קטן מני"ע כדי לשלם דמי ניהול או למכור חלק גדול יותר ולקנות במקום זה ני"ע מחלק דיבידנד שמרווחיו ישולמו דמי הניהול.

אין אופציה אחרת.
🕒 פורסם בתאריך: 14/04/2025 08:12
אפשרי באותו חשבון
🕒 פורסם בתאריך: 14/04/2025 08:33
הדיון התחיל כשאלה וקיבלתי תשובה של לא.

קיבלתי והתבאסתי.

משם אני מנסה להסביר מה עומד מאוחרי הדברים ובגדול סתם מתווכחת עם עצמי.

כולכם צודקים שזה הפסד ממש מינורי וחישוב קר יראה של שקלים בודדים או מאות שקלים במקרה הגרוע וזה ממש לא סיבה לאבד שינה בלילה.

זה רעיון טוב ואני אחשוב על זה.

תודה רבה לכולם על העזרה.
🕒 פורסם בתאריך: 14/04/2025 12:10
אז זה אכן 'קופה הונית' מלפני 2008.

אאל"ט, ניתן להפקיד כסף - אבל זה יהפוך את כל הקופה לגמל להשקעה על כל המשתמע.

(בקיצור: מהלך טיפשי)

אגב, תבדקי את הדמי ניהול, במידה והם לא מאוד נמוכים - סיכוי סביר שעדיף כבר להוציא הכל למסחר עצמאי בבורסה.

(או להפוך את זה לחלק המסוכן בתיק הפיננסי הכולל שלכם, וכך לשים שם את הדברים שמועדים לעליות גדולות של מס)