⬅ חזרה לאינדקס

קרן לילד

🕒 פורסם בתאריך: 02/06/2025 11:34
היי בעקבות גירושין והסכם מוזר אני מבקש להפקיד סכום משמעותי על שם הבן שלי ל20 שנה, ההסכם לא מאפשר לאף אחד מן ההורים לבצע פעולות בכסף ללא הסכמה של השני ובמקרה פטירה הכסף יועבר לטיפול נאמן.

סוכנת הביטוח שלי ממליצה על קופת גמל עולם מהסתכלות על המסלולים הבנתי שאין קופה כרגע שמציעה השקעה מפוזרת על אירופה / שווקים מתפתחים מלבד ארהב (בדקתי את מסלול מניות מחקים מדדים ומסתבר שזה מחולק על קרנות אמריקאיות כאשר הנאסדק כמעט 90 אחוז, בעוד שמחקה סנופי הוא רק סנופי ומסלול מניות רגיל מכיל משקל משמעותי על מניות ישראליות ואני נגד זה לטווח כזה ארוך).

האם ידוע על מכשיר פיננסי שמאפשר חשיפה רחבה מנייתית בארץ או אפילו בחול ? גם שקלתי לפתוח חשבון אפוטרופוס במיטב טרייד אבל זאת העדיפות הכי פחות טובה בעיני כן הייתי רוצה קרן מנוהלת על ידי "מקצוענים".
🕒 פורסם בתאריך: 02/06/2025 15:09
אני הייתי פותח חשבון בבית השקעות, בעלות זניחה של דמי ניהול, קונה אחת הקרנות האיריות העולמיות, ונותן לכסף לשבת שם 20 שנה.

מניסיון אישי, יש לי גם סכום יחסית קטן ב"חשבון צל" תיק השקעות מנוהל עי "מקצוענים" מה שה"מקצוענים" עושים, קונים לך מספר קרנות נאמנות עם דמי ניהול שערוריתיים של כ2 אחוז שמונפקים על ידי החברה שלהם. כלומר, הם צריכים להכות את השוק בכל שנה בלפחות 2 אחוזים כדי שיהיה להם יתרון על תיק מדדים זול.