⬅ חזרה לאינדקס

פיזור השקעות מחוץ לארה״ב

🕒 פורסם בתאריך: 04/06/2025 16:05
שלום,

אני מנהל זה קרוב לעשור תיק שבנוי מסט קרנות עוקבות, עיקר התיק מבוסס על הS&P500 (כפי שמומלץ ברוב המדריכים לפיזור/ניהול תיקים שמצאתי באתר ובמקומות אחרים).

יש כרגע הרבה תנודתיות וחוסר בטחון לגבי העתיד הכלכלי של ארה״ב ואני לא מרגיש בנוח עם החלוקה הזו, ואני מחפש פיזור תיק שמגביל את ההשקעה בארה״ב עד נגיד 25% - אם יש הצעות / כיוונים איפה לחפש אני ממש אשמח

תודה מראש
🕒 פורסם בתאריך: 04/06/2025 16:09
הודו

ישראל

גרמניה
🕒 פורסם בתאריך: 04/06/2025 16:13
שאלתי את ג'מיני והנה התשובה:

קיימות מספר קרנות סל (ETFs) המאפשרות חשיפה לשוק המניות העולמי, תוך כדי אי הכללה של ארצות הברית. קרנות אלו מכונות לרוב "Global ex-US" או "International".

הנה כמה מהבולטות שבהן, יחד עם הסבר על מה שהן כוללות:

קרנות המחקות מדדים בינלאומיים רחבים (כולל שווקים מפותחים ומתפתחים, ללא ארה"ב):

Vanguard FTSE All-World ex US ETF (VEU) / Vanguard Total International Stock ETF (VXUS):

אלו קרנות פופולריות מאוד, המנסות לעקוב אחר ביצועי מדד FTSE Global All Cap ex-US Index (או דומה).

הן מספקות חשיפה רחבה לאלפי חברות בשווקים מפותחים ומתפתחים ברחבי העולם (למעט ארה"ב).

דמי הניהול שלהן נחשבים נמוכים מאוד.

iShares Core MSCI Total International Stock ETF (IXUS) / iShares MSCI ACWI ex U.S. ETF (ACWX):

עוקבות אחר מדד MSCI ACWI ex USA Index (או דומה).

גם הן מספקות חשיפה רחבה לחברות גדולות ובינוניות מחוץ לארה"ב, הן בשווקים מפותחים והן בשווקים מתפתחים.

דמי הניהול שלהן לרוב תחרותיים.

Amundi MSCI World Ex USA UCITS ETF Acc (IE00085PWS28) / Xtrackers MSCI World ex USA UCITS ETF 1C (IE0006WW1TQ4):

אלו הן דוגמאות לקרנות אירופאיות (UCITS) העוקבות אחר מדד MSCI World ex USA.

חשוב לבדוק את סוג הקרן (צוברת דיבידנדים - Acc, או מחלקת - Dist) ואת יעילות המס שלה בהתאם למיסוי בישראל.

נקודות חשובות שכדאי לקחת בחשבון:

מדד בסיס: בדקו איזה מדד כל קרן עוקבת. למרות שהשם דומה, ישנם הבדלים קלים בין מדדי FTSE ו-MSCI מבחינת הרכב המדינות והחברות.

דמי ניהול (Expense Ratio): העדיפו קרנות עם דמי ניהול נמוכים ככל האפשר, שכן הם משפיעים ישירות על התשואה נטו שלכם.

סוג הקרן (צוברת/מחלקת):צוברת (Accumulating/Acc): דיבידנדים מושקעים מחדש אוטומטית בקרן. לרוב עדיף למטרות מיסוי בישראל (דחיית אירוע מס).

מחלקת (Distributing/Dist): דיבידנדים משולמים למשקיעים.

נפח מסחר ונזילות: ודאו שהקרן נסחרת בנפח מסחר מספק כדי למנוע קשיים בקנייה/מכירה.

שיטת העקיבה (Replication Method): ישנן קרנות בעלות עקיבה פיזית (מחזיקות את המניות בפועל) וישנן בעלות עקיבה סינתטית (באמצעות מכשירים פיננסיים). לכל אחת יתרונות וחסרונות.

זמינות בישראל: לא כל קרן סל הנסחרת בחו"ל זמינה למסחר דרך הברוקרים הישראלים. מומלץ לבדוק זאת מראש. חלק מהברוקרים מאפשרים מסחר ישיר בבורסות זרות, ואחרים מציעים קרנות סל איריות ברישום כפול הנסחרות גם בתל אביב.

לפני כל החלטת השקעה, מומלץ לבצע מחקר מעמיק, לבדוק את התאמת הקרן ליעדי ההשקעה ולפרופיל הסיכון שלכם, ואף להתייעץ עם יועץ השקעות מוסמך.
🕒 פורסם בתאריך: 04/06/2025 17:15
אני מציע לך לברר לעצמך קודם על סמך מה אתה מקבל החלטה להשקיע

על סמך נתוני עבר, על סמך תחזיות גאופוליטיות, על סמך פרשנים וכו

יהיה לך הרבה יותר ברור מה לעשות ותבין יותר מאיפה נובעות עצות של אחרים
🕒 פורסם בתאריך: 06/06/2025 10:38
אני חושב שעדיף VT ולא לשחק עם אחוזים לבד.

שם החלוקה לפי שווי שוק של המניות במדינות השונות.

אם ארה"ב תרד מגדולתה אז הכל יתעדכן אוטומטית בלי שתצטרך לדאוג.

כל עוד אתה מכניס כסף חדש כל חודש, אתה לא תפסיד הרבה.