⬅ חזרה לאינדקס

העברת ניירות ערך לIBKR - שאלת מיסוי

🕒 פורסם בתאריך: 25/04/2025 17:43
יש לי חשבון מנוהל דולרי בארץ, שרוצה להפטר ממנו ולהעביר לIBKR (משיקולי כסף מחוץ לישראל)

כרגע רואה שיש לי קרנות עוקבות S&P בין השאר (למשל SPXS)

יש סהכ רווח של 50000 שח שם (חלק נקנה ב2018, חלק ב2022), בשניהם שער עלות מותאם גבוה משער עלות נומינלי

אני מנסה להבין אם שווה לי למכור עכשיו כדי להינות מהמגן אינפלציה, או להעביר את הנייר כמו שהוא כדי לא לשלם כרגע מס

האם ברגע שהנייר בחול אני אהיה חייבת לשלם מס נומינלי? או שבגלל שזה נייר שנסחר בארץ הוא מוגן?

האם כשארצה למכור אוכל להעביר את הנייר חזרה לארץ ולמכור ולהינות מההגנה?

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 25/04/2025 18:10
תאורטית כן, מעשית מדובר בהליך סבוך ולמעשה לא זכור לי מישהו בפורום שביצע אותו בהצלחה.

איזה קרנות? לא בכולן המיסוי הוא לפי מדד המחירים לצרכן. יש לבדוק בתשקיף.

אישית אני חושב שאת מסתבכת. כשאני העברתי ל- IB פשוט מכרתי פה, שילמתי מס וקניתי מחדש שם. זה גם אומר שהמס בעתיד יהיה נמוך יותר כי קניתי מחדש בשער גבוה.
🕒 פורסם בתאריך: 25/04/2025 18:13
מיקום הנייר לא משפיע על המיסוי.

רק סוג הנייר והמטבע שבו קנית/מכרת אותו.

אם זה נייר שנסחר בארץ אתה לא יכול להעביר אותו לIB כמו שהוא.

אם זה נייר שנסחר גם בחו"ל וגם בארץ (כמו למשל קרנות איריות) תצטרך להמיר לגרסה הזרה שלו כדי לסחור בו בIB (יש שטוענים שאפשר להעביר ולהמיר אח"כ ויש שטוענים שצריך קודם להמיר).

אם זה נייר ישראלי בלבד אז לא תוכל להעביר לIB.

לא רואה סיבה שלא.

לא יותר סבוך מהעברה בכיוון השני (שהיא לא באמת סבוכה.

לא זכור לי מקרה של מישהו בפורום שניסה לבצע אותו ולא הצליח.

או במילים אחרות - בינתיים עדיין אף אחד לא ניסה ולכן אף אחד לא הצליח. אבל זה שלא ניסו לא אומר שזה לא אפשרי או מסובך במיוחד, אנשים לא ניסו כי פשוט עדיין לא היו צריכים למכור (כל הסיפור חדש יחסית, ומוכרים רק בשלב הפרישה).
🕒 פורסם בתאריך: 25/04/2025 18:22
בחשבון כתוב שזה SPXS LN (נייר זר) אבל זה בחשבון פועלים שלי בארץ אז לא בטחה אם זה אומר שאוכל להעביר אותו או לא

ואם צריך להמיר לגרסא הזרה שלו - זה אירוע מס?

איך יודעים אם זה נייר שאפשר להעביר כמו שהוא או לא?
🕒 פורסם בתאריך: 25/04/2025 18:29
אתה לא יודע אם קנית אותו בבורסה בת"א או בחו"ל?

על פניו נראה שזה נקנה בבורסה בלונדון (לפי השם), ככה שלא אמורה להיות בעיה להעביר אותו כמו שהוא.

ואגב, אם הוא נסחר בלונדון המיסוי בכל מקרה לפי שע"ח ולא לפי המדד.

לא.

אם קנית אותו בת"א צריך להמיר (אם אפשר). אם קנית בבורסה שאינה ת"א אפשר להעביר כמו שהוא.
🕒 פורסם בתאריך: 25/04/2025 18:46
כאמור זה חשבון מנוהל אז לא אני קניתי.. כלומר נייר שנסחר בלונדון לא מוגן מאינפלציה?
🕒 פורסם בתאריך: 25/04/2025 19:11
לא
🕒 פורסם בתאריך: 25/04/2025 19:44
אבל מוגן מפיחות של השקל ביחס לדולר.
🕒 פורסם בתאריך: 25/04/2025 20:15
או לפאונד, תלוי במטבע בו קנית
🕒 פורסם בתאריך: 25/04/2025 20:30
אבל אתה עכשיו מתחיל להתעניין. אז תבדוק איזה ניירות בדיוק יש לך.

תגדיר מוגן.

עקרונית נייר ערך זה נכס ריאלי ולכן (בגדול) השווי שלו מוגן מאינפלציה.

מבחינת מיסוי, המיסוי שלו בארץ מחושב לפי שע"ח ולא לפי המדד.

אבל לטווח הארוך ההשפעה של זה קטנה יחסית
🕒 פורסם בתאריך: 25/04/2025 20:56
ממה שמבינה ln spsx זה השם של הקרן (קרן אירית מחקה מדד s&p). מה הכוונה לבדוק בתשקיף?
🕒 פורסם בתאריך: 25/04/2025 21:11
לקרנות שנסחרות בארץ יש תשקיף באתר הבורסה, בו כתוב איך הולך המיסוי.
🕒 פורסם בתאריך: 25/04/2025 21:38
עקרונית נכון אבל גם נכון לכל צמד מטבעות אחר, אבל לדעתי מה שפותש שאלה זה לגבי אם אתה ממוסה על הפיחות/ייסוף.
🕒 פורסם בתאריך: 26/04/2025 12:30
לפחות אחד הצליח.

הדרך חזרה של המניות קצת ארוכה, לקח 3 שבועות. צריך לשים עין על התהליך, לדבר עם הבנק שלך בישראל, לשלוח הודעות ל IB. לתווך את ההודעות של IB לבנק והפוך. שתי דברים שהבנק בישראל דרש,

1. הוכחות לשכבות, כלומר שערי קניה להעביר אותם לבנק. העברתי להם את הדוח פעילות ששם הכל רשום זה הספיק לבנק.

2. אישור של רואה החשבון שהמניות הללו נקנו מכסף חוקי ולא שחור. למרות שאלה אותן המניות שהועברו מהבנק ל IB, דרשו אישור של רואה חשבון. לי לא הייתה בעיה, מכיוון שאני ממלא דו״ח שנתי, טלפון אחד לרואה חשבון וקיבלתי את האישור במייל.

בעיקרון לקח קצת זמן אבל לא היו יותר מידי בעיות. תהליך מוסדר שלוקח זמן וצריך לעקוב אחריו.
🕒 פורסם בתאריך: 26/04/2025 12:51
זה לא נשמע סביר או הגיוני לבן אדם מבוגר בפרישה.
🕒 פורסם בתאריך: 26/04/2025 12:59
וספציפית במקרה של פות"ש מדובר על חיסכון בסדר גודל של 2000 ש"ח, ממש לא הייתי נכנס לטרטור הזה בשביל סכום כזה.
🕒 פורסם בתאריך: 26/04/2025 13:02
העברת מהבנק ל- IB.. ואז משכת חזרה.. למה בעצם? בשביל להנות מהמיסוי הריאלי?
🕒 פורסם בתאריך: 26/04/2025 16:12
המניות היו ב.IB יותר משנה והיו בעיקרון 2 סיבות.

1. במניות הספציפיות הללו, לפשט את המיסוי. כן.

2. זה חלק קטן מהתיק ורציתי לבדוק שהמסלול ההפוך עובד. כלומר כשארצה להזיז מניות למקום אחר, אני מבין את התהליך ויודע להתמודד איתו. ידעתי שמכירה והעברה של מזומן היא פשוטה. רציתי לבדוק העברה של מניות. זה בחינם, לא עלה גרוש.
🕒 פורסם בתאריך: 26/04/2025 16:20
למה ?

לדעתי אם זה מסובך מידי בשביל אדם ספציפי, אזי אולי עדיף שלא יחזיק מניות במקום שהדרך היחידה להוציא אותן משם מבחינתו זה אירוע מס ועוד בברוקר זר.
🕒 פורסם בתאריך: 26/04/2025 16:47
אני מניח שכרטיס אשראי הוא יודע לתפעל.

לעומת זאת, להיות מתווך בין ארגון עם שירות רזה כמו IB ושירות קשה כמו בנק, לפרקי זמן לא ידועים כל פעם, זה לא משהו שאחרי חסכון אגרסיבי ארוך טווח הייתי רוצה להיות בצורה קבועה עליו.