⬅ חזרה לאינדקס

RSU - אתם מחשיבים את הכל? או רק את המניות שהבשילו?

🕒 פורסם בתאריך: 17/07/2017 02:48
עברתי על כמה שרשורים קשורים אבל לא מצאתי לזה התייחסות.

למי שמחזיק RSU, בהנחה שמסתכלים על זה כחלק מהתיק הכולל, אז איזה חלק אתם לוקחים בחשבון? את כל המניות? או רק את אלו שהבשילו וזמינות למכירה?

כלומר, המניות שעדיין חסומות לא באמת שלי (או יותר נכון - שלי אבל לא יכול למכור אותן אם אני רוצה) עד שיגיע התאריך vesting שלהן, אז אני תוהה אם בכלל להכליל אותם כחלק מהשווי הכולל של התיק או לא.
🕒 פורסם בתאריך: 17/07/2017 04:50
מה הלב שלך אומר לך? לך עם הלב בעניין הזה
🕒 פורסם בתאריך: 17/07/2017 06:43
רק את ה-vested. השאר בפירוש עדיין לא שלי.
🕒 פורסם בתאריך: 17/07/2017 07:26
פלח נפרד בתיק. לא קשור לא לחלק הפסיבי ולא לחלק האקטיבי בתיק שלי.

ג"נ: מחזיק אופציות בלבד (שאינני סוכם לשווי הנקי לצורך פרישה).
🕒 פורסם בתאריך: 17/07/2017 08:18
אבל זה יותר שלך מאשר משכורת עתידית שעוד לא קיבלת, לא?

כלומר, יש נאמנות עם השם שלך כנהנה.

ברור לי שהנושא פה הוא אקדמי לחלוטין, וזה לא משנה אם ומתי מחשיבים את זה כחלק מהשווי הנקי, וכמובן שלא הייתי פורש על סמך הסכומים הללו בהנחה והם מביאים אותי ל-3/4%.
🕒 פורסם בתאריך: 17/07/2017 08:36
החלק שעוד לא vested? יש לי רק הבטחה של החברה שאקבל אותו בעתיד אם אשאר בחברה. אם אני מתפטר/מפוטר לא אקבל אותו. לכן מבחינת ״האם זה שלי״ זה בדיוק כמו משכורת מבחינתי.
🕒 פורסם בתאריך: 17/07/2017 09:01
ובפרפראזה על משחקי הכס: "What is vested may never die"
🕒 פורסם בתאריך: 17/07/2017 09:36
גם אם החברה נקנית עי חברה אחרת האופציות בחברה המקורית מתאפסות אלא אם כן תקבל אותם בחברה החדשה (לא מובטח הדר, תלוי במעמדך ובמומ שתנהל)
🕒 פורסם בתאריך: 17/07/2017 10:59
אני לא יודע. עד אתמול בכלל לא חשבתי על זה והחשבתי את כולן, אבל עכשיו כשאני חושב על זה אני יותר נוטה להחשיב רק את אלו שהבשילו.

הלב אומר להחשיב אבל הראש אומר לא :)
🕒 פורסם בתאריך: 17/07/2017 13:05
רק את אלה שהבשילו, 50% מס.
🕒 פורסם בתאריך: 17/07/2017 21:47
אני הייתי מכליל רק מה ש vested. הרי כשאני אעזוב את החברה (מתישהו) חלק מהמניות האלו ״יעלמו״. זה לא שהתיק שלי קטן בגלל זה, נכון?

והייתי מחשיב כחלק מהפלח המנייתי (פלח מנייתי עם מגבלה שהוא חייב לשבת במנייה ספציפית).

בנוסף, אם אתה עוקב אחרי ה״מס הגלום״ בתיק (ונראה לי שבאופן עקרוני כדאי לעשות את זה, אחרת תחשוב שיש לך יותר כסף ממה שבאמת יש לך כשתצטרך אותו), אז שים לב שהחישוב למס על RSU קצת יותר מורכב (פירותי עד ״מחיר 30״ והוני מעל).
🕒 פורסם בתאריך: 18/07/2017 16:01
לחלוטין רק מה ש-Vested.

מבחינתי RSU זה חלק מהתגמולים שלי מהחברה, בדיוק כמו משכורת. לא מכניס משהו שעוד לא קיבלתי. יש לי הבטחה מהחברה לקבל עוד X מניות אם אשאר עוד שנה, בדיוק כמו שיש לי הבטחה מהם לקבל Y ליש״ט אם אשאר באותו הזמן.