⬅ חזרה לאינדקס

פקדון מובנה S&P500 עבור השקעה לטווח קצר

🕒 פורסם בתאריך: 16/04/2025 12:02
שלום,

יש לי סכום כסף שאני זקוק לו בעוד שנתיים לקניית דירה ולכן העברתי אותו מ S&P500 לקרן כספית.

קיבלתי הצעה מבנק לאומי ל"פיקדון מובנה שקלי לשנה וחצי עם מענק מותנה בשינוי מדד ה SPX , עם חסם וריבייט, ללא סיכון קרן ההשקעה":

* 100% קרן מובטחת בתאריך הפירעון

* למדד נקבע חסם בשיעור של 20% ביחס למחיר הבסיסי של המדד.

* במידה ומחיר המדד לא חרג ולא נגע בחסם בתום התקופה, תילקח בחישוב תשואת המדד בפועל, חיובית בלבד.

* במידה וביום הקובע בתום התקופה מחיר המדד יחרוג או יגע בחסם, תשואת המדד תיקבע בשיעור של 6.00% למשך תקופת הפיקדון.

בדקתי את תשואות המדד בטווחי זמנים של שנה וחצי.

{

"lightbox_close": "Close",

"lightbox_next": "Next",

"lightbox_previous": "Previous",

"lightbox_error": "The requested content cannot be loaded. Please try again later.",

"lightbox_start_slideshow": "Start slideshow",

"lightbox_stop_slideshow": "Stop slideshow",

"lightbox_full_screen": "Full screen",

"lightbox_thumbnails": "Thumbnails",

"lightbox_download": "Download",

"lightbox_share": "Share",

"lightbox_zoom": "Zoom",

"lightbox_new_window": "New window",

"lightbox_toggle_sidebar": "Toggle sidebar"

}

כלומר, אני לא יכול להפסיד כסף, במקרה הכי גרוע של ירידת המדד הפסדתי תשואה של 6.5% (קרן כספית), במקרה הדי סביר של עליית המדד עד 20% אקבל את תשואת המדד, ובמקרה מאוד סביר של עליות גבוהות מ 20% אקבל תשואה של 6% (קצת פחות מקרן כספית).

נראית לי הצעה די טובה במצבי, וחשבתי להעביר לשם חצי מהסכום שיש לי בקרן כספית.

אשמח לתובנות :)
🕒 פורסם בתאריך: 20/04/2025 05:54
בנק לאומי התחיל למכור אופציות, קטעים

אם מאוד סביר לדעתך שקרן כספית עדיפה למה לא לקנות קרן כספית?
🕒 פורסם בתאריך: 20/04/2025 06:39
חפש בפורום "פקדון מובנה" ותגלה שכמעט תמיד זו הצעה גרועה. כל הסיבות כבר נמנו.
🕒 פורסם בתאריך: 20/04/2025 08:30
זה סביר, אבל אין לי בעיה לסכן כמה אחוזי תשואה בשביל תשואה גבוה יותר
🕒 פורסם בתאריך: 20/04/2025 08:31
אני מסכים שזאת הצעה גרועה למי שרוצה להשקיע לטווח ארוך.

אבל במקרה שלי ספציפית אני משקיע כרגע לטווח מאוד קצר, ולכן אני מתלבט..
🕒 פורסם בתאריך: 20/04/2025 08:33
בטעות לא ציינתי בפוסט שהתשואה נבדקת פעם אחת בסוף תקופת הפיקדון.
🕒 פורסם בתאריך: 20/04/2025 08:33
בדקת את תשואת המדד על שנה וחצי, אם אתה רוצה לעשות מחקר רציני אתה צריך לבדוק על עשרות שנים.

אבל חבל על זמנך, הבנק כבר עשה את המחקר הזה וגילה שההצעה פועלת לטובתו.
🕒 פורסם בתאריך: 20/04/2025 08:37
איך אתה מבין את זה מהתנאים?
🕒 פורסם בתאריך: 20/04/2025 08:40
1. בדקתי גם לטווח ארוך יותר

2. דווקא ברשימה שסימנתי פה הבנק מרוויח ולא אני מאחר והתשואה עברה את ה 20%..

3. אין לי ספק שהבנק יכול ל הרוויח פה יפה. אבל גם לי יש סיכוי להרוויח, והעיקר לא להפסיד.
🕒 פורסם בתאריך: 20/04/2025 08:51
מה תשואת המדד ב18 החודשים העוקבים לירידה של 15%?

אפשר לבדוק תוצאות היסטוריות בהמון חיתוכים...אבל זה בסוף רעש ...אף אחד לא יודע איפה המדד יהיה בעוד שנה וחצי...

אתה יכול להפסיד כסף.

בהנחה והריבית במשק תשאר +- מה שהיא היום, אתה יכול להפסיד כ 6.5% על הסכום, עם מיסוי בניכוי אינפלציה....וכנראה שאם היית סוגר את הכסף ישירות מול הבנק בפקדון רגיל לתקופה הזו היית מקבל קצת יותר.

להזהר מהאמירות האלו...של די סביר ולא סביר...אתה לא יודע מה יהיה.

בשורה התחתונה, זה הימור...לא סוף העולם...אבל גם לא תוכנית השקעה.

אתה רוצה להמר על הסכום הזה? לזרוק קוביה?...כשהתוצאות הם או 0, או בין 0-20% או 6%(עם מיסוי מלא) לעומת 6.5%-7% "בטוחים".(עם מיסוי ריאלי).
🕒 פורסם בתאריך: 20/04/2025 10:25
מה שאתה יכול לעשות, זה לשים בקרן כספית, ואם נגיד אתה חושב שהכספית תעשה לך 4% בשנה קח על כל שנה 4% ותשים במניות וככה יישאר לך הקרן, ועוד 4% בשנה יהיה במניות, זה אומר שאם יש לך 100K ואתה דיברת על שנתיים, אז סביב תשע אחוז שים בסנופי וככה הכסף שלך יישאר.
🕒 פורסם בתאריך: 20/04/2025 10:42
הנחת נפילה של 100%. לדעתי ירידה של 50% זה מספיק פסימי. רק לא הבנתי למה שמירה על הקרן היא נקודת ייחוס. יכול להיות מישהו שיכול להרשות לעצמו לאבד 20% ומישהו שחייב להרוויח 3%.
🕒 פורסם בתאריך: 20/04/2025 10:48
צודק, הרעיון ברור.

כי הוא כתב שהוא צריך את זה לדירה, לכן הבנתי שהוא רוצה את הכסף, כמובן שהוא רוצה רווח נוסף בחלק שהוא שם במניות, אבל מה שהוא רוצה "להבטיח" זה שיהיה לו כסף לדירה.
🕒 פורסם בתאריך: 20/04/2025 10:48
נומינלית אולי לא (וגם זה לא בטוח). אבל נומינלית לא מעניין.

ריאלית אתה יכול להפסיד המון.
🕒 פורסם בתאריך: 20/04/2025 11:42
נכון אבל בדרך כלל זה לא בדיוק הסכום של הקרן. לא שזה קריטי כל כך מבחינת תוחלת אם משקיעים 5 או 7 אחוז במניות במשך שנה. לכן יש הגיון בגישה הפסימית שהצגת.
🕒 פורסם בתאריך: 20/04/2025 11:56
הדלקת אותי, אז החלטתי להכנס למטבח, הוצאתי את כל המרכיבים מהמקרר ויצא לי אחלה מתכון לפקדון (מובנה) קצר טווח תוצרת בית, ממש קל להכנה:

מצרכים

90% קרן כספית

10% sp500

אופן ההכנה

להכניס הכל לתרמומיקס לקצוץ במהירות 5, לטגן 2 דקות, ניתן גם לטעום באמצע ולשפר טעמים אם רוצים, זה מוריד את הסיכון של החריפות, ולפעיל את הסיר לחץ ל 4 דקות נוספות. בון אפטיט.

נבדוק את הטעם מול מתכון בנק לאומי(כל הנתונים הם בערך לפי נתוני תשואה שנתיים עם תשואת קרן כספית של 6.6 אחוז לשנה וחצי) :

מקרה א - המדד עלה ביותר מ 20% בשנה וחצי (~45% מהמקרים, היסטורית):

פ. לאומי 6%

מתכון ביתי 9% (הלכתי על 30% תשואה שהיא הממוצעת בערך לעליות של מעל 20%)

מקרה ב המדד עלה בין 0 ל 20% ,חישבתי לפי ממוצע 12% (25% מהמקרים)

פ. לאומי 12%

מתכון ביתי 7.1%

מקרה ג השוק יורד, הממוצע ההיסטורי הוא פחות מ 20% אבל נלך 20% כדי לעזור לבנק לאומי(30% מהמקרים)

פ. לאומי 0%

מתכון ביתי 4% תשואה

נכניס לנינג'ה מיקס ונחשב כמה קלוריות יצא לנו:

פ. לאומי:

0.45*6 + 0.25*12 + 0.3*0 = 5.7% תוחלת תשואה.(נמוך אפילו מתשואה של קרן כספית)

מתכון ביתי:

0.45×9 + 0.25*7.2 + 0.3×4 = 7.05% תוחלת תשואה.

תמיד עדיף בבית על מסעדה.

בנימה יותר פוצית, הפקדון הזה אולי יציל אותך מהתרסקות של שוק המניות, אבל יגרום לך להפסיד רוב הזמן והרבה, תוחלת התשואה שלו נמוכה מסתם קרן כספית, שלה גם יש יתרון במיסוי. אז...שלא יעבדו עליכם.
🕒 פורסם בתאריך: 20/04/2025 12:10
בשביל מה בכלל הצגת את הטבלה. הרי גם אם זאת הטבלה המשקפת אז בממוצע תרוויח פחות מ-6.5% (בערך 6.27%). אז אפילו כספית בממוצע תהיה מוצלחת יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 20/04/2025 13:51
מסכים עם רוב מה שנכתב על אי כדאיות הפיקדון, אך יש פרספקטיבה אחרת שאולי יותר רלוונטית לפותה"ש. אם הכסף נדרש לדירה עוד שנתיים וגם מדובר בדירת מחיר למשתכן במחיר נקוב, אז אולי לא מדובר באופציה כזו גרועה.

הפסד ריאלי לא מתממש, כי הכסף יקנה בעתיד נכס ריאלי (דירה). אכן בתוחלת מפסידים תשואה אלטרנטיבית, אך אם חיים עם זה בשלום עבור הסיכוי לרווח העולה על קרן כספית, לדעתי זו לא בחירה גרועה בסיטואציה כזו (אם כי לא בהכרח הייתי בוחר בה).
🕒 פורסם בתאריך: 20/04/2025 15:22
מתממש אם השוק יורד.

אם מפסידים בתוחלת ההשקעה גרועה, ההימור אולי יצליח, אבל זו עדיין תהיה השקעה גרועה.

נציג את זה אחרת. אם הבנק היה אומר לך תביא לי את הכסף, בסוף התקופה נטיל קוביה., אם יצא 1 נתן לך 8% יותר מקרן כספית, אם יצא 2 או 3 לא נשלם לך בכלל ריבית, כלומר תפסיד תשואה של 6.5%, בכל שאר האפשרויות נשלם לך אחוז פחות מקרן כספית. 1 מ 6 להרוויח, זה השקעה או הימור?ההימור טוב לדעתך?
🕒 פורסם בתאריך: 20/04/2025 15:33
הוא קונה דירה. ברור שגם שוק הדיור יכול לרדת, אבל לא על זה הדיון.

לא נכון. אפשר לבנות השקעות/הימורים עם תוחלת חיובית שלא תרצה להשתתף בהם ולהיפך.

השאלה היא לא דעתי, אלא דעתו של פותה"ש - כל אחד והעדפותיו שלו.

יש לו כסף לדירה - הוא לא יפסיד נומינלית וירכוש את הדירה. בנוסף, יש לו הזדמנות להרוויח מעל קרן כספית בסיכוי נמוך (אך בהחלט ריאלי). האלטרנטיבה היא רווח וודאי בקרן כספית. אני לא חושב שיש תשובה נכונה אוניברסלית לכולם.
🕒 פורסם בתאריך: 20/04/2025 15:54
הוא קונה דירה בעוד שנה וחצי עד אז ב 30% מהמקרים הוא יפסיד מדד.
🕒 פורסם בתאריך: 20/04/2025 15:58
דעתו של פותח השירשור יכולה גם להיות ללכת עם כל הכסף לקזינו או לקנות את כל כרטיסי החיש גד שיש, אלה העדפותיו, אז? אז אין תשובה נכונה?

התשובה היא מה ההשקעה הנכונה, לא איזה קזינו הכי מומלץ. זה שהבנק הוא מפעיל הרולטה לא הופך אז זה ליותר לגיטימי מקזינו.
🕒 פורסם בתאריך: 20/04/2025 16:41
כאמור, ההנחה היא שהוא מוכן להפסיד תשואה אלטרנטיבית.

השוואה של ALL IN בקזינו ולוטו אינה במקומה במקרה זה. אם מישהו היה מסובך עם המאפייה ואם לא היה מכפיל את הכסף תוך יום היו רוצחים אותו, אז קזינו היה אופציה טובה. בכל מקרה, הנקודה הזו לא מקדמת את הדיון.

בשביל לענות על מהי ההשקעה הנכונה, צריך קודם להבין מה המטרה של המשקיע. למקסם את תוחלת הרווח? למקסם את תוחלת הרווח ביחס לסיכון? למקסם את הרווח בסיכון אפסי? למקסם את הרווח האפשרי תוך שמירה וודאית על הסכום הנומילי הקיים?

ההשקעה הנכונה תהיה שונה בכל אחד מן המקרים.
🕒 פורסם בתאריך: 20/04/2025 17:47
@היום מתה אמא - רגע - יש לך גם תרמומיקס וגם נינג׳ה מיקס? o_o
🕒 פורסם בתאריך: 23/04/2025 23:47
תודה לכולם על התגובות, ובמיוחד ל @היום מתה אמא, נתתם לי המון חומר למחשבה, וכנראה שאוותר על הפקדון הזה :)