⬅ חזרה לאינדקס

תשלום לעובדת משק בית על היעדרות בחג ובערב חג

🕒 פורסם בתאריך: 13/07/2025 01:37
יש לנו מטפלת שעובדת 5 ימים בשבוע. השכר הוא על בסיס שעתי.

בחוזה העבודה כתוב:

"המטפלת תעבוד בימים א' עד ה' מהשעה 8:00 בבוקר ועד לשעה 17:00. המטפלת לא תעבוד בימי שישי, שבת, חגים וערבי חגים. "

כולנו יהודים ולכן רק החגים היהודיים רלוונטיים לעניין.

כמו שכתוב בחוזה, גם אנחנו וגם היא לא רוצים שהיא תעבוד בחגים או בערבי חגים.

לגבי חגים, קראתי שב-3 החודשים הראשונים לא משלמים, ולאחר מכן על חג שחל בימים א' עד ה' משלמים כמו על יום עבודה מלא ועל חג שחל ביום שישי או שבת לא משלמים.

לגבי ערב חג, קראתי בכל זכות ובאתרים אחרים שאין חובה לשלם על היעדרות בערבי חגים ויש להתייחס לזה כמו ליום חופש, כלומר לנכות את זה מימי החופשה הצבורים, אלא אם כן ההיעדרות היא ביוזמת המעסיק, ואז יש לשלם כמו על יום עבודה רגיל. העניין הוא שכאמור, גם היא וגם אנחנו לא רוצים שהיא תעבוד בערבי חגים, ואף אחת מהאופציות האלה לא נשמעת לי הוגנת או הגיונית כלפינו או כלפיה. ההיגיון שלי אומר שערב חג פשוט לא מוגדר כיום עבודה, כמו שיום שישי לא מוגדר כיום עבודה, ואנחנו לא אמורים לשלם לה עליו ולא לנכות לה ימי חופשה.

מה עושים במצב כזה?
🕒 פורסם בתאריך: 13/07/2025 08:24
חצי יום חופש נשמע לי הפתרון ההוגן, כך זה גם אצל חלק גדול מהמעסיקים.
🕒 פורסם בתאריך: 13/07/2025 08:27
חצי יום חופש זה נהוג על ערב חג, החג עצמו לפי החוק זה יום חופש על חשבון המעביד.
🕒 פורסם בתאריך: 13/07/2025 08:41
עניתי לגבי ערב חג.
🕒 פורסם בתאריך: 13/07/2025 09:14
ערב חג במקום העבודה שלי יוגדר 4~5 שעות עבודה ותשלום על יום מלא או יום חופש.

אם שניכם לא מעוניינים שהיא תגיע - שלם לה על חצי יום חופש (במקומות עבודה מסודרים, יום חופש מוגדר היום לפי שעות, כך שאדם יכול לצאת שעה ~ שתיים לפני הזמן ולסמן חופש)

מעבר לזה, לא אמרת כמה ימי חופש הגדרתם לה בשנה.
🕒 פורסם בתאריך: 13/07/2025 12:30
כשאתם אומרים חצי יום חופש הכוונה שהיא לא תגיע, אנחנו נשלם על חצי מיום עבודה רגיל וננכה לה חצי יום מימי החופש הצבורים?

נשמע הוגן במובן ששני הצדדים "נדפקים" מהסידור, אבל לא אידיאלי...

בחוזה כתוב:

"המטפלת תהיה זכאית ליום חופש אחד בתשלום לכל חודש עבודה (עם אפשרות צבירה לפי בחירתה). יציאת המטפלת לחופשה שלא נקבעה ע"י המעסיקים תיעשה בתאום עם המעסיקים ובאישורם לפחות 7 ימים מראש. יובהר כי מימוש ימי חופשה חלים על כל ימות השנה למעט ימי שבתות וחגי ישראל. "
🕒 פורסם בתאריך: 13/07/2025 12:53
כן, מתחלקים על העלות של היום.

לא אידאלי למי? אם לדעתך העובדת לא תסכים לכך, אז פשוט תן את יום החופש על חשבונך.

אם הכוונה שלך היא לא לשלם לה כלל על ערב חג, אז תשאל את עצמך האם זה הסידור שהיית מסכים לקבל מהמעסיק שלך. אם התשובה היא כן, לך על זה, אבל לי מרגיש שהתנהלות כזו לא תשאיר את העובדת אצלך הרבה זמן.
🕒 פורסם בתאריך: 13/07/2025 19:54
לשני הצדדים, אנחנו משלמים בלי לקבל שום תמורה והיא מקבלת הפחתה כפויה וסדרתית בימי החופשה. לדעתי יוצא מהסידור הזה שנשארים לה פחות מחצי מימי החופשה שהיא אמורה לקבל בשנה.

לפי ההיגיון שלי זה פשוט לא מוגדר כיום עבודה, כמו שיום שישי לא מוגדר כיום עבודה. אם היינו מיישמים את הסידור הזה על כל יום שישי אף אחד לא היה מרוצה מזה. לכן לא אידיאלי.

נראה לי הכי הגיוני שהיא לא תעבוד ואנחנו לא נשלם, כמו שבימי שישי היא לא עובדת ואנחנו לא משלמים.

אני באמת לא מבין למה זה כל כך לא הוגן כלפיה לא לשלם לה על יום שהיא לא עובדת בו שהיא עלולה לעזוב בגלל זה...

אבל בסדר, אם זה מה שמקובל אז זה מה שנעשה.
🕒 פורסם בתאריך: 13/07/2025 20:01
יש שבעה חגים שיש להם ערב חג, מתוכם חלק יוצאים בשישי-שבת, אז נניח חמישה מתוכם יוצאים על יום חול. אז מדברים פה על כ2-3 ימים בשנה. איך זה יוצא חצי מימי החופש שלה?
🕒 פורסם בתאריך: 13/07/2025 20:03
איך זה אצלך בעבודה?