🕒 פורסם בתאריך: 12/06/2025 08:25
בהחלט. זה לחלוטין עמלה. אלא ש:
הסכום הדולרי תמיד זהה. אם אתה מתנהל בדולר, ומשלם בדולר, אתה לא פוגש בכלל את העמלה הזאת.
אני לא טוען שאתה יכול לחיות בארץ ולא לפגוש בהמרת מט"ח, וגם לא שזה דבר לא-חשוב לדעת, אני כן אומר שלמי שרוב הונו בדולרים, ברכישות קטנות מדובר באובר-אופטימיזציה.
מצחיק לחסוך 10 שקל בהמרת מט"ח, כשיש לך 100K$ שנעו החודש ב4% עם שער החליפין "הרשמי". הפסדת\הרווחת הרבה יותר, ואין לך מה לעשות עם זה.
ברגע שאתה יוצא מהדולר שבחשבון שלך חזרה לשקל, מומלץ לקבל שער טוב, כי אלה סכומים משמעותיים. עדיין, לא הייתי מעביר את הכסף ויה-דולורזה כדי לחסוך כמה שקלים.
שטויות. מי החליט שמה שמעניין אותי זה מה שיש לי שליטה עליו?
4% שהפסדתי בשער החליפין החודש, +1% שהפסדתי באינפלציה, על 100K$, משמעותי הרבה יותר מה2% שהרווחתי בשער המרה כשקניתי ב70$ באמזון, כמה פעמים בחודש.
אלה בהחלט אובר-אופטימזציות שאני לא מתעסק איתן, אבל אולי אני פשוט לא צורך מספיק בקניות באינטרנט\בחו"ל, אלא מעדיף לחסוך, אז זה פחות פוגש אותי.
דוגמא קונקרטית: במקום לשלם לברוקראז' על מרווח המרה X, אני יכול להעביר את הכסף דרך WISE ולחסוך טיפה. גם לטרחה שלי יש מחיר.
מזכיר לי את האשכול שחתול לילה הגיב סמיילי עצוב למי שרצה לפתוח חשבון כדי לקבל 100$ בחינם, ואז לסגור, וכבר יש לו מיליונים.