⬅ חזרה לאינדקס

מסחר באופציות - מס, פלטפורמה מתאימה וכניסה בטוחה

🕒 פורסם בתאריך: 28/06/2025 00:46
שלום לכולם!

לאחרונה התחלתי להיכנס למחילת הארנב של אופציות, והגעתי למקום בו אני מרגיש יחסית בטוח להתחיל מסחר באופציות.

רציתי לשאול מספר שאלות שלא הצלחתי למצוא להם תשובה במקומות אחרים, ושאני בטוח שהידע הנרחב בפורום הזה יוכל לענות בקלות.

1- במידה ואני משלם פרמיומים - האם אוכל לקזז אותם עם רווחים ממניות?

לדוגמא - שילמתי 500 דולר פרמיום על אופציה, האם אוכל למכור רווח בשווי 500 דולר ולא לשלם מס רווחי הון עליהם?

2- אני כרגע סוחר במיטב טרייד, אבל לא התלהבתי בכלל על פלטפורמת האופציות שלהם. שאלה לסוחרי האופציות - באיזה פלטפורמה אתם משתמשים? מה היתרונות על פני אחרות?

3- אני אמנם למדתי את הפעולות הבסיסיות ואת החוקיות של הדבר, אבל איך אני אוכל לודא שאני באמת בשל לזה מבחינת ידע אישי? ברמה הרגשית אני מרגיש מוכן, אבל אני לא רוצה למהר עם משהו כזה.

תודה על הקריאה ועל העזרה!
🕒 פורסם בתאריך: 28/06/2025 07:21
אופציה זה בסוף ני"ע עם מחיר. הפרימיום זה לא איזה תשלום נוסף, זה פשוט חלק ממה שמרכיב את המחיר. אפשר לקזז.

אינטראקטיב ברוקרס. יש ממשק מתקדם למסחר באופציות.

לפתוח paper account עם כסף וירטואלי ב אינטראקטיב ולהתאמן על אופציות ומחירים אמיתיים.

יש פורומים בעולם שאופציות זה עיקר הדיון שם. מומלץ לא להסתמך על הידע רק מכאן.
🕒 פורסם בתאריך: 28/06/2025 08:26
תודה על המידע!

ממש משמח להבין שאפשר לקזז עם פרמיום, זה בונוס עצום.

שאלת המשך - יש לי רווחים גדולים במיטב שכרגע שלא מימשתי, האם יש דרך שבה אוכל להעביר את המניות לאינטרקטיב מבלי למכור אותם ולספוג את המס?
🕒 פורסם בתאריך: 28/06/2025 10:21
באינטרקטיב אתה לא יכול לסחור בניירות ערך שנסחרים בתל אביב, אז כל עוד לא מדובר על כאלה אתה יכול לבצע העברה כזאת ללא אירוע מס.