⬅ חזרה לאינדקס

רגישות ביחסים בין אישיים בסביבת העבודה ובכלל

🕒 פורסם בתאריך: 05/06/2025 20:24
היי,

בשנתיים האחרונות אני מרגיש שקשה לי יותר ויותר בהתנהלות מול אנשים – בעיקר בסביבת העבודה, אבל לא רק.

הקושי המרכזי שלי והרגישות הגבוהה שלי היא בעיקר מול מצבים שבהם יש חציות גבול, שתלטנות, ניסיון לתפעל ולנצל, מניפולציות רגשיות, או תקשורת לא כנה ואותנטית.

יש הרבה כאלה תמיד אבל אצלי אני מרגיש שזה ממש מעורר אותי.

(אני לא מושלם גם מן הסתם.. אני קורא הרבה בשביל להבין מה מעורר אותי ומתחיל להיות מודע יותר ויותר לחלקים בהתנהגות שבי שמזינים לפעמים דינמיקות לא מיטיבות וגם עושה צעדים ראשונים בתקשורת אסרטיבית והצבת גבולות כשצריך)

ועדיין זה מלווה אותי רבות במחשבה ושואב ממני אנרגיה רבה, ואני מנסה להבין לעומק למה זה מפעיל אותי כל כך, ואיך אפשר להישאר יציב, מחובר לעצמי ומוגן רגשית גם כשיש מסביב דינמיקות כאלה.

אם יש לכם המלצות לספרים (בכל שפה), מקורות טובים, תכנים שעזרו לכם או פשוט תובנות אישיות – ממש אשמח לשמוע.

אולי זו פנטזיה בלבד אבל אני חולם על איזה ספר או תבנית מחשבה שתחולל אצלי איזושהיא טרנספורמציה שאני אתחיל להתנשא מעל הביצה הזו.

תודה רבה
🕒 פורסם בתאריך: 05/06/2025 20:42
צריך קודם כל להבין מה תרבות והרגלי העבודה של העסק האם זה מקום עבודה במגזר הפרטי עסקי או מגזר ציבורי?
🕒 פורסם בתאריך: 05/06/2025 20:48
משרד פרטי/משפחתי קטן כ-15 עובדים. יכול להיות שזה מייצר גם איזושהיא סביבת עבודה יותר תחרותית סביב השגת הטבות או תשומת לב מהבוס (גם אם זו סתם פוזיציה עם יותר נראות או השפעה) הכוונה בהשוואה לאיזה תאגיד גדול
🕒 פורסם בתאריך: 05/06/2025 20:55
הבנתי, האם התקבלת לעבודה הזו בזכות קשרי משפחה או משהו בסגנון ואתה עובד במקום כבר מעל לשנתיים?
🕒 פורסם בתאריך: 05/06/2025 20:57
ללא קשרים ואני עובד כבר מעל שנתיים
🕒 פורסם בתאריך: 05/06/2025 21:09
תכלס לעבוד עם אנשים כאלה מנסים לשלוט, לתפעל, להוציא אותך מהכלים. יש את אלה שמניפולציות רגשיות זה התחביב שלהם, ואתה נשאר תוהה אם בכלל מדברים אמת או רק משחקים משחקים. במקומות קטנים זה עוד יותר מורגש, כי אין לאן לברוח, וכל דבר קטן הופך לסיפור ענק. לפעמים פשוט כדאי להגיד יאללה, בואו נהיה כנים ונעבור לזה בשקט
🕒 פורסם בתאריך: 05/06/2025 21:14
תמצא קולגות שאתה יותר מתחבר אליהם במשרד ותפרוק, תתלונן, תרכל, תקשור קשרים, זה יעזור לך לעבור את השבוע.

אם לא במשרד, אז תעשה את זה עם חברים אחרים, לדבר על הבעיות עם מישהו אחר זה עוזר לשחרר את הלחץ.
🕒 פורסם בתאריך: 05/06/2025 21:14
אולי כי אתה אדם אותנטי וטוב
🕒 פורסם בתאריך: 05/06/2025 21:18
בדרך כלל בוס רעיל, לא יציב וכו' מוביל למקום עבודה רעיל, לא יציב וכו'

או שתשלים עם זה, או שתחליף

אגב, אפשר להבין שזה רק מקום עבודה, להתנהג בהתאם ולפרוק עם חברים קרובים או משפחה
🕒 פורסם בתאריך: 29/06/2025 22:56
מודעות עצמית והצבת גבולות הן התחלה טובה לטיפול בעניין.
🕒 פורסם בתאריך: 29/06/2025 23:18
No More Mr. Nice Guy \ Robert Glover