🕒 פורסם בתאריך: 23/05/2025 21:05
שלום לכלום,
אני מקווה לפרוש עוד 10 שנים, ומחפש לשים חלק מהתיק במשהו סולידי שייתן תשואה שנתית ממוצעץ של ~4% בטווח הזמן הזה.
כבר יש חלק בקרן כספית אבל רוצה גם לא להיות בשינויי ריבית. אשמח לתבונות לגבי האופציות הבאות:
Vanguard Total Bond Market ETF (BND)
Weighted Avg Maturity - 5.8 years
Weighted Avg Coupon - 3.7%
Weighted Average YTM - 4.5%
iShares Core U.S. Aggregate Bond ETF (AGG)
Weighted Avg Maturity - 8.09 years
Weighted Avg Coupon - 3.55%
Weighted Average YTM - 4.86%
iShares Core Global Aggregate Bond UCITS ETF (AGGG)
Weighted Avg Maturity - 8.21 years
Weighted Avg Coupon - 2.82%
Weighted Average YTM - 3.7%
מכולם אפשר לקבל את הקופון של איזור ה 4% (חוץ מ AGGG שמשלמים עוד על הפיזור אני מניח)
אני מנסה להבין כמה דברים:
1. ממה שאני מבין ההבדל בין Weighted Avg Coupon ל Weighted Average YTM הוא שהראשון זה הערכה לדיבידנד שהקרן תחלק (מהקופונים) בעוד שהשני זה מתוקנן למחיר הבונדס אבל למה אכפת לי מזה? הרי זה לא אגח שמחזיקים עד הסוף ואז אפשר לדעת את YTM בהתאם למחיר הנוכחי כי בעוד X שנים כשאמכור את הETF המחיר סביר מאד יהיה שונה.
2.בהמשך לנקודה הקודמת, מרגיש לי שזה לא באמת מבטיח תשואה סולידית לקראת פרישה כי אני בעצם עדיין מהמר פה על הריבית ובהתאם לזה למחיר של ה ETF עוד 10 כשארצה למכור, ואז האם במקרה כזה יותר הגיוני לקנות 10year Treasury notes שנותנות 4.5% והלחזיק לכל התקופה?
תודה!
אני מקווה לפרוש עוד 10 שנים, ומחפש לשים חלק מהתיק במשהו סולידי שייתן תשואה שנתית ממוצעץ של ~4% בטווח הזמן הזה.
כבר יש חלק בקרן כספית אבל רוצה גם לא להיות בשינויי ריבית. אשמח לתבונות לגבי האופציות הבאות:
Vanguard Total Bond Market ETF (BND)
Weighted Avg Maturity - 5.8 years
Weighted Avg Coupon - 3.7%
Weighted Average YTM - 4.5%
iShares Core U.S. Aggregate Bond ETF (AGG)
Weighted Avg Maturity - 8.09 years
Weighted Avg Coupon - 3.55%
Weighted Average YTM - 4.86%
iShares Core Global Aggregate Bond UCITS ETF (AGGG)
Weighted Avg Maturity - 8.21 years
Weighted Avg Coupon - 2.82%
Weighted Average YTM - 3.7%
מכולם אפשר לקבל את הקופון של איזור ה 4% (חוץ מ AGGG שמשלמים עוד על הפיזור אני מניח)
אני מנסה להבין כמה דברים:
1. ממה שאני מבין ההבדל בין Weighted Avg Coupon ל Weighted Average YTM הוא שהראשון זה הערכה לדיבידנד שהקרן תחלק (מהקופונים) בעוד שהשני זה מתוקנן למחיר הבונדס אבל למה אכפת לי מזה? הרי זה לא אגח שמחזיקים עד הסוף ואז אפשר לדעת את YTM בהתאם למחיר הנוכחי כי בעוד X שנים כשאמכור את הETF המחיר סביר מאד יהיה שונה.
2.בהמשך לנקודה הקודמת, מרגיש לי שזה לא באמת מבטיח תשואה סולידית לקראת פרישה כי אני בעצם עדיין מהמר פה על הריבית ובהתאם לזה למחיר של ה ETF עוד 10 כשארצה למכור, ואז האם במקרה כזה יותר הגיוני לקנות 10year Treasury notes שנותנות 4.5% והלחזיק לכל התקופה?
תודה!