⬅ חזרה לאינדקס

הצעות להפחתת מס יסף

🕒 פורסם בתאריך: 19/04/2025 10:06
שבת שלום וחג שמח, אשמח לעצות מכולכם, מעריך מאוד את הדעות כאן ולמדתי רבות מהרבה אנשים (יכול להזכיר את @אורי ג. שזו הזדמנות טובה להודות לו על מה שלמדתי ממנו).

כמובן שאתייעץ עם רו"ח, אבל מקווה לשמוע כאן עוד דעות שלא חשבתי עליהן.

אני עצמאי עם הכנסות לא גבוהות השנה (בעיקר מילואים, כך שלא יכול לשחק עם דחייה של ההכנסות), ואשתי שכירה עם הכנסות של 40K+. החברה שבה היא עובדת נמכרה ואנחנו צפויים לקבל השנה כסף מאופציות בשווי של בערך 1.2M.

א. לפי הבנתי מדובר על מס יסף של 3% ולא 5% משום שזו הכנסה פירותית, אני לא מפספס משהו נכון?

ב. איזה דרכים מעניינות (וחוקיות כמובן) אפשר לעשות כדי להוריד את מס היסף? חשבתי על תרומה, ואפילו להציע לכל העובדים בחברה של אשתי להקים עמותה שתפעל בנושאים שמעניינים אותם, אבל להבנתי מדובר רק בזיכוי של 35% - האם זה מוריד את חישוב ההכנסה החייבת לעניין מס יסף?

ג. רעיונות נוספים? חל"ת ככל הנראה לא בא בחשבון.

המון תודה מראש!
🕒 פורסם בתאריך: 19/04/2025 12:19
מישהו הציע כאן לא מזמן לקנות שתי פוזיציות הפוכות, ואז לממש השנה רק את המפסידות ולגרור את המנצחות לשנה הבאה.

הרעיון המקורי שלו היה לקנות אוסף מניות שחלקן יעלה וחלק אחר ירד.

ככה אתה דוחה את המס לשנה עם פחות הכנסות -> בלי מס יסף.
🕒 פורסם בתאריך: 19/04/2025 12:43
אבל זה משפיע רק על מס רווח הון לא?

לא ישפיע על מס פירותי - מיגיעה אישית, לא?
🕒 פורסם בתאריך: 19/04/2025 12:45
כן, כנראה.

אולי יש תרגיל מקביל להוצאות/הכנסות של עצמאים, אני לא מכיר את העולם הזה.
🕒 פורסם בתאריך: 19/04/2025 13:53
אם מדובר על אופציות לפי סעיף 102, כלל ההכנסה הינה הונית.

אבל זה עדיף. תשלם 25+5 במקום 47+3 (וגם ה-5 לא יחול על כל הסכום).

לא.
🕒 פורסם בתאריך: 19/04/2025 14:36
צודק, משום מה התבלבלתי, כי יש גם rsu, אבל בשיעור נמוך.

אם כך, אין לי בכלל דרך להוריד את חבות המס מלבד הפסדי הון כאלה ואחרים?

והזדמנות טובה להודות גם לך על המון דברים שלמדתי ממך
🕒 פורסם בתאריך: 19/04/2025 16:23
אתה לא בחשיפה עצומה ומסוכנת אחרי המכירה של אחד מהם?
🕒 פורסם בתאריך: 19/04/2025 16:35
אני לא בטוח.

מצד אחד אם אתה מחזיק רק מניות שעלו אז יש סיכון מוגדל לירידות משיקולים של חזרה לממוצע / מכפילי רווח וכו.

מצד שני אם אתה מאמין בשוק יעיל והילוך מקרי אז אין סיכון מוגבר (אחרת זה ניתוח טכני).

בכל אופן אפשר כמעט לנטרל את זה ע"י מכירת הצד המפסיד בסוף השנה, ומכירת הצד המרוויח יום לאחר מכן בשנה החדשה.

למותר לציין שאני אישית לא מתלהב מהמשחקים האלה.
🕒 פורסם בתאריך: 19/04/2025 20:16
נראה לי שמי שרוצה לייצר הפסדי הון השנה יכול לעשות את זה די בקלות על ידי מכירה של פוזיציות שנרכשו בשנה האחרונה ונמצאות בהפסד בעקבות הירידות בשווקים. האמריקאים קוראים לזה TLH