⬅ חזרה לאינדקס

קנייה של MLP ע"י אזרח ישראלי

🕒 פורסם בתאריך: 13/05/2025 08:35
שלום,

אני מעוניין לקנות ני"ע מסוג Master Limited Partnership. ניירות אלו נסחרים בארה"ב, אך מוגבלים בתפוצתם בישראל ויש על מכירתם ניכוי מאסיבי של מס במקור בארה"ב (שניתן במקרים רבים לקבל החזר עליו בדיעבד).

1. אני מחפש יועץ מס שמכיר את הסוגיה הזו, ובפרט איך למלא טופס 1040-NR עבור מקרה של השקעה ב-MLP (ואולי אפילו טופס 8938). מכירים יועץ כזה?

2. האם למישהו יצא לקנות MLP מאז ינואר 2023? האם עשיתם את זה דרך בנק / בית השקעות (אני עובד עם IBI ופסגות) / ברוקר זר (נגיד IBKR)? ממה שאני רואה בינתיים יש חשש מניכוי המס במקור, שכנראה אוכל לפתור דרך ברוקר זר, אבל אני מעדיף לעשות זאת דרך בית השקעות או בנק ישראלי, ואם זה אפשרי. אשמח לשמוע טיפים על כך ממישהו שכבר עשה את זה או מכיר את התהליך.

@אורי ג. ראיתי שאתה ענית על שאלה בתחום הזה בעבר, אולי אתה יודע?

תודה מראש לכל העונים
🕒 פורסם בתאריך: 13/05/2025 08:44
1. מניח ש @FIYaacov יודע. אולי גם סימפלטקס יודעים, מניח שאשר טוריאל יודע ובטוח שלארי שטרן יודע.

2. לא לי אבל לדעתי לא יתנו לך בכלל לרכוש נכס כזה בברוקר/בנק בארץ. מציע לבדוק איתם קודם.

קח בחשבון שכנראה שתצטרך להגיש דוח מס אמריקאי, לקבל החזר, להגיש דוח בארץ, להזדכות על מס זר ולקבל החזר.
🕒 פורסם בתאריך: 13/05/2025 08:47
אם אתה מכיר אופציות יש דרך יצירתית להתפטר מהמס ברוב המקרים ברוב מלפ
🕒 פורסם בתאריך: 13/05/2025 09:03
תודה לשניכם

כן, אצטרך להגיש דוחות בשתי המדינות (בישראל אני מגיש גם ככה), ולקבל החזרים. אדבר עם בעל מקצוע כדי להבין את התהליך בדיוק

אבל באמת כנראה שאתחיל מלראות אם טכנית אני יכול בכלל לקנות את הנייר, כי גם באינטראקטיב ברוקרס זה חסום דיפולטיבית וצריך אישור מיוחד

לא הבנתי (וגם מה זה "ברוב מלפ"?)
🕒 פורסם בתאריך: 13/05/2025 09:20
מלפ - לא היה לי כח לכתוב MLP :)

יש טריק עם האופציות שמאפשר הרבה פעמים לחסוך את רוב המס (לא כולל 25% הרגילים)

אני לא רוצה למכור את מה שאני מחזיק אבל אנשים אחרים שהיו צריכים הצליחו בדרך הזאת אבל צריך טיפה להבין בזה
🕒 פורסם בתאריך: 13/05/2025 09:23
צריך לפתוח את ההרשאה באמת, זה אפשרי.

לגבי האופציות, אפשרות מעניינת, אפשר בעצם לרכוש סינטטית את הנייר בעזרת אופציות אבל מאד מומלץ להיות בPORTFOLIO MARGIN בשביל זה וזה גם אופציות אמריקאיות ככה שיש פה סיכון של Assignment.
🕒 פורסם בתאריך: 13/05/2025 09:24
יש לך מקור לדבר הזה?
🕒 פורסם בתאריך: 13/05/2025 09:33
לא צריך מקור - זה עבד בפועל

במניות דיבידנד זה מצריך חישוב מדויק.

וגם על פי רוב במלפ יש בעיה עם המרווח בין הסטרייקים

אבל אני דיברתי כשיש אותם כבר בתיק.

מוכרים קול עמוק בתוך הכסף, אבל שוב, צריך טיפה להבין שלא לעשות נזק
🕒 פורסם בתאריך: 13/05/2025 09:36
לא חלקת מה "זה" עד הודעתך האחרונה וזה מה ששאלתי