⬅ חזרה לאינדקס

הרהורים לגבי גמל בניהול אישי , ודמי ניהול

🕒 פורסם בתאריך: 15/05/2025 21:09
לאחרונה הבנתי שבגמל בניהול אישי לא ניתן להחזיק מניות באופן ישיר, יש הגבלה להחזקה במניה אחת בלבד ובכמות שלא תעלה על 10% משווי התיק

מה שמחייב את החוסכים במסלול הזה לרכוש קרנות סל או מכשירים אחרים ולשלם (הרבה) דמי ניהול בנוסף לדמי הניהול השוטפים של החשבון

אם בתיק יש מספר קרנות סל, לטווח רחוק דמי הניהול יאכלו חלק משמעותי מהחיסכון

רציתי את דעתכם בנושא, והאם יש דרך יותר טובה לחסוך לפנסיה ולהמנע מדמי ניהול רצחניים

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 15/05/2025 22:12
1. לפי כל המחקרים סיכוי גבוה (מאוד) שלטווח ארוך ק.סל על המדד שאתה רוצה תעשה יותר ממנהל קרן אקטיבית.

2. דמי ניהול של קרן בניהול אישי עומדת על בערך 0.25% בממוצע, ת.סל על sp500 עולה 0.07% דמי ניהול. ביחד 0.32% פחות מחצי ממה שתעלה לך קרן מנוהלת. אז אם מישהו יאכל אותך זו כל קרן מנוהלת שתבחר.

ת.סל יותר אקזוטיות יעלו בין 0.15-0.2% ועדיין הרבה יותר זול מקרן אקטיבית ואם אתה ממש רוצה לשחק, תוכל לרכוש ק.סל ישראליות ב 0% ניהול בזמן הגיוס שלהם ולמכור אותם ברגע שהם מעלות דמי ניהול ללא בעיה, כי אין לך מלכודת מס.

אבל מאוד מעניין אותי מי מכר לך את השטות הזאת.
🕒 פורסם בתאריך: 16/05/2025 03:10
דמי ניהול רצחניים? הייתי נכנס לפרופורציות.
🕒 פורסם בתאריך: 17/05/2025 16:58
זה לא נכון.

מותר לך להחזיק כמה מניות שאתה רוצה (בהנחה שמדובר בקה"ש או גמל במקרה שיש לך קצבה מינימלית כנדרש), פשוט אף אחד מהמניות הללו לא יכולה להוות יותר מ10% משווי התיק שלך.

כמו שכבר ענו - הדרך הכי טובה לחסוך ולהמנע מדמי ניהול רצחניים זה דוקא להחזיק קרנות (או אפילו רק קרן אחת)
🕒 פורסם בתאריך: 17/05/2025 18:41
תקרא קצת על קרנות איריות. יש הרבה מידע בפורום, קרנות זולות יותר מהישראליות. אני במשך שנים קניתי קרנות ישראליות מבלי ממש להתייחס לדמי ניהול שהפכו להיות גבוהים עם הזמן. התפקחתי לאחרונה.