⬅ חזרה לאינדקס

סעיף 102 לעובד שעובר לחו"ל

🕒 פורסם בתאריך: 03/07/2025 23:51
יש סוכוי למעבר לאירופה (ספרד) תוך כחצי שנה ללא כוונה ברורה אם חוזר או לא, לאחרונה קיבלתי אופציות לפי סעיף 102 שחלקם כבר VESTED וחלק יבשילו בשנים הקרובות,החברה לא נסחרת אך יש פוטנציאל שתוך כמה שנים תימכר.

כמה שאלות:

1. מה קורה עם האופציות שכבר הבשילו בזמן שאני חי בחו"ל, עדיין תחת 102?

2. מה קורה אם האופציות שיבשילו כשהיה בחו"ל, צריך לשלם עליהם מס בהבשלה?

3. מה קורה כשהחברה נמכרת, אני אשלם לפחות על החלק שקיבלתי כשחייתי בארץ מס הוני? אני אשלם לישראל או ספרד?

4. אם אני אעבוד בספרד תחת EOR (כי לחברה אין ENTITY בספרד), אני עדיין אהיה זכאי לאופציות? אופציה אחרת זה להפוך לפרילנסר בספרד ולתת חשבונית לחברה שישראל, החברה בישראל יכולה "לשמור" לי על האופציות עד למכירה?

הרבה שאלות מורכבות, אשמח לכיוון
🕒 פורסם בתאריך: 04/07/2025 10:16
מציע להתייעץ עם עו"ד בנושא (יכול להיות שהמשרד שמייצג את החברה שלך אם אתה מרגיש בנוח, אבל עדיף מישהו שלך) ולא להסתמך על מה שאני כותב.

הכל נסוב סביב תושבות המס, לצורך העניין אם השנה היית בישראל יותר מחצי שנה אז אתה נדרש לשלם מס בישראל ולכן תוכל להשאר עובד החברה למשך השנה (אם החברה מסכימה) ולהמשיך לצבור אופציות ולשלם מס לפי החוק הישראלי (גם על השכר).

באופן עקרוני, מכיר 2 אפשרויות העסקה - אחת דרך חברה כמו deel והשנייה היא כפרילנסר.

בכל מקרה, מכיוון שאתה לא תהיה יותר עובד החברה אז אתה לצורך העניין בדומה לעובד שעוזב נדרש לקנות את האופציות שהן vested ומאבד את האופציות שהן לא vested.

מה קורה לגבי האופציות ש"הפסדת" זה לחלוטין תלוי במשא ומתן שלך מול החברה - כשהאפשרויות נעות בין אקסלרציה (לא סביר, כי אין לחברה שום אינטרס... מבטל את הרעיון של אופציות כנגד השארות בחברה), הענקה מחודשת של אופציות לא לפי 102 או כלום.

לגבי נושא המיסוי על האופציות זה שונה בין מדינה למדינה ולכל לא יודע לפרט ספציפית לספרד.
🕒 פורסם בתאריך: 04/07/2025 10:23
המעבר הוא דרך החברה? כלומר אתה ממשיך לעבוד שם?
🕒 פורסם בתאריך: 04/07/2025 10:33
אני אמשיך לעבוד בחברה, אבל בגלל שאין לה ENTITY בספרד שזה תנאי של ספרד לשלם ביטוח לאומי, אני אצטרך לעבוד כפרילנסר תחת ויזה של נווד דיגיטאלי ולהוציא לה חשבונית, או דרך חברה כמו DEEL או PAPAYA שמציעים EOR וליהות מועסק דרכם (600$ בחודש עלות) אז אני מבין נכון אני אצטרך לנתק את הקשר העסקה הישיר מול החברה.