⬅ חזרה לאינדקס

החזר מס רווח הון לתושב חוץ

🕒 פורסם בתאריך: 06/07/2025 22:58
עברתי לאנגליה ב-2022 ואת שנת המס 2023 דיווחתי כ"לא תושב" (אחרי קצת הלוך חזור עם מס הכנסה). כעת התיק במצב "לא פעיל מיועד לסגירה".

ב-2024 פדיתי חלק מקרן השקעות בארץ שיצרה רווחי הון, והופרש מס במקור. אני צריך לקבל החזר מס מישראל כדי לשלם מס באנגליה במקומו, לפי אמנת המס.

למישהו יש ניסיון בזה? האם זה טופס 1301, או שזה יפתח לי תיק מחדש? טופס 1301 מקוון לא מאפשר להוריד את הסימון מ"תושב", האם הדרך הנכונה היא להעלות PDF?

תודה מראש!
🕒 פורסם בתאריך: 07/07/2025 01:25
עדיף לפנות ליועץ מס, שיכול לוודא את מלוא התמונה מקצה לקצה
🕒 פורסם בתאריך: 07/07/2025 06:12
יש שדות שמס הכנסה מאפשר לשנות רק בפנייה באזור האישי עם אסמכתאות מתאימות.

עשית ניתוק תושבות סדור מולם?

שים לב שההחזר יהיה חלקי, כי בישראל יקחו לך מס רווח הון על הזמן היחבי שהחזקת בנייר הערך כתושב ישראל ביחס לכלל זמן האחזקה שלו.
🕒 פורסם בתאריך: 07/07/2025 10:11
פנייה רגילה והעלאת קבצים? זאת אומרת לא בטופס מקוון? האם כדאי בהעלאת קובץ במסך הדיווחים או בפניות? האם זה עדיין טופס 1301?

סדור ככל הניתן. הגשתי טופס 1348 ב-2023 ואחרי הלוך חזור הם הורידו את נקודות התושב. בשומה היה כתוב "סוג: חוץ", לא יודע אם זה נחשב רולינג.

אמנת המס עם אנגליה קובעת שהכל חייב במדינת תושבות.

אם זאת בשנה שעברה עשיתי חישוב פרו רטה בטעות ודיווחתי באנגליה את המס הישראלי כקרדיט ואף אחד לא התנגד... השנה אבקש החזר מלא בהתאם לאמנה.
🕒 פורסם בתאריך: 07/07/2025 10:17
התכוונתי שצריך לבקש ממס הכנסה שיעדכנו בטופס 1301 המקוון את הסטטוס שלך ל"לא תושב"

את הבקשה מגישים במסך הפניות באזור האישי שלך.

שאר הנתונים מזינים בצורה מקוונת.

מעולה, אז לציין בפניהם את זה ולהוסיף את האישור/שומה כל מה שרלוונטי ויוכיח להם שאתה לא תושב כבר (למרות שכבר כנראה רשום אצלם).

עבור שנת המס שאתה מגיש עבורו, זה נכון.

עם זאת, היית אמור לשלם לישראל מס יציאה בשנה בה ניתקת תושבות, וישראל הסכימה לדחות את זה עד למכירה בפועל. עקב הדחייה, אירוע המס במקרה מכירה מבחינת יישראל הוא בשנת ניתוק התשובות, ולכן אין סתירה לאמנה.
🕒 פורסם בתאריך: 07/07/2025 10:42
תודה זה בדיוק מה שהיה חסר לי! אבקש מהם לעדכן (אני כבר בהלוך חזור מולם אבל לוקח זמן).

מעניין. אני מבין שזה מה שכתוב בחוק הישראלי, אבל אם אני מבין נכון כל המטרה של האמנה היא "לערוך" את החוקים הפנימיים של כל מדינה לטובת חוק משותף "חדש", ושבעצם האמנה "מנצחת".

האמנה כותבת במפורש שהכל (פרט לרווחים ספציפיים שלא כוללים רווחי הון) חייב רק במדינת התושבות, מה שגורם לי להבין שהיא מודעת לחוקים הפנימיים כמו "מס היציאה" של ישראל.

אני מבין את זה לא נכון?
🕒 פורסם בתאריך: 07/07/2025 10:51
כפי שהסברתי, מדינת ישראל רואה במועד אירוע המס כשנת העזיבה, הגם שמכרת לאחר העזיבה.

בשנת העזיבה לא היית תושב בריטניה ולכן מס היציאה מגיע לישראל.

אין לי דעה משל עצמי בהיבט הזה (זה נשמע מעט הגיוני שבגלל הדחייה עדיין מגיע להם משהו). כך ישראל מתנהלים בפועל.
🕒 פורסם בתאריך: 07/07/2025 11:06
הבנתי, תודה רבה!

איך מדווחים את זה? אני פשוט מכניס רווחים חלקיים בסעיף רווחי הון (ערכים שונים מהטפסים המצורפים מחברת ההשקעות)?

שנה שעברה הם התעלמו מהמספרים שכתבתי והייתי צריך לפנות אליהם שיתקנו, תוהה אם יש דרך יותר קלה.

נ.ב. הבנתי את מה שכתבתי קודם כי זה מה שנציג של רשות המיסים באנגליה אמר לי, אחרי שקרא את האמנה.
🕒 פורסם בתאריך: 07/07/2025 11:10
כן, פלוס נספח חישוב שמראה כמות ימי אחזקה כוללת וכמות ימי אחזקה כתושב ישראל, ואת היחס ביניהם כפול הרווח הכולל.

אתה מתכוון שלא משנה מה כתבת בדוח הם תיקנו למה שרשום ב867?

אדגיש שוב. בשנת מס בודדת הוא צודק ב100%, הסיבוכים וכפלי המס מתחילים כאשר רשויות טוענות שהכנסה X היא בעצם משנת מס אחרת.
🕒 פורסם בתאריך: 07/07/2025 11:15
סוג של, חברת הביטוח (הכשרה) לא נתנה לי 867 אבל יש אישור משיכה שכולל את סכום התשלום, ויש לי את אישורי ההפקדה שאני יכול לחשב לפיהם את הפרו רטה.

אלך על בטוח ואעשה כמו שאתה אומר.

לי אין אינטרס לכאן או לכאן כי המס באנגליה גבוה יותר (24% נומינלי במקום 20% ריאלי), ואותם לא מעניין התקופה היחסית (אם אני מבין נכון מהנציג), רק ה"קרדיט" על מה ששולם במדינה אחרת.
🕒 פורסם בתאריך: 07/07/2025 11:17
מקווה ומאחל שיאשרו לך את הקרדיט. בארה"ב לעתים שוללים את הקרדיט על מס יציאה כי מבחינתם אתה תושב וצריך לשלם מלוא המס בארה"ב.
🕒 פורסם בתאריך: 07/07/2025 11:25
אישרו לי שנה שעברה כשעשיתי את זה