⬅ חזרה לאינדקס

פתיחת קרן השתלמות לשכיר באופן עצמאי

🕒 פורסם בתאריך: 10/07/2017 22:14
שלום,

אני מעוניין לפתוח קרן השתלמות באופן עצמאי ורציתי לדעת מספר דברים:

1. האם יש קרנות השתלמות מחקות מדד נוספות, פרט לS&P 500 של IBI ?

2. האם ניתן לנייד קרן מבית השקעות אחד לאחר ללא עלות וללא מס/קנס כלשהו (במסגרת 6 השנים שהקרן "נעולה") ?

3. האם יש צורך בדיווח למס הכנסה ובט"ל ?

4. מהן הדרכים להפקדה לקרן? זה חייב להיות דרך המעסיק או שאפשר גם דרך החשבון שלי בבנק?

תודה.
🕒 פורסם בתאריך: 11/07/2017 04:41
ל-IBI יש מגוון רחב של מסלולים מחקי מדד, נראה לי שגם באקסלנס יש כמה.

ניתן לנייד בכל עת.

בתי ההשקעות לא יתנו לך לפתוח קרן השתלמות במעמד עצמאי בלי שתראה להם שיש לך עסק עצמאי (אני מניח שאישור עוסק ממע"מ זה מספיק). במצב זה ניתן לעשות העברות בנקאיות לתוך הקרן.

אם אתה מתכוון להפקיד לקרן השתלמות במעמד שכיר, אתה תלוי בטוב ליבו של המעסיק.

אם אתה לא עצמאי, אז אין מה לדווח למס הכנסה ובט"ל כי אתה לא מקבל הטבות מס על ההפקדות הנוספות.

שאלה לסיום: בהנחה ואתה שכיר בלבד, להפקדות שלך לא יהיה פטור ממס רווח הון. אתה בטוח שאתה רוצה שיהיה לך חשבון שגם אינו פטור ממס ושיש לו דמי ניהול?
🕒 פורסם בתאריך: 11/07/2017 21:23
מעדיף שלא, מכיוון שאז מפסידים את יתרונות קרן ההשתלמות וההשקעה תהיה שוות ערך לתיק השקעות ממוסה, לא?
🕒 פורסם בתאריך: 11/07/2017 22:28
יותר גרוע, כי יש לך מס רווח הון, אבל אין לך אפשרות לקזז הפסדים.
🕒 פורסם בתאריך: 12/07/2017 20:04
לא בטוח שהבנתי את "אין אפשרות לקזז הפסדים".

תוכל להסביר?

כשכיר שהמעסיק לא יפתח לו קרן השתלמות ב 3 שנים הקרובות, איזה אפיקי השקעות אחרים קיימים ויעילים?
🕒 פורסם בתאריך: 13/07/2017 22:01
מחדד את הנקודה, בדקתי את זה לגבי עצמי לפני כמה חודשים.

יש שני סוגי הכנסות מהן ניתן לקבל זיכוי מס עבור הפרשות לקרן השתלמות: הכנסה ממשכורת והכנסה מעסק. אלה שני סוגי הכנסות שונים המדווחים בסעיפים נפרדים בדו"ח השנתי למס הכנסה (בהנחה ואתה ממלא כזה).

עבור הכנסה ממשכורת, אתה יכול להפריש לקרן השתלמות אך ורק דרך המעסיק

עבור הכנסה מעסק אתה יכול להפריש לקרן השתלמות של עצמאים.

אם אין לך הכנסה מעסק והפרשת לקרן השתלמות של עצמאים, לא תוכל לקבל זיכוי מס.

ולכן, אם המעסיק לא מפריש עבורך לקרן השתלמות, אין לך מה לעשות. אין דרך לברוח.
🕒 פורסם בתאריך: 14/07/2017 16:12
נניח שאני חוסך בקופת גמל להשקעה מספר שנים, האם ניתן לנייד את הכספים הצבורים לקרן השתלמות (עד גובה ההפקדה הפטור בשנה בקרן השתלמות, כלומר ניוד של עד 18 אש"ח בשנה בערך), כשתיפתח אחת כזאת, ללא מיסוי ?
🕒 פורסם בתאריך: 19/07/2017 23:59
גם אני לא ממש מבינה את הנושא. אשמח שמישהו יבהיר.

יש לי עסק עצמאי אבל לא מכניס במיוחד. ולפי מה שקראתי אפשר להפקיד רק 4.5% מההכנסה השנתית ועד 18 אשח בשנה. אז אני אוכל להפקיד רק 2000 שח בשנה לפי ההכנסה מהעסק או שאפשר עד 18 אלף?

להפקיד 2000 בשנה לא יזיז לכלום..אולי עדיף כבר לפתוח תיק בבית השקעות?
🕒 פורסם בתאריך: 20/07/2017 00:14
את פקידה 4.5% מהכנסה השנתית אבל התקרה השנתית היא 18 אלף . לדוגמא אדם שמרוויח 500K יכול להפקיד רק 18K ולא 22.5K שווים 4.5% מהכנסה השנתית שלו.

נוסף לזה ממליץ לך להפקיד את ה2000 שקל האלו בקרן השתלמות ,ואת היתרה שאת רוצה להוסיף במסלול השקעה אחר כמו קופת חסכון או משהו דומה.
🕒 פורסם בתאריך: 20/07/2017 08:11
אני הבנתי (הוזכר לדעתי כמה פעמים בבלוג ובפורום) שהמגבלה של 4.5% היא לגבי הטבות מס שמקבלים על עצם ההפקדה עצמה.

חוץ מזה, יש הטבה על הרווחים העתידיים של קרן ההשתלמות שיהיו פטורים ממס, וזה לא תלוי בהכנסה, אלא רק בתקרה של 18K לשנה.

(כמובן שמדובר בעצמאים, שכירים יכולים להפקיד רק עד 10% מהשכר ביחד עם המעסיק).

לא בדיוק. בתיק השקעות ממוסה משלמים מס בכל פעם שמחליפים משהו בהרכב ההשקעות. קרן השתלמות לא זכאית (הפקדות מעבר לתקרה השנתית או כאחוז מהשכר) משלמת את המס רק במועד הפדיון - כלומר אם אתה מנייד ממסלול מנייתי לסולידי, או מחברה זו או אחרת (או מחליף נייר בIRA), לא תשלם מס, עד הרגע שתחליט לפדות את התיק.

זה מאוד רלוונטי כשנתקלים בכל מיני קרנות נאמנות \ תעודות סל שכשהן חדשות יש להם דמי ניהול אפסיים, ואחרי שהם צוברות רווחים, הם מעלות לאט לאט את דמי הניהול, מתוך הנחה שמי שישקול להחליף אותם בגלל ההעלאה, ישקול גם את הקדמת תשלום המס שכרוכה בכך. אם ההשקעה מנוהלת בIRA - אפשר להחליף בקלות.

וזה מעלה אצלי נקודה מעניינת - זה אפשרי בכלל לשכיר להפקיד עצמאית לקרן השתלמות? אם כן, מה כל הסיפור של גמל להשקעה (עם מגבלת סכום שנתית ובלי IRA)? למה אי אפשר לקבל את אותו המנגנון בהפקדה עצמית לקרן השתלמות?
🕒 פורסם בתאריך: 20/07/2017 09:06
זה לא יהיה ניוד אלא הפקדה רגילה: משיכה של הכסף מקופת הגמל להשקעה והפקדה בקרן ההשתלמות על פי התקנות הקשורות אליה, כמו לדוגמה התיקרה השנתית.