⬅ חזרה לאינדקס

רסק עגבניות כשיעור לחיים

🕒 פורסם בתאריך: 24/06/2025 19:11
היום יצאתי לקנות רסק עגבניות וחמאת בוטנים. מתברר שיש הרבה בחירה לרוטב עגבניות. היו כמה סוגים שם: 100 ג׳ ב־₪3.9, 240 ג׳ ב־₪5.9, 260 ג׳ ב־4.9 ומבצע של 8 חבילות של 100 ג׳ ב־₪16 (במקור כל חבילה עולה ₪2.9).

לי נשמע רווחי מאוד 800 ג׳ ב־₪16. הגיוני לקחת את זה, נכון?

לא ולא! שאלתי את ChatGPT מה יוצא הכי זול וזו תשובתו:

בסוף מתברר שהעסקה הטובה ביותר היא 260 גרם תמורת 4.9 ש״ח.

מה הלקח? מבצעים הם דבר טוב, אין ספק. אבל לא לקנות ישר מוצר במבצע אלא לבדוק את השאר. אולי המבצע לא משתלם בכלל.

ודאי כשהמוצר הוא בסך הכול רסק עגבניות.

מקווה שזה עזר למישהו. :)
🕒 פורסם בתאריך: 24/06/2025 19:32
שאלה נוספת היא כמה אתה צריך ומה תעשה עם השארית. אם אתה צריך עבור המתכון שלך רק 100 גרם ותזרוק את השאר, אז האופציה הטובה ביותר היא החבילה של 100 גאם
🕒 פורסם בתאריך: 24/06/2025 19:53
בשביל זה צריך צ'אט?

עשרות שנים אנשים עושים את החישוב הזה בראש...

ליתר ביטחון, היום גם חובה לרשום ליד המוצר את העלות ליחידת מידה
🕒 פורסם בתאריך: 24/06/2025 19:57
לגמרי אוף טופיק -

מקריאת הכותרת הייתי בטוח שאתה הולך לכתוב על הסאטירה של אפרים קישון על המתאבק היהודי (פרודיה על הספר "זירת חיי" של רפאל הלפרין).

יש שם קטע שבו הגיבור רואה על קופסה של רסק עגבניות תמונה של קיבוצניק חסון שעושה עמידת יד אחת על עגבניה,

וזה מתמרץ את הגיבור לנסות לחקות את התמונה.

אחרי אין ספור ניסיונות כושלים (שבהם העגבניה מתרסקת...),

הוא פוגש את הקיבוצניק שבתמונה ושואל אותו איך הוא עשה את זה.

הקיבוצניק עונה לו שהוא בכלל הסתכל על התמונה הפוך - זו לא הייתה עמידה על יד אחת, אלא עמידה רגילה, והנפת עגבניה באוויר.

הגיבור מצטער על כך שזה בלתי אפשרי, אבל שמח ששריריו התפתחו במהלך הניסיונות.

הסיפור הזה עולה לי לפעמים כשאני מתמקד מדי בבעיה,

ולא שם לב שבכלל אפשר להסתכל עליה מזווית אחרת כך שהיא לא בעייתית בכלל...
🕒 פורסם בתאריך: 24/06/2025 19:59
אפשר להקפיא אז כדאי בכלים שונים ולא הכל באחד

לא כולם מחשבון מהלך... אני שונאת לחשב בראש בין היתר כי יכולה לטעות ויותר מידי מספרים זה ''לא כוס התה שלי''.
🕒 פורסם בתאריך: 24/06/2025 20:11
מדוע שאזרוק? אין מקרר? התוקף הוא לשנה. הדברים האלה לא מתקלקלים. בדיוק חשבתי על זה כשהגעתי הביתה חחחחח.

כן. קשה לי עם מתמטיקה.

איך תעשה 5.9/240 בראש? ואם עושים במחשבון, זה בעייתי כי אז אתה עלול לשכוח.

צודק. לצערי לא מקפידים על זה. לא תמיד יש תג מחיר בכלל, אז צריך להיכנסל אתר ולבדוק.
🕒 פורסם בתאריך: 24/06/2025 20:13
עושה מקורב, 5.9 כפול 4
🕒 פורסם בתאריך: 24/06/2025 20:13
יפה שהוא הסכים שעגבנייה תתרסק על היד שלו עשרות פעמים. אין סיכוי שהייתי מסכים לדבר כזה.
🕒 פורסם בתאריך: 24/06/2025 20:14
אני חושב ששנינו מבינים מה האופצייה הקלה יותר. גם לא הבנתי איך הגעת לחישוב הזה.
🕒 פורסם בתאריך: 24/06/2025 22:19
240 גרם זה כמעט רבע קילו ו5.9 זה כמעט 6. אז המחיר הוא בערך 6×4 לקילו. שזה 2.4 ל100 גרם. בחישוב מדוייק יותר נקבל 2.46 ל100 גרם. אפשר לעשות את זה בטור טיילור. חחח
🕒 פורסם בתאריך: 24/06/2025 22:19
האופציה הקלה היא בראש, שים לב:

₪3.9 ל־100 גרם – מעגלת ל4 שח ל100 גרם, משמע 40 שח לקילו

₪5.9 ל־240 גרם – מעגלת ל6 שח ל250 גרם, מכפיל את המחיר ב4, משמע 24 שח לקילו

₪4.9 ל־260 גרם – מעגלת ל5 שח ל250 גרם, מכפיל את המחיר ב4, משמע 20 שח לקילו

₪16 ל־800 גרם – אם זה היה עולה 8 שח ל800 גרם זה היה אומר 10 שח לקילו, אבל זה עולה כפול. אז זה 20 שח לקילו

עכשיו מכיוון שיש תיקו בין אופציה 3 לאופציה 4, ואת אופציה 3 חישבנו בקירוב ואת 4 במדויק. אז אפשר לטייב את החישוב של 3 (בדרך כלל אין צורך בטיוב הזה)

לוקח לי יותר זמן להוציא את הטלפון מהתיק/כיס, מאשר לעבור בראש על כל האמור לעיל. וצריך להוסיף את ההקלדה של הכל, לקרוא את מה שהצאט כותב וכו'.
🕒 פורסם בתאריך: 24/06/2025 22:23
שים לב שתוקף הוא רק עבור מוצר סגור, ברגע שפתחת את המוצר התוקף כבר לא רלוונטי. כמו שהציעו לפניי אפשר להקפיא רסק עגבניות ואז זה ישאר סבבה עד שתנחת פצצה גרעינית על המקפיא.

במקרר לעומת זאת הרסק יגדל עובש אחרי שבוע בערך
🕒 פורסם בתאריך: 24/06/2025 22:53
דווקא במקרה הזה אין כמעט מה לחשב:

א- ₪3.9 ל־100 גרם

ב- ₪5.9 ל־240 גרם

ג - ₪4.9 ל־260 גרם

ד- ₪16 ל־800 גרם

אופציה ב׳ עולה פחות מכפול מאופציה א׳ ונותנת כמות גדולה מכפול ביחס לאופציה א׳. ולכן ברור שהיא טובה יותר.

אני זורקת את אופציה א׳ וממשיכה עם ב׳.

אופציה ג׳ עולה פחות מאופציה ב׳ ונותנת יותר מאופציה ב׳. ולכן ברור שהיא טובה יותר.

אני זורקת את אופציה ב׳ ונשארת עם אופציה ג׳.

החישוב היחידי שאולי צריך לעשות זה בין אופציה ג׳ ל- ד׳.

16 לחלק ל- 8 זה 2 ו- 800 לחלק ל-8 זה 100. אז זה נותן 2₪ ל-100 גרם (או 1₪ ל- 50 גרם) כלומר 5₪ ל- 250 גרם.

כלומר קצת יותר יקר מאופציה ג׳ (5₪ במקום 4.9₪) ונותן קצת פחות (250 גרם במקום 260 גרם). כלומר אופציה ג׳ היא הטובה ביותר.

ספציפית הייתי בוחרת באופציה ד׳ למרות שהיא טיפה יקרה יותר, כי היא מגיעה בחבילות קטנות (של 100 גרם) וזה מאפשר יותר גמישות בשימוש ופחות סיכוי לזרוק חלק לאחר הפתיחה. ולכן לי היא ״שווה יותר״.

לאחר הפתיחה זה מתקלקל יופי.

כאשר החבילה סגורה היא אכן נשמרת להמון זמן.
🕒 פורסם בתאריך: 24/06/2025 23:30
תודה, לא ידעתי. אבל מניסיוני אני לא יודע עד כמה זה נכון.

אני זוכר שהיה לנו בקבוק גדול של רוטב פיצה. לא זוכר כמה זמן לקח לנו לגמור אותו, אבל זה בטוח היה יותר משבוע.

מה ההבדל בין רוטב פיצה לרסק עגבניות מרוכז?

לא רק בקבוק דרך אגב, גם קופסאות כאלה של יכין. וגם כאלו היו לנו במקרר אחרי פתיחה, אבל אני לא זוכר לכמה זמן.
🕒 פורסם בתאריך: 24/06/2025 23:40
אתה משווה גם בין מוצרים שונים לגמרי.

החבילות הקטנות זה רסק מרוכז מאוד הגדולות זה רסק יותר נוזלי גם הרכיבים שונים - למשל כמות הסוכר שהוסיפו לכל מוצר שונה. יש כאלו ללא תוספת בכלל וכאלו שיש ממש הרבה.
🕒 פורסם בתאריך: 24/06/2025 23:52
אז איך לדעת אם לשים במקפיא או לא?
🕒 פורסם בתאריך: 25/06/2025 00:28
בתור בשלנית שמקפידה להשתמש רק ברסק עגבניות 100% ללא תוספות, מצאתי שהכי יעיל לי זה 100ג'. אני גומרת את הקופסא בסיר אחד ולא מכניסה שאריות למקרר (וגם אין לי רצון להקפיא את זה, להבדיל ממזונות אחרים שאני מקפיאה). ההפרש כל-כך זניח ואין סכנת זריקה לפח (מה שמבטל את יתרון המחיר).

ואף מילה על היצרנים שמשחקים לנו בראש עם כל מיני משקלים הזויים כדי לבלבל אותנו???
🕒 פורסם בתאריך: 25/06/2025 00:34
טוב, אני אשים במקפיא ולא במקרר. הבנתי את זה כבר היטב חחחח.

אפשר לשאול מה רע בהקפאה? למה אין לך רצון להקפיא? הטעם משתנה אחריה? זה של פריניר.

ואיך כדאי להקפיא? להעביר לקופסת פלסטיק, או שאפשר באריזה המקורית ולשים בשקית ניילון?

לא יודע אם לשחק לנו בראש, אבל ככל שהמשקל גבוה יותר, המחיר זול יותר ל־100 גרם. סתם הערה כללית. :)
🕒 פורסם בתאריך: 25/06/2025 00:37
במקרה הזה עוד קל להשוות. אני מתחרפנת כשגלילי נייר טואלט באורך שונה בין יצרנים שונים. כשאבקות כביסה יש להם אחוז חומר פעיל שונה על אותו משקל. כשמתמחרים ירקות לפעמים לפי משקל ולפעמים לפי מספר יחידות. ועוד ועוד ועוד
🕒 פורסם בתאריך: 25/06/2025 00:41
מעולם לא ראיתי תמחור ירקות לפי יחידות!

ואולי בגלל זה עדיף קומוניזם – יש מוצר אחד והמחיר שלו נקבע על ידי הממשלה. בלי כל מיני סרבולים.
🕒 פורסם בתאריך: 25/06/2025 09:35
לבקבוק יש מכסה שמייצר אטימה טובה לאריזה.

לרסק עגבניות, אם זו אריזת פלסטיק עם מכסה אלומיניום, אין כלל אטימה לאחר הפתיחה. אם מדובר בקופסת זכוכית אז כנראה שרמת האיטום תהיה טובה.

ובכלל, אחד הדברים החשובים לשמירה על המזון לאורך זמן לאחר השימוש זה להימנע מדאבל דיפ, שמקצר את חיי המוצר בצורה משמעותית.
🕒 פורסם בתאריך: 25/06/2025 09:35
לא מאמין מה קראתי הרגע.

אתם באמת ובתמים קטנוניים כל כך שחיסכון של מספר שקלים על מוצר הוא ממש משמעותי לכם?

כל עוד אתם לא חיים מהיד לפה, ההשוואת מחירים הזו לא שווה את המאמץ, את החיסכון תשמרו לדברים הגדולים.

אני קונה כל מה שאני צריך (בדגש על צריך) בלי להסתכל בציציות יותר מידי. מספר אחוזים לכל כיוון לא מטרידים את מנוחתי.

בחישוב גס ובהגזמה, אם הייתי מקפיד לקנות רק במבצעים ובמקומות זולים יותר, הייתי חוסך כמה מאות שח בחודש, שאם הייתי משקיע אותם זה היה מצטבר לסכום של אולי 300 אלף שקלים לאורך 30 שנה. אז הילדות שלי יקבלו כמה עשרות אלפי שקלים פחות מהירושה, אז מה! הן כנראה כבר יהיו בגיל פנסיה. רק ממכירת הדירה יהיה להן יותר ממליון. זה החישוב שלי והסיבה שאני לא מטריד את עצמי בזוטות.

ושוב, קונה רק מה שצריך.
🕒 פורסם בתאריך: 25/06/2025 09:47
מסכימה איתך, אבל זה קצת טריקי.

מה זה צריך?

כבר כמה שנים שאני זאת שמכינה את הרשימה לקניות ובעלי הוא הוא הקונה בפועל.

מבחינתו, כל מה שרשום ברשימה הוא "צריך". מבחינתי (אילו הייתי אני נוסעת לקניות) זה בסיס לשינויים.

וגם - יש לפעמים ברשימה דברים שהם לא "צריך", כמו חטיפים או שוקולד.

והוא אוהב רק גבינה מיצרן מסוים ולא מוכן לשקול חלופות. אני מעשנת בכמות לא סבירה והוא קונה לי את הזוועה הזאת (זה ברשימה :) ).
🕒 פורסם בתאריך: 25/06/2025 10:23
האם עשית את ההשוואה הזו פעם? ניסית את האלטרנטיבה הזולה ובדקת שזה לא שווה לך את המאמץ? כי אני כן בדקתי וזה חוסך לי אלפי שקלים בחודש, מה גם שברגע שאתה יודע מה המוצר שהכי מתאים לך אתה קונה אותו ישירות בלי לחשוב יותר מדי ברכישה הבאה.
🕒 פורסם בתאריך: 25/06/2025 12:00
אני ניסיתי לעבור לרמי לוי לפני יותר מעשור (רוב המוצרים שלו זולים יותר מאחרים), נגעלתי מרמת התחזוקה בסניף והלכתי משם. אני גם לא אעז להזמין משם און-ליין כי אני חוששת שהמוצרים הרגישים לא מטופלים היטב.

הבעל שלי עבר משופרסל-דיל ליוחננוף כי הראשונים התייקרו מאד, אבל הוא לא מוכן לעבור לויקטורי או לנסות אחרים כרגע. קל ויעיל יותר לערוך קניות במקום שאתה כבר מכיר איפה כל המוצרים יושבים וזה חוסך זמן. אז כן, לפעמים יש תיעדופים אחרים מאשר עלות - זמן, איכות, תחזוקה, נוחות תשלום.

מצד שני, הוא לא קונה רק ביוחננוף. הסיבוב שלו כולל חנות תבלינים ופיצוחים, מוצרים ספציפים בטיב טעם, לפעמים בשר בקצבייה (אם זה לא בשר טחון וחזה עוף) ומוצרים בפיקוח אצל המכולת במושב (כי חשוב לנו לערוך אצלו חלק מהקניות שלנו).

התובנה העיקרית שלי להפחתת עלויות מזון - מקסימום חומרי גלם לאכילה ובישול בבית ומינימום מוצרים מעובדים של חמם והגש או חטיפים. וכמובן תכנון מראש.

הנוסחא הזאת תקפה בתנאי שקונים בחנויות זולות יחסית, ולא בחנויות מובחרות (ירקניית בוטיק, חנות אורגנית וכיוצא בזה) ולא קונים דרך וולט כמה פריטים כי בדיוק נגמר.
🕒 פורסם בתאריך: 25/06/2025 12:03
אתה חדש פה?
🕒 פורסם בתאריך: 25/06/2025 13:03
האמת התלבטתי אם לענות כי תכלס (וכמו שכתבתי בהודעה) אני אעדיף מוצרים שמסיבה זו או אחרת שווים *לי* ולאו דווקא את המוצרים הזולים ביותר.

אבל מבחינה חשבונית/חישובית גרידה לא יכולתי להתאפק :>
🕒 פורסם בתאריך: 25/06/2025 14:07
לכל החוסכות והחוסכים הנלהבים,

שרודפים אחרי קופונים כאילו זה מטבע דיגיטלי נדיר,

שנכנסים לסופר עם אפליקציות, אקסלים, השוואות מחירים ושליח משוריין מ-Ynet כלכלה,

אז הנה, אני כאן כדי לשים סוף לכל הבלאגן הזה עם פטנט מהפכני:

אני פשוט מחליטה כמה אני רוצה לשלם, לא כמה זה עולה.

הגיוני, לא?

הקנייה שלי אמורה לעלות 1000 ש"ח.

מגיעה לקופה – זה 1170 ש"ח.

מה אני עושה? במקום להיכנס להיסטריה צרכנית, אני פשוט שולפת 5 מוצרים ועפה מהם החוצה.

בלי דיבורים, בלי מבצעים, בלי "4 ב־10" שצריך דוקטורט במתמטיקה להבין אותם.

ואז מה? אני יוצאת עם חיוך, עם קנייה בול בתקציב, ובלי תחושת פספוס שהחמצתי את המבצע על דגני בוקר בטעם אכזבה.

ככה חוסכים — לא בודקים מחירים. מכתיבים אותם.

כי הרי מי שצריך 32 סוגי חטיפים לילד בן 3 – הבעיה היא לא בסופר, אלא בלוגיסטיקה בבית.

וכשמבינים שהמוצר הכי יקר בקנייה זה ה"אולי נצטרך את זה", אז פתאום התקציב עומד בזכות עצמו, בלי בג"צ ובלי בגאז'.
🕒 פורסם בתאריך: 25/06/2025 14:18
לפי מה החלטת שהקניה שלך אמורה לעלות 1000 ש"ח?

באמת מעניין מה את מחזירה? טיטולים? לחם? חלב? או דברים שלא היית צריכה בכל מקרה גם אם זה נכנס באלף ש"ח.

אם את מחזירה דברים ולא מרגישה שחסר אז כנראה הסכום לא נכון.
🕒 פורסם בתאריך: 25/06/2025 14:21
שאלה רצינית - האם יש הודעה שאת/ה כותב פה בפורום ללא שימוש בצאטגיפיטי (או חבריו)?
🕒 פורסם בתאריך: 25/06/2025 14:25
באמת מעניין.

ואני השקעתי ועניתי לה/ו ברצינות.
🕒 פורסם בתאריך: 25/06/2025 15:04
מעניין. אז איך להקפיא? להעביר לקופסת פלסטיק?
🕒 פורסם בתאריך: 25/06/2025 16:33
ראיתי פעם שאמא שלי מקפיאה במגש של קוביות קרח וככה היא יכולה להוציא כמה שהיא צריכה.
🕒 פורסם בתאריך: 25/06/2025 16:41
שכחת לשאול את גוגל? הוא יביא לך ים של עצות.
🕒 פורסם בתאריך: 25/06/2025 17:14
אפילו צאט גיפיטי לא כזה החלטי כמוך.

ובכן, זה כנראה סימן ברור שהגענו לשנת 2025

שבה אם מישהו כותב משפטים עם קצת השקעה, רמז לסגנון, ופסיק במקום הנכון, מיד חושדים שהוא רובוט.

בעידן שבו רוב הפוסטים נכתבים כמו סיכום של שיחת טלפון בזמן נהיגה,

כל מי שמשתמש בתחביר בסיסי נחשב בינה מלאכותית עם רגשות.

אז כן, אם אתה נשמע כאילו אתה יודע מה אתה אומר — סימן שאתה כנראה לא אנושי.

כי הרי בני אדם אמיתיים כבר לא מתנסחים. הם רק מגיבים, מאשימים ושולחים אימוג'י עצבני.
🕒 פורסם בתאריך: 25/06/2025 17:18
כן, שמעתי על זה.
🕒 פורסם בתאריך: 25/06/2025 17:19
אפשר לדבר רק עם ChatGPT, לבקש ממנו עצות לחיים, לחפש כל מיני דברים בגוגל. אבל אני חושב שכולנו מעוניינים בתקשורת אנושית, ודאי אישה כמוך שמעריכה כל כך חיים קהילתיים. :)
🕒 פורסם בתאריך: 25/06/2025 17:24
רוטב מוכן מכיל בד"כ תוספות משמרות. או חומר משמר או מלח וסוכר וחומצה בכמות גבוהה שהם כולם חומרים משמרים. ברסק עגבניות יש רק מעט סוכר, ובוודאות יתעפש אחרי מספר ימים גם במקרר.
🕒 פורסם בתאריך: 25/06/2025 17:39
תקשורת אישית לענייני נושאים טריוויאלים יכולה להיות מאד משעממת.

אני נוטה לחפש בגוגל פתרונות שעבדו לאנשים ולבחור מתוך זה מה עושה לי שכל לנסות.

האם אנחנו בשיחה על רסק עגבניות כאן? או על משהו רחב יותר?
🕒 פורסם בתאריך: 25/06/2025 22:23
הצד החיובי בעליית המחירים הוא שאם שצריך להוציא פחות מוצרים בשביל לחסוך 170 ש"ח.
🕒 פורסם בתאריך: 25/06/2025 22:28
לזה אני קורא ״לראות את חצי הכוס המלאה״.
🕒 פורסם בתאריך: 25/06/2025 22:32
אני לרוב הולך על האלטרנטיבה הזולה. ף

אם יש מוצר ליד על המדף שהוא נראה זהה ובמחיר יותר זול, למשל המותג הפרטי של הרשת, אני אבחר בו. אני לא אבחר בנייר טואלט זול, או בנייר מטבח זול, פה האיכות חשובה. אני לא אקח שמן זית שעולה 45 שקלים אלא משהו מיובא מספרד בחצי מחיר (לא מאמין ש"שמן זית ישראלי" טוב יותר ולא מעורב עם מיובא).

אבל אני לא אצא מהכלים לחסוך כמה שקלים.
🕒 פורסם בתאריך: 25/06/2025 22:32
או ברוח השרשור, להוציא מהעגבניה עגבניאדה.
🕒 פורסם בתאריך: 25/06/2025 23:11
אם האיכות לא חשובה לך בשמן זית, למה לטרוח?

שמן זית בכבישה קרה מתחיל להתעפש תוך שנה-שנתיים מיצורו. עדיף לא לקנות בכלל ( שמן זית מזוכך לא שווה את מחירו ושמן קנולה מזוכך לא מתעפש).

אני קונה שני פחים של 5 ליטר לשנה מחקלאים בעמק שמגדלים, אני אפילו לא מתקרבת לבית בד, ובטח שלא לסופרמרקט.
🕒 פורסם בתאריך: 25/06/2025 23:17
לא כל האנשים אוכלים ״אורגני״. הכול בסדר.

שמן זית עדיף גם אם לא קנית אותו מהחקלאי הקרוב לביתך. יש כאלה שגם מעדיפים את הטעם. לא כל האנשים גרים בקיבוץ או במושב, ואין שום בעיה בשמן זין מיובא שקונים בסופרמרקט. לא שיצא לי להיתקל, אבל אם אנשים נתקלים והוא זול יותר – מה רע?

אחלה שוק חופשי, אחלה מהפכה תעשייתית.
🕒 פורסם בתאריך: 25/06/2025 23:59
שנתיים? אצלי בקבוק של 750 מ"ל נגמר תוך שבוע. השמן ה"ישראלי" המהודר והיקר הוא, על פי כתבות תחקיר, תערובת של שמן מיובא וישראלי, אולי אפילו רוב רובו מיובא. אז כבר עדיף לקנות את המיובא בחצי מחיר.

לגבי מגדלים ישראלים שמוכרים לך פח של 5 ליטר, קשה לי לסמוך. כשזה פרטי, קל מאוד להכפיל את הרווח בחימום הזיתים בזמן הכבישה, וערבוב שמן לא איכותי בתערובת, גם רמת החומציות לא ידועה ואולי תנאי האחסון לא אופטימליים, שמן ממפעל ישראלי או מיובא, אני ממש רוצה להאמין שעבר איזושהי ביקורת איכות מינימלית.

לגבי הכמות, שמן זית מתחיל להתחמצן ברגע שנחשף לאויר, כשפותחים פח, האיכות יורדת עם הזמן, אם פח מחזיק לך יותר משנתיים, אני משער שהשמן התחמצן.
🕒 פורסם בתאריך: 26/06/2025 10:43
ואוו!

אני לא משתמשת בשמן זית לכל דבר, אולי מכאן נובע הפער? לטיגונים ואפייה - שמן קנולה/חמאה, לתבשילים וסלטים - שמן זית.

בהתחשב בכמויות השמן שאתה משתמש, גם שמן זית בחצי מחיר נשמע לי יקר מאד.

תקנה פעם אחת מחקלאים אמיתיים ואז תחליט.

לא היצרנים הגדולים, החקלאי הקטן שאתה נכנס אליו למשק.

אני סומכת ב-100% על החקלאים הצנועים והחמודים שאני קונה אצלם. יש להם כמה זנים, הם לא מערבבים ביניהם. כשאני מתקשרת לברר אם אפשר לבוא, האישה אומרת לי שהזן הספציפי שלי יהיה החל מתאריך X כי עוד לא קטפו או כבשו אותו או כי נגמר.
🕒 פורסם בתאריך: 26/06/2025 10:44
גם אני לא, עדיף לא לבנות דימויים על אנשים, סבבה?
🕒 פורסם בתאריך: 01/07/2025 01:25
רק בחלק מהמקים הוא צודק ישנם קופסאות אותו דבר ממש אבל תמיד טוב להחכים ולשים לב לעוד פרטים!!
🕒 פורסם בתאריך: 01/07/2025 01:27
כולם אוהבים לתמחר אבל כשאתה יודע את זה אתה מתמחר הפוך ורק מרוויח מהשטיקים שלהם לא?
🕒 פורסם בתאריך: 01/07/2025 02:26
העניין הוא שלא תמיד קל לתמחור הפוך
🕒 פורסם בתאריך: 01/07/2025 02:30
אני מסכים

אבל בדרך כלל זה הגיון פשוט

שים לב לגודל חבילה כמות איכות וכו'

נראה לי שאת הסברת את זה מצויין כבר

ומי שישים לב פשוט ירוויח

ובעשרות אחוזים