🕒 פורסם בתאריך: 16/04/2025 12:02
שלום,
יש לי סכום כסף שאני זקוק לו בעוד שנתיים לקניית דירה ולכן העברתי אותו מ S&P500 לקרן כספית.
קיבלתי הצעה מבנק לאומי ל"פיקדון מובנה שקלי לשנה וחצי עם מענק מותנה בשינוי מדד ה SPX , עם חסם וריבייט, ללא סיכון קרן ההשקעה":
* 100% קרן מובטחת בתאריך הפירעון
* למדד נקבע חסם בשיעור של 20% ביחס למחיר הבסיסי של המדד.
* במידה ומחיר המדד לא חרג ולא נגע בחסם בתום התקופה, תילקח בחישוב תשואת המדד בפועל, חיובית בלבד.
* במידה וביום הקובע בתום התקופה מחיר המדד יחרוג או יגע בחסם, תשואת המדד תיקבע בשיעור של 6.00% למשך תקופת הפיקדון.
בדקתי את תשואות המדד בטווחי זמנים של שנה וחצי.
{
"lightbox_close": "Close",
"lightbox_next": "Next",
"lightbox_previous": "Previous",
"lightbox_error": "The requested content cannot be loaded. Please try again later.",
"lightbox_start_slideshow": "Start slideshow",
"lightbox_stop_slideshow": "Stop slideshow",
"lightbox_full_screen": "Full screen",
"lightbox_thumbnails": "Thumbnails",
"lightbox_download": "Download",
"lightbox_share": "Share",
"lightbox_zoom": "Zoom",
"lightbox_new_window": "New window",
"lightbox_toggle_sidebar": "Toggle sidebar"
}
כלומר, אני לא יכול להפסיד כסף, במקרה הכי גרוע של ירידת המדד הפסדתי תשואה של 6.5% (קרן כספית), במקרה הדי סביר של עליית המדד עד 20% אקבל את תשואת המדד, ובמקרה מאוד סביר של עליות גבוהות מ 20% אקבל תשואה של 6% (קצת פחות מקרן כספית).
נראית לי הצעה די טובה במצבי, וחשבתי להעביר לשם חצי מהסכום שיש לי בקרן כספית.
אשמח לתובנות :)
יש לי סכום כסף שאני זקוק לו בעוד שנתיים לקניית דירה ולכן העברתי אותו מ S&P500 לקרן כספית.
קיבלתי הצעה מבנק לאומי ל"פיקדון מובנה שקלי לשנה וחצי עם מענק מותנה בשינוי מדד ה SPX , עם חסם וריבייט, ללא סיכון קרן ההשקעה":
* 100% קרן מובטחת בתאריך הפירעון
* למדד נקבע חסם בשיעור של 20% ביחס למחיר הבסיסי של המדד.
* במידה ומחיר המדד לא חרג ולא נגע בחסם בתום התקופה, תילקח בחישוב תשואת המדד בפועל, חיובית בלבד.
* במידה וביום הקובע בתום התקופה מחיר המדד יחרוג או יגע בחסם, תשואת המדד תיקבע בשיעור של 6.00% למשך תקופת הפיקדון.
בדקתי את תשואות המדד בטווחי זמנים של שנה וחצי.
{
"lightbox_close": "Close",
"lightbox_next": "Next",
"lightbox_previous": "Previous",
"lightbox_error": "The requested content cannot be loaded. Please try again later.",
"lightbox_start_slideshow": "Start slideshow",
"lightbox_stop_slideshow": "Stop slideshow",
"lightbox_full_screen": "Full screen",
"lightbox_thumbnails": "Thumbnails",
"lightbox_download": "Download",
"lightbox_share": "Share",
"lightbox_zoom": "Zoom",
"lightbox_new_window": "New window",
"lightbox_toggle_sidebar": "Toggle sidebar"
}
כלומר, אני לא יכול להפסיד כסף, במקרה הכי גרוע של ירידת המדד הפסדתי תשואה של 6.5% (קרן כספית), במקרה הדי סביר של עליית המדד עד 20% אקבל את תשואת המדד, ובמקרה מאוד סביר של עליות גבוהות מ 20% אקבל תשואה של 6% (קצת פחות מקרן כספית).
נראית לי הצעה די טובה במצבי, וחשבתי להעביר לשם חצי מהסכום שיש לי בקרן כספית.
אשמח לתובנות :)